НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:51


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

РИА Новости: Гръцкият външен министър не е обсъдил македонския въпрос с държавния секретар на САЩ

РИА Новости: Гръцкият външен министър не е обсъдил македонския въпрос с държавния секретар на САЩ

22 Май 2018 | 15:00 | Агенция "Фокус"
Вашингтон/Атина. На срещата във Вашингтон между държавния секретар на САЩ Майк Помпео и гръцкия министър на външните работи Никос Кодзиас не е обсъдена темата за продължаващите преговори между Атина и Скопие за името на Македония. Това заяви ръководителят на гръцката дипломация пред журналисти след разговора с Помпео, предава РИА Новости. Същевременно Кодзиас допълни, че е разговарял по темата с Уес Мичъл, заместник-държавен секретар на САЩ.
„(В преговорите с Помпео) проблемът със Скопие не бе повдигнат. Обсъдихме го в Уес Мичъл вчера и онзи ден“, поясни първият дипломат на Атина.
Според съобщението от Държавния департамент на САЩ двамата дипломати са обсъдили двустранните отношения и са се споразумяли да установят стратегически диалог между САЩ и Гърция по ключови области на сътрудничество. Помпео е похвалил Гърция за водещата й роля в региона, включително за усилията на Атина за справяне с предизвикателствата на Балканите и Източното Средиземноморие. Той също така е предложил подкрепата на САЩ за икономическото възстановяване на Гърция. Двамата събеседници са се споразумели да поддържат диалог по тези и други двустранни, регионални и глобални въпроси от общ интерес и да работят в тясно сътрудничество, за да осигурят стабилност в Източното Средиземноморие.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Радио „Свободна Европа“ (Македония): Във Вашингтон се е състояла среща между Майк Помпео и гръцкия външен министър

Радио „Свободна Европа“ (Македония): Във Вашингтон се е състояла среща между Майк Помпео и гръцкия външен министър

22 Май 2018 | 09:10 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е приел за среща във Вашингтон гръцкия външен министър Никос Кодзиас, предава Радио „Свободна Европа“ в македонската си редакция.
Според съобщението от Държавния департамент на САЩ двамата дипломати са обсъдили двустранните отношения и са се споразумяли да установят стратегически диалог между САЩ и Гърция по ключови области на сътрудничество. Помпео е похвалил Гърция за водещата й роля в региона, включително за усилията на Атина за справяне с предизвикателствата на Балканите и Източното Средиземноморие. Той също така е предложил подкрепата на САЩ за икономическото възстановяване на Гърция. Двамата събеседници са се споразумяли да поддръжат диалог по тези и други двустранни, регионални и глобални въпроси от общ интерес и да работят в тясно сътрудничество, за да осигурят стабилност в Източното Средиземноморие.
Не се съобщава дали двамата дипломати са обсъдили преговорите за спора на името на Македония.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
73-та Годишна сесия на Общото събрание на ООН. 24 септември 2018 г.
73-та Годишна сесия на Общото събрание на ООН. 24 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.