НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:14


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

НИМХ: През последното денонощие водните нива на реките в Западнобеломорския басейн са се повишили

НИМХ: През последното денонощие водните нива на реките в Западнобеломорския басейн са се повишили

19 Март 2018 | 15:12 | Агенция "Фокус"
Благоевград. През последното денонощие водните нива на реките в Западнобеломорския басейна са се повишили, вследствие на валежи, сочи справка на сайта на Националният институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките (НИМХ към БАН). Значително колебание на речното ниво е регистрирано на река Струма при гр. Перник – -90/+121 см. Регистрираните колебания в останалата част от басейна са -17 см до +76 см. Водните количества в басейна са около и над праговете за високи води. Днес речните нива в горните течения на основните реки временно ще се понижават, като в средните и долните течения на реките все още ще има повишения на водните нива вследствие на оттичане. Нови повишения на нивата в целия басейн ще има от следобедните часове днес и на 20 март сутринта, вследствие на валежи. От обедните часове на 20 и 21 март ще започне процес на понижение на нивата на реките в басейна, но те ще се задържат високи, като повишения ще има в средните и долни течения на основните реки, вследствие на оттичане. На 22 март процесът на понижение на речните нива ще продължи в горните и средните течения на основните реки в басейна, но в долните течения нивата на реките ще се повишат незначително вследствие на валежи. Вероятност за поройни наводнения ще има в следобедните и вечерни часове днес – в долното течение на река Места в притоците ѝ река Бабешка, река Златарица, река Туфча и река Неврокопска, в средното и долното течение на река Струма в притоците ѝ реките Елешница, Джерман, Копривен, Лисийска, Логодашка, Стара река, Сушичка, Цапаревска и в горното течение на река Струмешница (в притока ѝ река Градешница).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

НИМХ: През последното денонощие водните нива на реките в Западнобеломорския басейн са се понижили или са останали без съществени изменения

НИМХ: През последното денонощие водните нива на реките в Западнобеломорския басейн са се понижили или са останали без съществени изменения

18 Март 2018 | 14:39 | Агенция "Фокус"
Благоевград. През последното денонощие водните нива на реките в Западнобеломорския басейн са се понижили или са останали без съществени изменения, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Регистрираните колебания на речните нива в басейна са от -14 см до +6 см. Водните количества в басейна са около и над праговете за високи води. По-значителни повишения на нивата в следобедните часове се очакват при реките от целия басейн. През нощта срещу 19 март речните нива в горните течения на основните реки временно ще се понижават, като в средните и долните течения все още ще има повишения на водните нива вследствие на оттичане. Нови временни повишения на нивата в целия басейн ще има във вечерните часове на 19 март и през нощта срещу 20 март, вследствие на валежи и оттичане. От обедните часове на 20 и 21 март ще започне процес на понижение на нивата на реките в басейна, но ще се задържат високи, като повишения все още ще има в средните и долни течения на основните реки, вследствие на оттичане.
Вероятност за поройни наводнения има в следобедните и вечерни часове днес във целия водосбор на река Места, в горните и средните части от водосбора на река Струма и във водосборите на притоците ѝ река Цапаревска, реките Мелнишка Пиринска Бистрица.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

НИМХ: Очакват се повишения на речните нива в Западнобеломорският басейн

НИМХ: Очакват се повишения на речните нива в Западнобеломорският басейн

18 Март 2018 | 10:31 | Агенция "Фокус"
Благоевград. От днес се очакват повишения на речните нива в Западнобеломорският басейн, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Те ще бъдат в резултат на валежите в района на басейна. На 19 март речните нива в горните течения на основните реки временно ще се понижават, като в средните и долните течения все още ще има повишения на водните нива вследствие на оттичане. От следобедните часове на 19 март и на 20 март сутринта в резултат на валежи от дъжд и сняг се очакват нови повишения на водните нива на реките в басейна, по-значителни ще бъдат в долното течение на река Места и във водосбора на река Струма.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сергей Лавров е на посещение в Босна и Херцеговина. 21 септември 2018 г.
Сергей Лавров е на посещение в Босна и Херцеговина. 21 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.