НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:11


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Цветан Цветанов проведе работна среща с главния преговарящ от името на ЕС за Брекзит Мишел Барние

Цветан Цветанов проведе работна среща с главния преговарящ от името на ЕС за Брекзит Мишел Барние

26 Април 2018 | 12:16 | Агенция "Фокус"
София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов проведе днес в София работна среща с главния преговарящ от името на ЕС за Брекзит Мишел Барние. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Цветан Цветанов и Мишел Барние споделиха общото убеждение, че правата на европейските граждани, които живеят на Острова, ще бъдат защитени и след Брекзит.
В качеството си на председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов изрази мнение, че преговорите между Брюксел и Лондон за Брекзит трябва да се провеждат по такъв начин, че да не се засяга сигурността. „През годините се изгради капацитет на оперативно полицейско сътрудничество между държавите-членки чрез Европол. „Великобритания има една от най-добрите системи за сигурност. Тя е един от основните доставчици на информация за системите за сигурност на ЕС“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ. Двамата се обединиха около мнението, че прекъсването на този обмен на информация ще бъде отстъпление и ще отнеме добавената стойност на този процес.
Мишел Барние поздрави Цветан Цветанов за отличната подготовка и реализация на парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС. Барние изтъкна като голям успех историческото приемане на 26 март в София на процедурните правила за парламентарен контрол върху работата на Европол от страна на националните парламенти и Европейския парламент.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с Мишел Барние, главен преговарящ на ЕС за оттеглянето на Обединеното кралство от Съюза

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с Мишел Барние, главен преговарящ на ЕС за оттеглянето на Обединеното кралство от Съюза

26 Април 2018 | 11:24 | Агенция "Фокус"
София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с Мишел Барние, главен преговарящ на ЕС за оттеглянето на Обединеното кралство от Съюза. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
Барние запозна българския премиер с хода на преговорите между Брюксел и Лондон. Изразено беше общото мнение, че този процес трябва да гарантира правата на гражданите и на бизнеса.
Европейският дипломат поздрави премиера Борисов за успешното провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС и пожела успех на срещата на върха за Западните Балкани на 17 май в София.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Победа за
Победа за "Зелени" в Бавария. 15 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.