НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:31


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Радио „Свободна Европа“ (Македония): Броят на мигрантите в Гърция нараства бързо

Радио „Свободна Европа“ (Македония): Броят на мигрантите в Гърция нараства бързо

25 Април 2018 | 16:49 | Агенция "Фокус"
Атина Гръцкият министър на миграцията Димитрис Вицас съобщи, че броят на мигрантите, пристигащи на гръцките острови е четири пъти по-висок от преди, предава радио „Свободна Европа“ в своята македонска редакция.
Министърът допълни, че на остров Лесбос, където е разположен най-големият мигрантски лагер в Гърция, миналата година са пристигали по 54 мигранти на ден, а сега те са над 200.
Същевременно от началото на годината над 7 000 бежанци и мигранти са влезли на територията на Гърция.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Локално“ (Македония): Броят на новите мигранти в Гърция се е увеличил рязко

„Локално“ (Македония): Броят на новите мигранти в Гърция се е увеличил рязко

25 Април 2018 | 16:33 | Агенция "Фокус"
Атина Гръцкият министър на миграционната политика Димитрис Вицас съобщи, че броят на мигрантите, които пристигат на гръцките острови се е увеличили двойно, предава македонското електронно издание „Локално“.
По време на дебат за новия законопроект за предоставянето на убежище Вицас заяви, че на остров Лесбос, където се намира най-големият лагер за мигранти, миналата година от Турция са пристигали средно по 54 мигранти на ден, а само вчера са пристигнали 206 нови лица.
На всички гръцки острови през април са регистрирани общо 2168 нови бежанци и мигранти.
През първите два месеца е имало по 66 нови пристигания на ден, но от тогава тази цифра се е увеличила до 126 души, а пред последните дни е достигнала и до и 200 мигранти дневно.
Вицас допълни, че през сухопътната границата между Гърция и Турция, на река Марица, тази година са пристигнали общо 2700 бежанци и мигранти, а само вчера броят им е бил 340 души.
Общо над 7 000 бежанци са пристигнаха от Гърция от началото на годината, докато само 112 души са върнати обратно в Турция.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Канал 5“ (Македония): Расте броят на новите мигранти в Гърция

„Канал 5“ (Македония): Расте броят на новите мигранти в Гърция

25 Април 2018 | 16:14 | Агенция "Фокус"
Атина Гръцкият министър на миграцията Димитрис Вицас съобщи, че броят на мигрантите, пристигащи на гръцките острови се е увеличили четворно, предава скопският телевизионен „Канал 5“.
По време на дебат по новия закон за предоставяне на убежище министърът заяви, че на остров Лесбос, където е най-големият лагер за мигранти в страната, през миналата година от Турция са пристигали средно по 54 мигранти на ден, а днес са пристигнали 206 души.
Във всички гръцки острови през април са регистрирани 2168 новопристигнали бежанци и мигранти.
През първите два месеца на тази година са регистрирани средно по 66 пристигания дневно, но оттогава броят на новите мигранти и бежанци се е увеличил до 126 души на денонощие, а през последните дни и до 200.
Министърът допълни, че през сухопътната част на границата между Гърция и Турция през тази година са пристигнали общо 2 700 бежанци и мигранти през река Марица, а само днес те са били 340.
Общо 7 000 бежанци и мигранти са дошли през морето в Гърция от началото на тази година, докато едва 112 са завърнати в Турция.
Министърът на миграционната политика допълни, че се подготвят два плана - един, ако броят на мигрантите се увеличи с 15%, а вторият в случай на „огромен“ приток.
Той добави, че те не може да говори публично за тези планове, „защото не трябва да се разкриват пред противниците ни – трафикантите на хора и лицата извън Гърция, които имат политически намерения“.
Депутатите от опозицията са на мнение, че по отношение на мигрантите гръцкото правителство „не прави нищо“, че е „неспособно“ и че „няма воля да решава реалистично проблема с мигрантите“.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Победа за
Победа за "Зелени" в Бавария. 15 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.