НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:21


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: Заместник-кметът Христина Шопова постави началото на първото издание на „Благоевград спортува“

Благоевград: Заместник-кметът Христина Шопова постави началото на първото издание на „Благоевград спортува“

5 Май 2018 | 15:54 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова постави началото на първото издание на „Благоевград спортува“, част от мащабното събитие „България спортува“. Тя поздрави организаторите, участниците и гостите на събитието от името на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. „Благодаря Ви, че сте тук и с радост приехте инициативата на Община Благоевград, заедно с Българска асоциация „Спорт за всички“ и Министерството на спорта! По този начин стимулирате децата си и им давате пример“, каза заместник- кметът Христина Шопова и изрази своята увереност, че събитието ще бъде успешно, тъй като е подплатено с много ентусиазъм.
Българска асоциация „Спорт за всички“ връчи и почетен плакет на заместник- кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова за партньорството в инициативата и подкрепа на спорта. „Благоевград има много спортни клубове, които развиват своята дейност. Със сигурност ще продължаваме в посока тяхната подкрепа и развитието на спорта“, заяви зам.- кметът Христина Шопова.
Десетки жители и гости на Благоевград се включиха в мащабното спортно събитие „България спортува“ в парк „Бачиново“, където отделни площи бяха предназначени за редица спортни занимания на открито.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Въженият парк ще бъде безплатен в рамките на инициативата „България Спортува“

Благоевград: Въженият парк ще бъде безплатен в рамките на инициативата „България Спортува“

5 Май 2018 | 08:25 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Въженият парк в Благоевград ще бъде с безплатен вход в рамките на инициативата „България Спортува“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Спортът ще превземе областния център на Пиринско през следващите дни. Ще се проведе поредното мащабно спортно бягане в рамките на „Втори лекоатлетически маратон“. Стартът е от 10.00 часа пред зала „22 септември“. Всеки желаещ може да се запише за участие до 9.45 часа в деня на състезанието. Маршрутът е познат и ще премине през пл. „Македония“ (банка „Хеброс“), велоалея „Бачиново“, парк „Бачиново“, обиколка на езерото и финалът ще бъде пред зала „22 септември“. От 11.00 часа в парк „Бачиново“ ще бъде поставено началото на празника „Благоевград спортува“, част от Световен ден на предизвикателството- „България спортува 2018“. От 11.00 до 17.00 часа в рамките на инициативата и като част от поощряването на спорта сред благоевградчани, Въжен парк ще бъде свободно достъпен за любителите на приключения. Апелът на Община Благоевград е всеки желаещ да носи със себе си спортен дух, желание за спортни постижения и добро настроение.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Въженият парк ще бъде безплатен в рамките на инициативата „България Спортува“

Благоевград: Въженият парк ще бъде безплатен в рамките на инициативата „България Спортува“

4 Май 2018 | 12:18 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Въженият парк в Благоевград ще бъде с безплатен вход в рамките на инициативата „България Спортува“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Спортът ще превземе областния център на Пиринско през следващите дни. Началото поставя Първият международен турнир по художествена гимнастика “Golden Pirin Cup” от 12.00 часа в зала „Скаптопара“. След финала на всяка група ще бъдат връчвани награди в съответната категория. Домакин на турнира е клуб по художествена гимнастика „Пирин“.
Поредното мащабно спортно бягане предстои за жители и гости на Благоевград на 5 май, когато ще се проведе „Втори лекоатлетически маратон“. Стартът е от 10.00 часа пред зала „22 септември“. Всеки желаещ може да се запише за участие до 9.45 часа в деня на състезанието. Маршрутът е познат и ще премине през пл. „Македония“ (банка „Хеброс“), велоалея „Бачиново“, парк „Бачиново“, обиколка на езерото и финалът ще бъде пред зала „22 септември“.
От 11.00 часа на 5 май в парк „Бачиново“ ще бъде поставено началото на празника „Благоевград спортува“, част от Световен ден на предизвикателството- „България спортува 2018“. От 11.00 до 17.00 часа в рамките на инициативата и като част от поощряването на спорта сред благоевградчани, Въжен парк ще бъде свободно достъпен за любителите на приключения.
Апелът на Община Благоевград е всеки желаещ да носи със себе си спортен дух, желание за спортни постижения и добро настроение.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: В града ще се проведе инициативата „България спортува 2018“

Благоевград: В града ще се проведе инициативата „България спортува 2018“

2 Май 2018 | 14:49 | Агенция "Фокус"
Благоевград. „Благоевград спортува“ ще се проведе за първи път в града. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Спортната инициатива, част от мащабното събитие „България спортува“, ще се проведе в рамките на два дни (събота и неделя). Стартът ще бъде даден на 5 май от 11.00 часа и ще превърне парк „Бачиново“ в арена на различни спортни и тренировъчни активности, които за първи път в подобен мащаб ще се проведат на открито.
Отделни площи ще бъдат предназначени за редица спортни занимания, сред които и кросфит и бъбъл футбол. Ще бъдат представени тренировки за ранно физическо развитие на деца до 12 години „Детето чудо“, както и тренировки „Мама и бебе“ за проследяване на физическото възстановяване при новородили майки.
По време на спортния празник ще се проведат информационни дискусии, свързани със здравословния начин на живот, които обхващат теми като правилно хранене, спорт, наднормено тегло, диабет, астма, алергии и двигателна рехабилитация. За най-малките посетители са предвидени и забавления с участие на домашни любимци.
„България спортува“ е социално спортно събитие, посветено на активния живот в модерна градска среда, което представя на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. В рамките на събитието, всеки посетител има възможност да се включи и да участва безплатно в избран спорт, групова или индивидуална тренировка, както и да получи цялостна информация за правилно хранене и здравословен начин на живот.
Мисията е да развива спортната култура на модерния градски човек и е подкрепена от спортисти като Христо Стоичков, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Евгения Раданова, Илиана Раева, Наско Сираков и много други.
През тази година „България спортува“ ще бъде част от спортния празник "Световен ден на предизвикателството". Събитието е включено в програмата на Международната асоциация "Спорт за всички" (ТАФИСА) и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сергей Лавров е на посещение в Босна и Херцеговина. 21 септември 2018 г.
Сергей Лавров е на посещение в Босна и Херцеговина. 21 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.