НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:22


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ловеч: Ръководството на Синдикалното дружеството при затвора в града ще проведе заседание

Ловеч: Ръководството на Синдикалното дружеството при затвора в града ще проведе заседание

21 Март 2018 | 16:24 | Агенция "Фокус"
Ловеч. Ръководството на Синдикалното дружеството при затвора в град Ловеч ще проведе регионално заседание. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Пламена Петкова, председател на СД на ССЗБ в град Ловеч. То ще се състои тази вечер от 17.30 часа. Разширено заседание на управителния съвет е свикано в петък от 12.00 часа в град Пловдив. Пламена Петкова посочи, че на него ще присъстват членовете на Управителния съвет, ръководството и членовете на Контролната комисия и всички председатели на синдикалните дружества. „На тази среща ще обсъдим това, което се очаква да се случи. Трябва да излезем с единно становище между страните. От едната страна сме ние синдикалните сдружения на ССЗБ към ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“, а от другата страна са други институции, с които трябва да излезем до едно единно решение“, посочи Петкова.
Тя припомни, че вчера се е провела на Синдикат на служителите в затворите в България и СНЦ „Синдикат охрана“ с премиера Бойко Борисов и правосъдния министър Цецка Цачева. По време на срещата са били обсъдени исканията на синдикалните организации, поставени в хода на протестните им действия. Били са поети ангажимент от Правителството за отпускане на допълнителни средства за двете главни дирекции ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“. Обещаните от премиера средства трябва да послужат за увеличаване на основните месечни възнаграждения и изравняване на сумите плащани за специфични служебни дейности с тези в МВР.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ловеч: Протестът на служители на затвора в града е отложен

Ловеч: Протестът на служители на затвора в града е отложен

21 Март 2018 | 15:28 | Агенция "Фокус"
Ловеч. Протестът на служители на затвора в Ловеч, който бе организиран за днес, се отложи. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Пламена Петкова, председател на СД на ССЗБ в град Ловеч. Тя посочи, че причина за това са поетите ангажимент за отпускане на допълнителни средства за двете главни дирекции ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“. Тя припомни, че вчера се е провела на Синдикат на служителите в затворите в България и СНЦ „Синдикат охрана“ с премиера Бойко Борисов и правосъдния министър Цецка Цачева. По време на срещата са били обсъдени исканията на синдикалните организации, поставени в хода на протестните им действия. Обещаните от премиера средства трябва да послужат за увеличаване на основните месечни възнаграждения и изравняване на сумите плащани за специфични служебни дейности с тези в МВР. „Не е коректно от наша страна, когато са поети ангажименти, да извършваме такива действия. Ако не бъдат постигнати някакви евентуални резултати, тогава протестните действия ще продължат. За 26 март бе обявен национален протест, който за момента няма да се провежда поради поетия ангажимент от страна на Правителството, на Министерство на правосъдието, на Министерство на финансите. Смятам, че с тази сума, която е декларирана, че ще бъде отпусната за сметка на бюджета за 2018 година, ще бъдат изпълнени нашите искания“, посочи Пламена Петкова.
Синдикатът на служителите в затворите в България настоява за изравняване на социалния статут и възнагражденията на служителите в сектор „Сигурност“ и преустановяване на дискриминационното третиране на служителите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: 130 надзиратели от затвора и ареста в града ще протестират с искане за увеличаване на броя на служителите и подобряване на условията на труд

Сливен: 130 надзиратели от затвора и ареста в града ще протестират с искане за увеличаване на броя на служителите и подобряване на условията на труд

21 Март 2018 | 09:07 | Агенция "Фокус"
Сливен. Над 130 надзиратели и административен персонал от затвора и ареста в Сливен са се подписали в подписката „Европа и за нас“, инициирана от Синдиката на служителите на затворите в България, съобщиха от Синдикалната организация на служителите в сливенския затвор. Исканията са за изравняване на възнагражденията на служителите в сектор „Сигурност“ с останалите служби в МВР, увеличаване на броя на служителите и подобряване на условията на труд.
„Настояваме държавните институции да не остават безучастни свидетели на социалното напрежение в затворите и да предприемат незабавни действия, с които да се гарантира възстановяването на социалната справедливост в Сектор „Сигурност“, се казва в текста на петицията.
Подписката ще бъде отворена до днес, след което ще бъде изпратена до Министерски съвет, Министерството на правосъдието, Народното събрание и до Вера Йоурова, комисар на ЕС по въпросите на правосъдието, потребителите и равенството между половете.
Надзирателите от затвора в Сливен ще излязат на протест и на 26 март от 12.00 часа пред резиденция "Бояна", когато с лозунги на английски ще призоват за намеса на институциите на ЕС в решаването на проблемите в българските затвори.
Протестът ще бъде по време на Конференцията за създаване на обща европейска прокуратура (ЕРРО).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сергей Лавров е на посещение в Босна и Херцеговина. 21 септември 2018 г.
Сергей Лавров е на посещение в Босна и Херцеговина. 21 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.