НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:09


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Поради лошите метеорологични условия отпадат част от събитията от програмата за празника на града

Велико Търново: Поради лошите метеорологични условия отпадат част от събитията от програмата за празника на града

21 Март 2018 | 13:41 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Поради трайните прогнози за неблагоприятни метеорологични условия – ниски температури и валежи от сняг и дъжд на 22 март във Велико Търново, отпадат част от събитията от празничната програма, съобщиха от пресцентъра на Общината. Няма да се проведе гала-концертът на деца и младежи, носители на награди от международни и национални конкурси и фестивали, анимацията за деца в парк „Марно поле“, както и концертът „Празничен калейдоскоп“ в следобедните часове на сцената пред Община Велико Търново.Отпада и изложението и дискусията за организиране на празнични събития, които също бяха част от Програмата за празника на града.
Програмата на 22 март започва от 7.30 часа в църквата „Св. 40 мъченици” с празнична Света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий, с участието на квартет „Ангелски гласове“. От 9.00 часа ще бъдат поднесени цветя на саркофага на цар Калоян в двор на църквата „Св. 40 мъченици”, след което ще бъде декламиран текста от Асеневата колона. Слово ще произнесе кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов, след което ще бъде отслужен водосвет и благослов за здраве и ще бъде поръсена представителната част на Националния военен университет „Васил Левски” и на знамената на Велико Търново. От 9.45 часа от църквата „Св. 40 мъченици” ще тръгне празнично шествие с портретите на благодетелите на града, което ще приключи до сградата на Община Велико Търново. Там ще се състои празничен ритуал за издигане на знамената. Празнично слово ще произнесе кметът на Общината на инж. Даниел Панов. Ще бъде извършен благослов от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий. От 11.00 до 13.00 часа пред сградата на Община Велико Търново ще се проведе концерт с участието на Нели Рангелова и Поли Паскова и празнично хоро. От 11.00 часа в МДТ „Константин Кисимов“ ще се състои тържествена сесия на Великотърновския общински съвет. От 10.30 до 16.00 часа в Хуманитарна гимназия ще се проведе кандидат-студентската кампания на филиала на Медицинския университет – Варна и Ден на отворените врати. От 14.00 до 17.00 часа от площад „Цар Асен І“ ще се проведе безплатна пешеходна обиколки с беседа „Духовното величие на столичния Търновград“ по маршрут: пл. „Цар Асен І“ – АМР „Царевец“ – през „Асеновата порта“ към Митрополитската църква „Свети Първоапостоли Петър и Павел” и църквата “Св. Иван Рилски” – „Шишманова баня” и „Владишки мост” – манастира „Великата лавра“ и църквата „Св. 40 мъченици”. От 16.30 часа пред Областен информационен център ще започне подгряващото парти за Стрийт парада, който ще започне в 17.30 часа и ще стигне до площад „Цар Асен І“. От 20.00 часа жителите и гостите на Велико Търново ще могат да се насладят на Аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов- звук и светлина“и на празничните фойерверки. Празникът на града се организира от Община Велико Търново, Национален военен университет „Васил Левски”, Регионален исторически музей- Велико Търново и Великотърновска Света митрополия.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Кметът Даниел Панов издаде заповед за забрана на преместваеми обекти за търговски и обслужващи дейности в центъра на града на 22 март

Велико Търново: Кметът Даниел Панов издаде заповед за забрана на преместваеми обекти за търговски и обслужващи дейности в центъра на града на 22 март

21 Март 2018 | 10:02 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Със своя заповед Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов нарежда да не се допуска разполагане на преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности, за продажба на промишлени и хранителни стоки, извършването на промоции и събития от рекламен характер по цялото протежение на ул. ,,Васил Левски‘‘, ул. ,,Независимост‘‘, ул. ,,Христо Ботев‘‘ и площад ,,Майка България" в град Велико Търново, през целия ден на 22 март 2018 г. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.
Допуска се единствено извършването на временна търговия – продажба на балони след паметника Васил Левски, ул. ,,Васил Левски‘‘(посока Съдебна палата).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: На празника на града архитектурно-музеен резерват „Трапезица“ няма да е отворен на туристи, а „Царевец" и църквата „Св. 40 мъченици“ ще работят безплатно

Велико Търново: На празника на града архитектурно-музеен резерват „Трапезица“ няма да е отворен на туристи, а „Царевец" и църквата „Св. 40 мъченици“ ще работят безплатно

20 Март 2018 | 16:50 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. На празника на Велико Търново АМР „Трапезица“ няма да бъде отворен, заради влошените метеорологични условия, съобщават от Регионалния исторически музей. На 22 март през целия ден безплатно ще могат да се посетят Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ и църквата-музей „Св. 40 мъченици“.
За гражданите и гостите на града музеят организира от 14.00 до 17.00 часа безплатна пешеходна обиколка с беседа „Величието на столичния Търновград“.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
12 души са ранени в автобус край германския град Любек при нападение с нож. 20 юли 2018 година
12 души са ранени в автобус край германския град Любек при нападение с нож. 20 ю...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.