НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:55


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Шумен: Утвърден е образецът на бюлетината за частичните избори за кмет на с. Маломир, община Върбица

Шумен: Утвърден е образецът на бюлетината за частичните избори за кмет на с. Маломир, община Върбица

8 Май 2018 | 17:36 | Агенция "Фокус"
Шумен. Утвърден е образецът на бюлетината за частичните избори за кмет на с. Маломир, община Върбица. Това съобщи за Радио „Фокус“-Шумен Родинка Тодорова, председател на Общинска избирателна комисия (ОИК)-Върбица. „Готовите образци са изпратени в печатницата на БНБ и на 18 май упълномощените членове на ОИК ще приемат бюлетините и изборните книжа“, каза Тодорова. Под №1 в бюлетината е ПП ГЕРБ с кандидат Деян Малинов Чолаков, а под №2 ДПС с кандидат Алдин Албенов Чолаков. Предизборната кампания в населеното място протича нормално, няма постъпили жалби или сигнали за нарушения, посочи Тодорова. В дена на вота, 20 май в селото ще бъде разкрита една секция. Секционната избирателна комисия е в 7- членен състав. Обучението на комисията ще се извърши през следващата седмица. 560 са жителите на село Маломир по постоянен адрес.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Две партии са се регистрирали в частичните избори за кмет на село Маломир, общ. Върбица

Шумен: Две партии са се регистрирали в частичните избори за кмет на село Маломир, общ. Върбица

23 Април 2018 | 10:27 | Агенция "Фокус"
Шумен. Две партии са се регистрирали в частичните избори за кмет на село Маломир, общ. Върбица. Това са ДПС и ГЕРБ, съобщи за Радио „Фокус“- Шумен Родинка Тодорова, председател на Общинска избирателна комисия- Върбица. ДПС са подали и заявление за регистрация на Алдин Албенов Чолаков като кандидат за кмет на Маломир. Срокът за регистрация на кандидати за частичните избори за кмет на село Маломир, насрочени за 20 май, изтича в 17.00 часа на 24 април. В селото ще бъде разкрита една секционна комисия, в 7-членен състав. Избирателите в населеното място са 516 души.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Насрочени са частични избори за кмет на кметство Маломир на 20 май

Шумен: Насрочени са частични избори за кмет на кметство Маломир на 20 май

23 Февруари 2018 | 14:52 | Агенция "Фокус"
Шумен. С указ на президента на Р България е насрочен частичен избор за кмет на кметство Маломир, община Върбица, на 20 май. Това съобщи за Радио „Фокус“ - Шумен Родинка Тодорова, председател на Общинска избирателна комисия - Върбица. Президентският указ за насрочване на частичния вот е под №44 и е обнародван днес в Държавен вестник. С решение на ОИК - Върбица от 7 февруари, са прекратени предсрочно правомощията на досегашния кмет на село Маломир Даниел Трендафилов Перушински. Причината е смяна на местоработата. „Досегашният кмет на Маломир започна работа в полицията и поради тази причина за овакантения кметски пост е насрочен частичен избор“, заяви Родинка Тородова. По справка на ГД „ГРАО“ към 5 феврури жителите по постоянен адрес в село Маломир са 560.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Френски фенове празнуват титлата на страната си на Световното първенство по футбол в Русия. 15 юли 2018 година
Френски фенове празнуват титлата на страната си на Световното първенство по футб...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.