НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:56


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Светлана Коева, Община Варна: Над 10 000 млади хора ще бъдат обхванати в кампанията „Не шофирай, ако си пил!”

Светлана Коева, Община Варна: Над 10 000 млади хора ще бъдат обхванати в кампанията „Не шофирай, ако си пил!”

26 Април 2018 | 14:50 | Агенция "Фокус"
Варна. Над 10 000 ученици, студенти, абитуриенти и млади шофьори ще бъдат обхванати в кампанията „Не шофирай, ако си пил!”. Това съобщи на пресконференция Светлана Коева, директор на дирекция „Превенции” към Община Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. За обезпечаване на кампанията са предвидени 12 000 стикери, 5 000 ароматизатори и 5 000 силиконови гривни с посланието на кампанията. Подготвени са и 4 000 тефтерчета с превантивно послание, които ще достигнат до всеки зрелостник в последния учебен час с апел за разумно поведение на пътя. На градско ниво кампанията предвижда разпространение на стикери, гривни и ароматизатори за кола с надпис „Не шофирам пил!” чрез гишетата на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР, разпространение на стикери, гривни и ароматизатори за кола с надпис „Не шофирам пил!” чрез обектите и офисите на всички партньори, популяризиране на кампанията чрез три билборда, разположени пред КАТ – Варна, на бул. „Вл. Варненчик“ и на бул. „Княз Борис I”. Посланието „Не шофирай, ако си пил!“ ще се излъчва и на трите електронни табла, намиращи се на пл. „Съединение“, пред Катедралата и Фестивален комплекс в периода 26 април -31 май.
Светлана Коева допълни, че на 17 май е планирано провеждането на инициатива от доброволци от Градския превантивен клуб към дирекция „Превенции“. На ключови места с движение на млади хора доброволците ще раздават рекламни материали на кампанията и ще призовават за разумно и толерантно поведение на пътя.
Коева съобщи още, че Областният съвет на Български Червен кръст – Варна, в партньорство с Областна дирекция на МВР – Варна, сектор „Пътна полиция“, реализира проект „Шофирай, разумно!“, който се финансира от дирекция „Превенции“. Светлана Коева допълни, че по време на проекта се очаква да бъдат достигнати над 2000 младежи на възраст между 18-25 г. В рамките на обучението им по първа долекарска помощ практикуващи лекари ще запознаят бъдещите водачи с влиянието на алкохола, упойващите вещества и наркотиците върху организма на човек при шофиране, а служители на „Пътна полиция“ ще представят теста, който ползват при проверка на пътя и ще запознаят младежите с наказателната отговорност, която носи всеки при констатиран положителен тест.
„Имаме дългогодишно партньорство с Български червен кръст в превантивни проекти и кампании. Ще достигнем до над 2000 младежи, които наистина се нуждаят от заостряне на вниманието в посока на разумното шофиране. С тях ще говорят лекарите, които ги подготвят, ще им се обърне внимание върху вредите от употребата на алкохол и наркотици“, посочи Светлана Коева.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сергей Лавров е на посещение в Босна и Херцеговина. 21 септември 2018 г.
Сергей Лавров е на посещение в Босна и Херцеговина. 21 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.