НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:50


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пламен Георгиев, КПКОНПИ: Новата комисия е образувала 45 производства по сигнали за конфликт на интереси

Пламен Георгиев, КПКОНПИ: Новата комисия е образувала 45 производства по сигнали за конфликт на интереси

14 Юни 2018 | 14:43 | Агенция "Фокус"
София. Новата комисия е образувала 45 производства по сигнали за конфликт на интереси. Това каза председателят на Комисията за предотвратяване на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев по време на отчет за дейността на новия антикорупционен орган, предаде репортер на Агенция "Фокус".
"Приети са 42 решения, установен конфликт на интереси има в 7 случая. Не е установен конфликт на интереси в 18 производства, има и 17 прекратени производства. Прекратяват се производствата, когато изобщо сигналът не отговаря на изискванията", обясни Георгиев.
Той отчете, че по линия на превенцията на корупцията 23 от направените от Комисията предложения за корекции в законодателната инициатива са възприети.
Пламен Георгиев обясни, че Комисията започва две инициативи - за създаване на един единен антикорупционен сайт, в който всяко едно лице ще може да подава сигнал за корупция и за провеждане на антикорупционни обучения в училищата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пламен Георгиев, КПКОНПИ: 213 сигнала за противодействие на корупцията са подадени в Комисията от януари досега, повече от 1/3 от тях са отработени

Пламен Георгиев, КПКОНПИ: 213 сигнала за противодействие на корупцията са подадени в Комисията от януари досега, повече от 1/3 от тях са отработени

14 Юни 2018 | 13:32 | Агенция "Фокус"
София. По линия на противодействие на корупцията вече имаме 213 сигнала, които са постъпили в комисията от януари до сега, от които вече имаме 68 решения т.е. повече от 1/3 вече са отработени. Това каза председателят на Комисията за предотвратяване на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев по време на отчет за дейността на новия антикорупционен орган, предаде репортер на Агенция "Фокус". "Три бяха реализциите досега - това са сигналите, по които се установиха данни за престъпна дейност. В останалата част от сигналите не е установено наличие на данни за извършени престъпления", заяви Георгиев.
Той обясни, че освен постъпилите сигнали в комисията работят по множество проверки, които са възложени от прокуратурата. "Винаги, когато се касае за корупция по високите етажи на властта, прокуратурата ни възлага на нас да извършваме тези проверки вече, защото ние сме компетентните органи", добави той.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Италия почита паметта на жертвите на срутването на мост в Генуа. 17 август 2018 г.
Италия почита паметта на жертвите на срутването на мост в Генуа. 17 август 2018 ...

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.