НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:45

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Домашният патронаж в Свищов предоставя храна на потребители от четири нови села

Велико Търново: Домашният патронаж в Свищов предоставя храна на потребители от четири нови села

13 Март 2018 | 16:01 | Агенция "Фокус"
Свищов. Домашният патронаж в Свищов предоставя храна на потребители от четири нови села. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново зам.-кметът на Община Свищов Анелия Димитрова. Тя уточни, че услугата вече се предлага и в Хаджидимитрово, Александрово, Горна Студена и Червена, с което Домашният патронаж обслужва 13 от 15-те населени места в региона, а причината да не бъдат обхванати от услугата и другите 2 селища е липсата на желаещи. Отскоро храната се разнася и с нов автомобил, което допълнително улеснява работата. Анелия Димитрова припомни, че Домашният патронаж приготвя и „Топъл обяд“ за 30 граждани от общината. Общият брой на потребителите му е 300 души. Готвачите приготвят храна и за пациентите на общинската болница, както и за потребителите на Дневния център за деца с увреждания.
„Фокус“ припомня, че от началото на септември миналата година патронажът се помещава в нова сграда, ремонтирана по проект със средства от Фонд „Социална закрила“. С тях бе закупено и ново оборудване.
Екипът на Домашния социален патронаж в Свищов се състои от 19 души, сред които - готвач, помощник готвачи, работници в кухненския блок, шофьори и хора, които транспортират и раздават храната.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на Свищов Генчо Генчев: На трима възрастни и трудноподвижни хора помогна Общината по време на зимното бедствие през миналата седмица

Кметът на Свищов Генчо Генчев: На трима възрастни и трудноподвижни хора помогна Общината по време на зимното бедствие през миналата седмица

13 Март 2018 | 13:54 | Агенция "Фокус"
Свищов. На трима възрастни и трудноподвижни хора помогна Община Свищов по време на зимното бедствие през миналата седмица. Това каза в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът на крайдунавската администрация Генчо Генчев. Още при първия обилен снеговалеж Общината отправи апел към всички граждани, които нямат възможност да си осигурят храна и медикаменти, поради лошото време, да потърсят съдействие.
„Искам да изкажа благодарността си за добрата координация между полицията, пожарната, Спешна помощ, тъй като всички лица, които са били на хемодиализа, бяха обслужени на време. Там където имаше нужда от помощ, Общината се намеси адекватно, след подаването на сигнали“, коментира още Генчев. Той допълни и, че в региона почти не е имало сериозни ел. аварии. „Имахме три случая на доставени хляб и медикаменти. Кризисният щаб беше свикан още вечерта, когато заваля снега. Бяха начертани мерки, по които да се работи през останалите дни и мисля, че работа на Щаба показа много добра реакция и действия“, обобщи кметът.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Генчо Генчев, кмет на Свищов: Въпреки усложнената зимна обстановка в региона смятам, че се справихме добре със ситуацията

Генчо Генчев, кмет на Свищов: Въпреки усложнената зимна обстановка в региона смятам, че се справихме добре със ситуацията

13 Март 2018 | 11:57 | Агенция "Фокус"
Свищов. Въпреки усложнената зимна обстановка в община Свищов през миналата седмица, местната администрация реагира адекватно и се справи с проблемите навременно. Това заяви в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът Генчо Генчев. Крайдунавският регион бе най-засегнатият във Великотърновска област, снежната покривка на места достигна 77 см. Управникът подчерта и, че координацията между отговорните институции е била на много високо ниво.
„Основният проблем беше пътят към село Козловец, чието почистване е отговорност на Агенция „Пътна инфраструктура“, както и останалите пътища към населените места. Въпреки това в третото денонощие общинското ръководство взе нещата в свои ръце с тежковерижна машина се принудихме да влезем ние, да пробием пътя и да го отворим. На следващия ден вече АПИ го доразшири, защото нямаше как оставим хората без достъп до Свищов“, поясни още управникът. Проблеми е създало и почистването по някои улици в общинския център, тъй на места е имало паркирани автомобили, но все пак, след намесата на служителите от Общинско предприятие „Чистота“ не е имало непроходими участъци.
„Искам да уверя моите съграждани, че това, което е било необходимо от страна на Общинско предприятие „Чистота“ и на Общинското ръководство, ние се постарахме да го постигнем и да достигнем до всеки дом и всяка къща. Може би дейностите не бяха толкова качествени, но това се получи, защото терените, особено в малките улици, не позволяват навлизането дори и на малка техника“, допълни Генчев . Освен четиринадесетте общински машини, със снегопочистването в Свищов, е била ангажирана и външно наета техника. Тя е била предоставена от земеделски кооперации в региона.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Акценти в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново

Акценти в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново

13 Март 2018 | 10:15 | Агенция "Фокус"
Свищов. Свищовска община бе една от най-пострадалите от лошото време във Великотърновска област. Обилните снеговалежи доведоха до сериозни проблеми, но благодарение на адекватната реакция на отговорните структури и институции, те бяха навременно отстранени. В минутите на днешното издание на предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът на Общината Генчо Генчев ще обобщи как именно местната администрация се справи с проблемите. И още преди броени дни стана ясно, че до две години община Свищов ще разполага с център, в който ще се предоставя 24 часова социална услуга, насочена към грижата за възрастни и хора с увреждания. От къде е дошла идеята за изграждането на подобна структура, кога и как се очаква да започне реализацията й и на кого ще помага новата социална услуга ще ни обясни зам.-кмета на Община Свищов Анелия Димитрова. Ще Ви представим и информация за това как премина историческото състезание „Моята България“, което се проведе в крайдунавския град.

Бъдете в компанията на Радио „Фокус“. Водещ днес е Луиза Транчева. Номерът за връзка със студиото е 0885 303 375.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Албания е връхлетяна от наводнения. 21 март 2018 година
Албания е връхлетяна от наводнения. 21 март 2018 година

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.