НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:49


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: В последен етап е подготовката на процедурите по обществените поръчки по трансграничния проект с партньор румънската Община Меджидия

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: В последен етап е подготовката на процедурите по обществените поръчки по трансграничния проект с партньор румънската Община Меджидия

19 Март 2018 | 13:42 | Агенция "Фокус"
Добрич. В последен етап е подготовката на процедурите по обществените поръчки по трансграничния проект с партньор румънската Община Меджидия. Това заяви в интервю за Радио „Фокус” кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов. „Всъщност ние сме вече в последен стадий по подготовка на процедурите по обществените поръчки. Очакваме до края на месец март да бъдат обявени. Мисля, че бяха около 35 дни за събиране на оферти. И очакваме в рамките най-много на два месеца да имаме и решението на комисията. Самият проект, аз го споменах, мисля че е едно смело решение от наша страна да подходим по този начин, тъй като е много трудно да привличаме средства от други места. Но съгласието с Община Меджидия да направим един общ проект даде своя благоприятен резултат за нашия град. Участъци, които никога, казвам го съвсем отговорно, никога не са били асфалтирани цялостно, ще имат изцяло изградени велоалеи, пътни настилки, ще бъдат ремонтирани тротоари, включително и осветлението. Говорим за улица „Никола Петков“, около 2 км дълга – от албенска „Добротица“ до булевард „Добруджа, минава през всички части на квартал „Дружба“. И отделно частта на булевард „Добруджа“ от изхода на бензиностанция „Шел“ до кръговото кръстовище на квартал „Рилци“. Този участък е около километър и половина. Това е булевард четирилентов, ще има там положени и велоалеи, ще има осветление, ще има нови тротоари. Мисля, че ни очаква доста работа на първо време и впоследствие поетапно завършване на тези обекти за крайния резултат“, каза Йордан Йорданов.
По думите му същинските дейности за обновяване на двете пътни отсечки по проекта за трансгранично сътрудничество ще „вървят ръка за ръка“: „Ние всъщност сме изпратили вече писма да приоритизираме тези улици и да помолим изпълнителите да си актуализират графика, имайки предвид че имаме тези проекти и трябва да ги реализираме. Идеята е да си приоритизират графика така, че първо да се работи по важни улици в града, като „Никола Петков“, бул. „Добруджа“, „Кирил и Методий“, „Панайот Хитов“, „Любен Каравелов“. Имаме вече обратна връзка с тях с актуализиран график и очакваме до края на месец юни да бъдат приключени тези участъци, включително и булевард „Добричка епопея““, допълни кметът.
Жулиета НИКОЛОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: Тази година може би няма да има ден, в който да не се работи и по водния цикъл, и по рехабилитацията на уличната мрежа

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: Тази година може би няма да има ден, в който да не се работи и по водния цикъл, и по рехабилитацията на уличната мрежа

19 Март 2018 | 11:29 | Агенция "Фокус"
Добрич. Тази година може би няма да има ден, в който да не се работи и по водния цикъл, и по рехабилитацията на уличната мрежа. Това заяви в интервю за Радио „Фокус” кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов. Започнали са ремонтите на уличната още от момента, в който времето е било благоприятно за такъв вид дейности.
„Когато вали сняг и е студено, не могат да се извършват такива ремонтни дейности. В хода са гаранционните отстранявания на миналогодишните работи и по-конкретно една от фирмите имаше да доизпълнява дейности от предходната година. Участъци, които бяха оставени за сега. Отделно от това имаме едно рамково споразумение, което има трима изпълнители. Разделили сме града на три района. И поетапно всеки един от изпълнителите започва дейност в своя район. Нека уточним, че тези райони включват всички квартали на Добрич, така че голямата така наречена рехабилитация и цялостно асфалтиране ще даде отражение и в самите квартали. Но в същото време гледаме да се движим с темповете на водния цикъл или по-конкретно казано, там, където минават тръбите и вече е разкопано и се полагат нови, изчакваме малко период от време, за да направят обратните насипи, да заровят самите трасета и да може да се асфалтира на цяло. Знам, че звучи амбициозно, но отдавна сме го приоритизирали“, отбеляза Йордан Йорданов.
Той допълни, че в края на лятото на 2017 година многократно са търсени от страна на Общината контакти с народни представители, за да се направи опит да бъдат привлечени средства за капиталови разходи от държавния бюджет, но за съжаление без успех.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
73-та Годишна сесия на Общото събрание на ООН. 24 септември 2018 г.
73-та Годишна сесия на Общото събрание на ООН. 24 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.