НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:44


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Видин: Кметът Огнян Ценков издаде заповед за денонощно наблюдение на водните нива във връзка с усложнената хидрометеорологична обстановка

Видин: Кметът Огнян Ценков издаде заповед за денонощно наблюдение на водните нива във връзка с усложнената хидрометеорологична обстановка

8 Март 2018 | 20:33 | Агенция "Фокус"
Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков провери опасни участъци територията на община Видин по подадени сигнали, свързани с покачване нивото на реките, вследствие на снеготопенето и обилния дъжд в сряда вечерта, съобщиха от пресцентъра на Общината.
В село Буковец от канала за отводняване на високопланински води, които се вливат в река Войнишка, са наводнени дворовете на няколко къщи. Около критичния участък е изградена защитна стена от 90 броя чували с пясък.
В село Градец старото корито на река Тополовец при местността „Казанджийницата” е излязла от коритото си, като е наводнила дворовете на къщите в непосредствена близост до реката. И за там Общината изпрати чували с пясък, които да възпрепятстват оттичането на водите към селото.
Авария в тръба в дигата на река Делейнска до моста по пътя към с. Рупци, възникнала днес, е причинила заливане на земеделски земи. Екипите на Община Видин, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Напоителни системи тампонираха с чували пробива, за да се ограничи интензивността на изтичащата вода.
В с. Иново нивото на възстановения участък на скъсаната преди няколко години дига е по-ниско от нивото на основната. Това налага надграждането на съоръжението с чували с пясък. За тази цел Община Видин е доставила 200 чувала с пясък за осигуряване безопасността на дигата.
В края на работния ден кметът Огнян Ценков издаде заповед за денонощно наблюдение на водните нива и състоянието на всички хидротехнически съоръжения, както и на критичните участъци от речните легла, заливните зони в землищата и състоянието на пътищата във връзка с усложнената хидрометеорологична обстановка.
Предприети са действия за предотвратяване на евентуални кризисни ситуации в населените места на Общината.
Създадена е организация за мобилизиране на службите на Община Видин за предприемане на действия при възникване на усложнена обстановка.
В складовата база на Общината е осигурен резерв от чували с пясък, който да бъде използван при необходимост.
В момента положението в проблемните участъци на населените места е овладяно.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер Себастиан Курц. 21 юни 2018 година
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.