НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:57


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

На извънредно заседание на Регионалния съвет за развитие на Североизточния район зам.-министър Деница Николова ще представи вариантите за ново статистическо райониране на страната

На извънредно заседание на Регионалния съвет за развитие на Североизточния район зам.-министър Деница Николова ще представи вариантите за ново статистическо райониране на страната

12 Април 2018 | 13:55 | Агенция "Фокус"
София. До края на месец април ще се проведе извънредно заседание на Регионалния съвет за развитие на Североизточния район за планиране, на което заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще представи вариантите за ново статистическо райониране на страната и основните мотиви за промяна на районите от ниво NUTS. Точка по темата бе залегнала в дневния ред на заседанието на Съвета, което се провежда днес в хотел „Черно море“, но поради неблагоприятните метеорологични условия тази сутрин във Варна зам.-министър Николова бе възпрепятствана да участва в дискусия по темата. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството провежда серия от дискусии за новото статистическо райониране на ниво регионални съвети за развитие, обхващащи всички шест района, на които в момента е разделена страната. В дискусиите участват областните управители на съответните области, кметове на общини, представители на научните среди, бизнес организации, представители на регионални държавни институции и др.
Инициативата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството цели широко обществено обсъждане на предложените от междуведомствена работна група 3 варианта за ново райониране на страната. Целта е да се чуят мнения, позиции и аргументи, за да се вземе най-консенсусното и работещо решение за визията на новия подход в регионалната политика.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-министър Деница Николова ще посети Варна

Зам.-министър Деница Николова ще посети Варна

12 Април 2018 | 07:18 | Агенция "Фокус"
Варна. Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще посети Варна. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. От 10.00 часа зам.-министър Николова ще участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Североизточен район, което ще се проведе в хотел „Черно море“ – Варна, зала „Варна 1“. Пред участниците в него ще представи вариантите за ново статистическо райониране на страната и основните мотиви за промяна на районите от ниво NUTS в рамките на дискусия по темата с участието на кметове на областни управители, общини, представители на бизнеса, научната общност и др. от областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен.
По-късно зам.-министър Николова ще участва в официалната церемония за първа копка по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“. От 13.00 часа ще бъде поставено началото на ремонтните дейности на средно училище „Найден Геров“, а от 14.00 часа на І-во Основно училище в кв. „Владислав Варненчик“- гр.Варна. Двете учебни заведения се обновяват с финансиране от МРРБ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за общо над 5,8 млн.лв.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.