НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:09


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Веселина Илиева, гл. архитект на Община Бургас: Идеята на схемата на комуникационно-транспортно обслужване е максимално да разтоварим трафика в централната градска зона

Веселина Илиева, гл. архитект на Община Бургас: Идеята на схемата на комуникационно-транспортно обслужване е максимално да разтоварим трафика в централната градска зона

14 Юни 2018 | 19:11 | Агенция "Фокус"
Бургас. Идеята на схемата на комуникационно-транспортно обслужване е максимално да разтоварим трафика в централната градска зона. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Веселина Илиева, главен архитект на Община Бургас. По думите ѝ с това ще се постигнат и други цели като намаляване на опасността от пътнотранспортни произшествия и намаляване на вредните емисии.
„С общия устройствен план, изготвен през 2009 г. от Общински съвет - Бургас, и схемата на комуникационно-транспортно обслужване към него и схемата на Републиканската пътна мрежа, има предвидени външни обходи на града, които имат за цел да изнесат транзитното движение извън активната урбанизирана територия“, каза още Илиева.
По думите й първият етап от обходния път вече е стартиран. Той обхваща частта от така наречения Северен обход на града, който осъществява връзката между път I-6 и път I-9. Това са пътищата за Варна и София.
„Предвидено е трасе за директно преминаване и трасето за локални връзки и развръзки с пътни възли към прилежащите територии. Този план е в доста напреднала фаза. Възложител на плана е Агенция "Пътна инфраструктура", тъй като трасето представлява част от Републиканска пътна мрежа.
Успоредно с тях и с нашата активна подкрепа вече сме на финала по утвърждаване на плана и извършване на отчуждителни производства и последваща реализация на първи етап от Северен обход“, допълни Илиева.
Тя каза и че в тази посока община Бургас работи в директна връзка и в непрекъснат контакт с Министерството на регионалното развитие и Агенция "Пътна инфраструктура".
Веселина НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Започна ежегодният хадж на мюсюлманите по света. 19 август 2018 година
Започна ежегодният хадж на мюсюлманите по света. 19 август 2018 година

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.