НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:17


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Официално бе открит Тренировъчният полигон в Академията на МВР

Официално бе открит Тренировъчният полигон в Академията на МВР

26 Април 2018 | 13:19 | Агенция "Фокус"
София. Искам да поздравя България за изключителните усилия и постижения в областта на опазването на сигурността в Европа, от които имат полза и Швейцария и Централна Европа. С тези думи вицепрезидентът на Швейцария Ули Маурер откри модерния тренировъчен полигон в Академията на МВР, заедно с вътрешния министър Валентин Радев. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Вашата тренировъчна база е по-добра от нашата и в бъдеще ние ще взимаме пример от вас, каза още вицепрезидентът на Швейцария. Той допълни, че интересите на страната му в областта на сигурността в региона са свързани с борбата с организираните престъпни групи и мигрантската вълна и заяви, че България е централен фактор за сигурността в Европа. Вицепрезидентът на Швейцария Ули Маурер отбеляза още, че свободата е висша човешка повеля, но за да можеш да бъдеш свободен, трябва да имаш гарантирана сигурност. На свой ред министър Валентин Радев благодари за дългогодишното сътрудничество с Швейцария по общи проекти и личната оценка на вицепрезидентът на Швейцария за работата на МВР. Министър Радев обясни, че първата част от проекта, по който е реализиран полигонът, е теоретична - издаване на Наръчник „Полицията и човешките права“. Втората, чиято лента днес бе прерязана - тренировъчният център, където ще се провежда практическото обучение на служителите на МВР.
Новият тренировъчен център разполага с модерно ИТ и техническо оборудване за провеждането обучения с практическа насоченост и симулации на реални ситуации. Целта е курсантите, както и действащите български полицаи да имат достъп до възможно най-доброто обучение и възможности за развитие. Освен със зали за обучение полигонът разполага със сгради и симулационни съоръжения като банкови офиси, ресторанти, полицейски управления, гранични пунктове, дори градска среда с улична мрежа и площад. Така българските полицаи ще имат възможност да тренират при условия близки до реалността. Те ще могат да се обучават как да използват нови полицейски методи, като зачитат човешките права при изпълнението на полицейските си задължения, противодействие на тероризма, борба с организираната престъпност, разследващи дейности, разрешаване на заложнически кризи и справянe с криминологични задачи.
Полигонът е изграден с финансиране по проекта „Утвърждаването на принципите за спазването на правата на човека в полицейската дейност“ (2013-2018) в рамките на Тематичен фонд Сигурност на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Проектът подкрепя усилията на българските власти за постигането на европейски полицейски стандарти при пълно спазване на върховенството на закона. Той подпомага българската полиция в осигуряването на „социална сигурност“, изпълнявайки задълженията си за гарантиране на обществената сигурност според най-високите стандарти. Резултатите от проекта включват също издаването на Наръчник „Полицията и човешките права“, както и обучението на 368 курсанти от бакалавърската програма на Академията и 2 450 полицаи. 120 инструктори от Академията и ръководители от МВР на регионално ниво също са били обучени в прилагането на новия наръчник. Проектът се изпълнява в тясно сътрудничество между Академията на МВР и Швейцарската полицейска академия в Саватан. Общата му стойност е 1 356 258 швейцарски франка, като българското съфинансиране е 203 439 шв. франка (15 %).
Официалната церемония в Академията на МВР днес уважиха посланикът на Конфедерация Швейцария н.пр. Денис Кнобел , заместник-министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и Стефан Балабанов, началникът на кабинета на министъра Анжелина Тотева, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, дикторите на главните дирекции в МВР и СДВР.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.