НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:41


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Йорданка Фандъкова, кмет на София:  Общо в 17 училища и детски градини ще започне цялостно обновяване

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Общо в 17 училища и детски градини ще започне цялостно обновяване

22 Май 2018 | 14:48 | Агенция "Фокус"
София. Тази година довършваме 3 нови детски градини и започваме строителството на още 8 поетапно и подготвяме и нови проекти. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на изграждането на разширение на сградата на Първа английска езикова гимназия, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Надявам се, че още това лято в 17 общо училища и детски градини ще започне цялостно обновяване. Разчитам много на екипите на училищата и детските градини. Винаги строителството е съпроводено с неудобства, но всички екипи знаят това и чакат с нетърпение да подновят базата си. Така че и на директорите на Английската гимназия, и 112-о основно училище, както и на бившия директор, който е тук, благодаря от сърце, защото това е проект, който те дълго чакаха. Винаги е добре, когато имаме резултати“, допълни още тя. „Продължаваме тази година инвестициите. Специално внимание насочваме към кварталите, в които има недостиг за предучилищната възраст. Това са район „Красно село“, кв. „Витоша“, район „Триадица“. Надявам се, че детската градина в кв. „Младост“ ще бъде довършена. Така, че да насочим вниманието си към училищната мрежа, за да може в следващите години да гарантираме едносменния режим на работа, което за мен е много важно, за да помогнем за по-качествено българско образование“, каза още кметът на София.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Столична община е готова да окаже финансова подкрепа за проекти, насочени към подобряване на общуването между учители и родители

Столична община е готова да окаже финансова подкрепа за проекти, насочени към подобряване на общуването между учители и родители

22 Май 2018 | 14:11 | Агенция "Фокус"
София. Столична община е готова да окаже финансова подкрепа за проекти, насочени към подобряване на общуването между учители и родители. Това стана ясно от думтие на кмета на София Йорданка Фандъкова по време на представянето на резултатите от пилотния проект "Как да бъде възстановено доверието между родители и учители разглежда пилотен проект на район „Надежда“ - „Общуваме с надежда и доверие за развитие на детските градини“, който се реализира в 172 детска градина „София“ в „Надежда“ 1, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Мисля, че цялата колегия би ме подкрепила, ако за следващата година подготвим една програма за финансиране на проекти в различни сфери, които засягат работата с учителите и родителите. С приоритет бих подкрепила проекти, които са свъразни с изследванията, анализите, но и решенията за най-важния фактор в нашата система - общуването, заяви Фандъкова.
"Имаме нужда да инвестираме в тов да се работи с хората, да създаваме условия да общуват учителите и родителите. Недоверието се преодолява само с общуване и диалог н всички нива", каза още Фандъкова.
Тя заяви, че трябва да има повече психолози в училищата и детските градини.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Усилията ни в подобряването на базата в детските градини и училищата продължават, но най-голямо значение е инвестицията в хората

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Усилията ни в подобряването на базата в детските градини и училищата продължават, но най-голямо значение е инвестицията в хората

22 Май 2018 | 13:31 | Агенция "Фокус"
София. Моите усилия и тези на моя екип през последните години са насочени към подобряване на базата, на строителство на детски градини, разширение, модернизация на детски градини и училища. Тези усилия продължават, те са важни, защото те са ангажимент на Столична община да осигури възможно най-добрите условия в нашия град. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на представянето на резултатите от пилотния проект "Как да бъде възстановено доверието между родители и учители разглежда пилотен проект на район „Надежда“ - „ Общуваме с надежда и доверие за развитие на детските градини“, който се реализира в 172 детска градина „София“ в „Надежда“ 1, предаде репротер на Агенция „Фокус“. Намираме се в една от новите ни детски градини - с басейн и с всичко, което е необходимо. Като екперт обаче, аз зная, че инвестиициите в базата са от огромно значение. Но това, което е от най-голямо значение е инвестицията в хората, които работят в училищата и детските градини. Затова винаги съм срещала всяко предложение и инициатива в тази посока с огромно желание и интерес.
В началото на тази година имахме доста сериозни трудности, да не кажа стресова ситуация, в цялата система на общинските детски градини. Пострада доварието в системата, а то най-трудно се изгражда и много бързо се руши. Благодаря на всички кметове, които приеха директно и пряко да работят с колегията, за да можем да изпълним нашия ангажиметн по контрол на системата и да не допуснем напрежението, което неминуемо се предава от обществото на директорите, от директорите на учителите, от чуителите на децата, от децата на родителите.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.