НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:24


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бисера Борисова, психолог: Храната оказва влияние върху концентрацията на работното ни място

Бисера Борисова, психолог: Храната оказва влияние върху концентрацията на работното ни място

22 Април 2018 | 20:00 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Храната оказва влияние върху концентрацията на работното ни място. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Бисера Борисова, психолог. По думите й, за да сме по-изпълнителни и по-бодри на работното си място, трябва да се храним по-често и предимно с по-пресни плодове и зеленчуци. „Другото, което е важно да правим ежедневно, за да може да сме пълноценни през цялата работна седмица, не само в началото, е да се наспиване качествено, да си разпределяме правилно задачите по време на работния ден, така че да няма претоварване и да няма напрежение“, коментира тя. Бисера Борисова допълни, че има моменти и професии, в които има срокове, които трябва да се спазват, и е възможно напрежение и стрес, но това в никакъв случай не бива да става ежедневие. Психологът добави, че за да сa пълноценни през целия работен процес, хората трябва да прекарват повече време на открито сред природата в топлите слънчеви дни.
Кристина МИТКОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бисера Борисова, психолог: Трябва да си осигурим пълноценен сън, за да може да се преборим с умората, която чувстваме от дългата работна седмица

Бисера Борисова, психолог: Трябва да си осигурим пълноценен сън, за да може да се преборим с умората, която чувстваме от дългата работна седмица

22 Април 2018 | 18:48 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Трябва да си осигурим пълноценен сън, за да може да се преборим с умора, която чувстваме от дългата работна седмица. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Пирин психологът Бисера Борисова. По думите ѝ няма точно определен брой часове, които човек трябва да спи за да се чувства пълноценно наспал се, поради факта, че някои хора се наспиват по-бързо, на други им отнема повече време. „Но е важно сънят да бъда спокоен, да не е неспокоен или с кошмари“, коментира тя. Борисова обясни, че сънят е един от основните фактори за справяне с умората, тъй като по време на сън нашият мозък преработва информацията, която е натрупана през деня и дава възможност на целия организъм да си почине и да се саморегулира. „Другия важен момент е правилното разпределение на задачите по време на работа, както и тези извън работа свързани със семейството и други активности“, каза още психологът. Тя добави, че влияние оказва и активния начин на живот. „Почивката ни не трябва да е свързана с образно казано стоенето пред компютъра или гледайки постоянно телевизия“, коментира Борисова. Психологът допълни, че трябва да имаме една активна почивка, състояща се в по-голяма връзка с природата, повече спорт, като задължително не трябва да има претоварване. Тя каза, че това ни помага за една пълноценна релаксация, така че да бъдем пълноценни по време на работния процес.
Кристина МИТКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
73-та Годишна сесия на Общото събрание на ООН. 24 септември 2018 г.
73-та Годишна сесия на Общото събрание на ООН. 24 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.