НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:46


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: Благодаря на всички, които положиха усилия за осъществяване на проекта на Общината за водния сектор

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: Благодаря на всички, които положиха усилия за осъществяване на проекта на Общината за водния сектор

21 Март 2018 | 14:30 | Агенция "Фокус"
Добрич. Благодаря на всички, които положиха усилия за осъществяване на проекта на Общината за водния сектор, както и на Министерство на околната среда и водите (МОСВ), че е своеобразен път към Европейския съюз (ЕС) чрез осигуряваните средства за реализация на дейностите. Това заяви по време на официалната церемония „Първа копка“ на Пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) край село Врачанци кметът на Добрич Йордан Йорданов, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна. Кметът определи проекта на Община град Добрич „Интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Добрич – Фаза 1“ като един изстрадан проект, за чието реализиране са изминали 10 години. „Радвам се, че последните две години успяхме да съумеем да възстановим изцяло всички дейности, които бяха заложени по проекта, там, където имаше пропуски, да ги отстраним и в крайна сметка днес да положим началото на една основа. Добрич всъщност нямаше основа, така да го нарека, но сега има един фундамент, на който ще можем да стъпим. Какво имам предвид? Знаете, не само със старта на Пречиствателната станция и със старта на подмяната на водопровода доста от проблемите на Добрич през годините ще бъдат решени. Вече ще имаме една основа, върху която да стъпим и да изградим хубавия наш град“, каза Йордан Йорданов. Той се обърна към представителите на строителните фирми, които работят по проекта на Общината, като подчерта че ще се държи особено на качеството на работата. Контролът на дейностите ще бъде много стриктен. С добродушна усмивка кметът предложи да се правят снимки на обекта сега, за да може догодина през месец август, когато е крайният срок за приключване на работата, да се види резултатът от свършеното.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-министър Красимир Живков ще направи първа копка на пречиствателната станция в Добрич

Зам.-министър Красимир Живков ще направи първа копка на пречиствателната станция в Добрич

21 Март 2018 | 07:21 | Агенция "Фокус"
Добрич. Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков ще направи първа копка на пречиствателната станция за отпадъчни води на Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. Реконструкцията на ПСОВ е от дейностите по интегрирания проект за подобряване на водния сектор в Добрич, чието начало беше дадено през 2017 г. Над 100 хил. жители ще се възползват от модернизираното съоръжение. Общият размер на инвестицията е за над 114,9 млн. лв., като безвъзмездната финансова помощ, предоставена по ОПОС ‎2014-2020 е 86,2 млн. лв. Събитието ще се проведе от 13.00 часа на площадката на пречиствателна станция за отпадъчни води с. Врачанци.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
73-та Годишна сесия на Общото събрание на ООН. 24 септември 2018 г.
73-та Годишна сесия на Общото събрание на ООН. 24 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.