НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:59


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

AFP: Съдът в Белгия призна Салах Абдеслам за виновен за престрелката в Брюксел

AFP: Съдът в Белгия призна Салах Абдеслам за виновен за престрелката в Брюксел

23 Април 2018 | 11:41 | Агенция "Фокус"
Брюксел. Белгийският съд призна Салах Абдеслам, последният оцелял след нападенията в Париж от ноември 2015 г. за виновен за свързан с тероризъм опит за убийство по време на престрелката с полицията в Брюксел дни преди неговото залавяне през 2016 г., предава AFP
Съдът в Брюксел заяви в присъдата си, че „не може да има съмнение“, че джихадистът Салах Абдеслам и съденият в същия процес Софиан Аяри са свързани с екстремизъм. Съдът ще съобщи по-късно какви ще са присъдите. Прокуратурата иска по 20 години затвор и за двамата.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP:  Очаква се присъдата срещу парижкия атентатор Салах Абдеслам

AFP: Очаква се присъдата срещу парижкия атентатор Салах Абдеслам

23 Април 2018 | 05:57 | Агенция "Фокус"
Брюксел. Очаква се присъдата срещу парижкия атентатор Салах Абдеслам, предава AFP.
Белгийски съд ще произнесе присъдата срещу Салах Абдеслам, последният оцелял от парижките атентатори, заради престрелката с белгийската полиция довела до неговото залавяне.
Прокуратурата иска присъда от 20 години затвор срещу него и съучастника му Софиен Аяри за опит за убийство, свързано с тероризъм и притежаване на забранени оръжия.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP: Съдът в Белгия ще обяви присъдата на Салах Абдеслам на 23 април

AFP: Съдът в Белгия ще обяви присъдата на Салах Абдеслам на 23 април

29 Март 2018 | 11:31 | Агенция "Фокус"
Брюксел. Съдът в Белгия съобщи, че ще изнесе на 23 присъдата срещу извършителя на терористичните нападения от ноември 2015 г. Салах Абдеслам по делото за престрелката в Брюксел, довела до неговото залавяне, предава AFP.
Съдът обяви това, след като изслуша жертвите на терористичното нападение, поискали да бъдат представяни в случая срещу Абдеслам.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

The Brussels Times: Братът на Салех Абдеслам отрече участие във въоръжения грабеж в Моленбек

The Brussels Times: Братът на Салех Абдеслам отрече участие във въоръжения грабеж в Моленбек

2 Март 2018 | 09:33 | Агенция "Фокус"
Брюксел. Адвокатите на Мохамед Абдеслам, брат на един от атентаторите от Париж, и втори заподозрян, които бяха подведени под отговорност в дело за въоръжен грабеж на служители в община в Моленбек, настояха в съда за освобождаването на клиентите им, отбелязва белгийското електронно издание The Brussels Times. И двамата мъже отричат каквото и да било участие в грабежа.
От редакцията подчертават, че на 23 януари трима служители на общината в Моленбек са атакувани, докато са се подготвяли да депозират около 70 000 евро в банка. Един човек, въоръжен с нож, е откраднал парите и е избягал.
По-късно във връзка с грабежа бяха арестувани четирима души, единият от които – Мохамед Абдеслам, брат на основния заподозрян за терористичните атентати от 13 ноември 2015 г. в Париж. Той е работил в общината в продължение на около десет години и е бил наясно с паричните преводи.
„Моят клиент отрича всяко участие и все още не е определена каква е ролята в случая. Той казва, че не е извършил грабеж и не е подстрекал никого да го извърши, а само признава, че преди няколко години несъзнателно е говорил твърде много, но всеки, който е работил в общината, би могъл да го направи", подчерта адвокатът на Абдеслам.
Вторият заподозрян също отрича всяко участие. „Той никога не е работил в общината, няма информация за превоз на пари и няма криминално досие", заяви защитникът му.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Срещата Путин-Меркел в двореца Месеберг. 18 август 2018 г.
Срещата Путин-Меркел в двореца Месеберг. 18 август 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.