НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:44


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

МВР предприема засилени мерки по време на абитуриентските балове (ОБЗОР)

МВР предприема засилени мерки по време на абитуриентските балове (ОБЗОР)

21 Май 2018 | 19:59 | Агенция "Фокус"
София. Взети са всички необходими мерки за обезпечаване на нормалното протичане на абитуриентските балове. Това съобщи на брифинг в ГДНП комисар Бойко Рановски, началник на отдел „Пътна полиция“ - ГДНП. Участваха още началникът на сектор „Патрулно-постова дейност“ към „Охранителна полиция“, старши инспектор Георги Георгиев и старши инспектор Красимира Стоядинова от отдел „Охранителна полиция“ - СДВР.
И тази година „Пътна полиция“ ще проведе операция „Абитуриент“, чиято основна цел е да си осигури безпроблемно провеждане на баловете. Край всички учебни заведения и местата за празнуване ще има засилено полицейско присъствие. Полицейски ескорти ще съпровождат зрелостниците от местата, на които се събират до увеселителните заведения. Целта е празнуващите да бъдат максимално облекчени и да се придвижат бързо и безпроблемно, и да не затрудняват останалите участници в движението. Комисар Рановски подчерта, че до питейните заведения ще има патрули, които следят да не се допусне шофиране след употреба на алкохол или упойващи вещества. Всички случаи на неправилен превоз ще бъдат заснети с камери и по тях ще бъде взето отношение.
Контролът в заведенията, където ще има празнуващи, ще бъде засилен, уточни старши инспектор Георги Георгиев и допълни, че вече са проведени срещи с фирмите, осъществяващи охранителна дейност. Създадена е и организация за завишен контрол по пренасянето, съхранението и използването на взривни вещества, огнестрелни оръжия, боеприпаси и пиротехнически изделия. Ще се следи и за недопускане на лица в нетрезво състояние.
Засилено полицейско присъствие е предвидено около сборните пунктове, училищата и увеселителните заведения, посочи старши инспектор Красимира Стоядинова от „Охранителна полиция“ – СДВР. В столицата са установени местата, на които ще има празнуващи и училищата, на които им предстои да изпратят своите зрелостници. Баловете в София започват на 23 май и ще продължат до 30 май, като пикът ще е между 24 и 29 май.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ст. инспектор Красимира Стоядинова, СДВР: Засилено полицейско присъствие ще има край сборните пунктове на абитуриентите, по маршрутите им на придвижване и в районите на увеселителните и питейни заведения

Ст. инспектор Красимира Стоядинова, СДВР: Засилено полицейско присъствие ще има край сборните пунктове на абитуриентите, по маршрутите им на придвижване и в районите на увеселителните и питейни заведения

21 Май 2018 | 17:36 | Агенция "Фокус"
София. Засилено полицейско присъствие ще има край сборните пунктове на абитуриентите, по маршрутите им на придвижване и в районите на увеселителните и питейни заведения. Това каза Красимира Стоядинова, старши инспектор „Охранителна полиция“ към СДВР по време на брифинг по повод предстоящите абитуриентски балове, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„От служители на СДВР вече са установени местата, където ще се празнуват баловете. Установено е ,че в периода 23-30 май ще бъдат всички абитуриентски тържества. Най-много балове ще има в периода 24-29 май. Ще има засилено полицейско присъствие в районите на сборните пунктове, по маршрутите за придвижване и в районите на увеселителните и питейните заведения“, допълни тя.
„От сборните пунктове, където ще се събират абитуриенти ще охраняваме обществения ред и ще съпроводим празнуващите до заведенията, където ще празнуват. Ние ще останем извън тях до приключване на празника. Призоваваме абитуриентите да спазват мерките за безопасност, свързани с придвижването. Използването на пиротехника да бъде извършено по регламентираните в закона начини и да се празнува разумно“, каза още Красимира Стоядинова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Комисар Бойко Рановски, „Пътна полиция“: Традиционно през май "Пътна полиция“ провежда акция "абитуриенти", целяща безпроблемното празнуване на абитуриентски балове

Комисар Бойко Рановски, „Пътна полиция“: Традиционно през май "Пътна полиция“ провежда акция "абитуриенти", целяща безпроблемното празнуване на абитуриентски балове

21 Май 2018 | 16:57 | Агенция "Фокус"
София. Традиционно през май се от „Пътна полиция“ се провежда акция абитуриенти. Целта и е да се осигури безпроблемно празнуване на абитуриентски балове. Това каза Бойко Рановски, началник отдел „Пътна полиция“, ГДНП по време на брифинг по повод предстоящите абитуриентски балове, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Традиционно през месец май има много събития във връзка с празника на 24 май и абитуриентските балове. „От МВР е създадена необходимата организация за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението и сигурността в районите на учебни заведения. Проведени са срещи с ръководствата на всички учебни заведения и с регионалните управления по образованието. Събрана е информация за местата, където ще се провеждат тържествата. Извършени са проверки на питейните и увеселителните заведения, в които ще се празнува. Охраната на увеселителните заведения е уведомена да не допуска лица с агресивно поведение, под въздействие на наркотични вещества или алкохол и с оръжие“, допълни още той. „Набрана е информация за планирани екскурзии с деца, където съвместно с колегите от изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ ще бъдат извършвани проверки преди отпътуването на такива групи. Ще има засилено присъствие на полиция до учебните заведения и до питейните такива. Целта е абитуриентите да се придвижват максимално облекчено, без да затрудняват останалите участници в движението. При всички случаи на неправилно превозване на пътници нарушителите ще бъдат заснемани с мобилни камери. В големите градове ще има достатъчно полицейски служители, които ще контролират движението, за да не бъде то затруднено“, каза още Бойко Рановски. „Дали сме указания на всички областни дирекции. Има ангажирани максимален брой служители. Публикувани са препоръки към абитуриентите на сайта на ГДНП и във всички сайтове на Областните дирекции. Призоваваме абитуриентите да не сядат и управляват ППС след употреба на алкохол", каза още Бойко Рановски.
Цветелин ДИМИТРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

В Главната дирекция „Национална полиция“ ще се проведе брифинг по повод мерките за нормалното притичане на абитуриентските балове

В Главната дирекция „Национална полиция“ ще се проведе брифинг по повод мерките за нормалното притичане на абитуриентските балове

21 Май 2018 | 14:57 | Агенция "Фокус"
София. В Главната дирекция „Национална полиция“ ще се проведе брифинг по повод мерките, които се взимат от полицията за нормалното притичане на абитуриентските балове. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Брифингът ще се състои в 16.15 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Победа за
Победа за "Зелени" в Бавария. 15 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.