НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:31


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Обработка на ВиК мрежата срещу гризачи правят в града

Велико Търново: Обработка на ВиК мрежата срещу гризачи правят в града

14 Октомври 2018 | 21:22 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Обработка на ВиК мрежата срещу гризачи правят в старата столица. Дейностите са поверени на Дезинфекционната станция в града, поясни за Радио „Фокус“ – Велико Търново нейният директор Чавдар Борисов. Той припомни, че есента е времето, в което този вид вредители влизат все по-често в домовете и в заведенията, за да търсят храна и защото навън става студено. „Това е нормално. Прави се канална обработка на ВиК шахти, отделят се средства. Заведенията, които си имат договори с нас увеличават броя на обработките. Залагат се примамки“, разказа още Чавдар Борисов. Освен във Велико Търново, такива пръскания са предвидени и за Елена, Павликени и Свищов. Договорите за тях се сключват с водоразпределителните дружества по региони или с Общините, които отговарят за канализационната мрежа. До момента от Регионалната здравна инспекция не са издавани предписания за допълнителна обработка, тъй като няма оплаквания от граждани.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Бум на миризливки в старата столица отчитат експертите от Дезинфекционната станция в града

Велико Търново: Бум на миризливки в старата столица отчитат експертите от Дезинфекционната станция в града

14 Октомври 2018 | 20:11 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Бум на миризливки в старата столица отчитат експертите от Дезинфекционната станция в града. Това съобщи за Радио "Фокус" - Велико Търново директорът на службата Чавдар Борисов. Той уточни, че през есента популацията на тези инсекти е по-висока и затова е нормално да има увеличение в броя им. Той посочи, че служителите вече са търсени за извършване на регулярни пръскания. Той уточни, че това няма как да помогне за трайното решаване на проблема. „Правили сме обработки, но те са с временен ефект, защото насекомите влизат отвън. Препаратите, които ползваме унищожават живата фаза, която е в апартамента или заведението, но след определено време насекомите влизат отново. Няма продължителен ефект както при другите инсекти“, допълни експертът. Основният съвет, който той отправи към гражданите, е да затварят прозорците и вратите, особено във вечерните часове.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Чавдар Борисов, Дезинфекционна станция-Велико Търново: Вече има за ухапвания от кърлежи, но не може да се говори за бум

Чавдар Борисов, Дезинфекционна станция-Велико Търново: Вече има за ухапвания от кърлежи, но не може да се говори за бум

16 Април 2018 | 22:01 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Започнаха сигналите за ухапвания от кърлежи. Те най-често се подават от граждани, които имат домашни любимци и ги разхождат в неокосени площи, обясни за Радио „Фокус“ – Велико Търново директорът на Дезинфекционната станция във Велико Търново Чавдар Борисов. Оплакванията се подават до Община Велико Търново или Регионалната здравна инспекция. „Към нас до сега не сме получавали такива сигнали. Определено вече има подобни оплаквания и то не само при нас, а в цялата страна, но това е нормално, предвид горещото време“, коментира още Чавдар Борисов. Той припомни, че предстои до края на месеца да започнат и обработки срещу комари, като за настоящата година, по график, трябва да бъдат направени четири такива. Ще бъда извършена и още една срещу кърлежи. При възникване на извънредна ситуация Дезинфекционната станция има готовност и за допълнителни пръскания.
Луиза ТРАНЧЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.