НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:12


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Спадат речните нива в област Велико Търново през последното денонощие

Велико Търново: Спадат речните нива в област Велико Търново през последното денонощие

25 Март 2018 | 12:30 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Спадат речните нива в област Велико Търново през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Хидрометеорологичната обсерватория в града. Нивото на река Янтра при село Каранци се е понижило с 22 см и е 255 см. Реката в кв. „Чолаковци“ във Велико Търново е спаднала с 5 см. Нивото й е 163 см, при критични стойности 600 см. Река Джулюница при село Джулюница се е понижила с 10 см, до 176 см. Нивото на Голяма река при Стражица е по-ниско с 2 см и е 179 см.
От „Басейнова дирекция“ съобщават, че на 26 и 27 март в резултат на валежи и снеготопене са възможни локални поройни наводнения във водосбора на река Янтра над Велико Търново и на притока ѝ река Лефеджа.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Спадат нивата на реките в областта през изминалото денонощие

Велико Търново: Спадат нивата на реките в областта през изминалото денонощие

10 Март 2018 | 15:13 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Спадат нивата на реките в област Велико Търново през изминалото денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Хидрометеорологичната обсерватория в града. С 216 см се е понижило нивото на Голяма река край Стражица. Днес е отчетено ниво от 170 см, след вчерашното покачване с 218 см. Със 104 см спада нивото на река Джулюница край село Джулюница. Равнището на реката днес е 220 см, докато вчера то се повиши с 114 см. Понижение се отчита в нивото на река Янтра във великотърновския квартал „Чолаковци“. Спадът е с 66 см. Отчетено е равнище от 185 см, при критични стойности 600 см. Вчера покачването в участъка бе със 77 см. Днес се отчита повишение на речното ниво на река Янтра единствено при село Каранци, но то е едва с 2 см. Нивото там е 353 см.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново:  Със 17 см се е покачило нивото на река Янтра при село Каранци за едно денонощие

Велико Търново: Със 17 см се е покачило нивото на река Янтра при село Каранци за едно денонощие

7 Март 2018 | 12:31 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Със 17 см се е покачило нивото на река Янтра при село Каранци за едно денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Хидрометеорологичната обсерватория в града. Тази сутрин са отчетени 372 см, докато вчера нивото бе 355 см. Реката се понижава с 6 см в кв. „Чолаковци“ във Велико Търново. Там нивото е 189 см, при критични стойности 600 см. Вчера водният стоеж беше 195 см. Спад се отчита и на други реки в областта. Река Джулюница при село Джулюница се е понижила с 3 см. Нивото е 235 см, а Голяма река при Стражица се е понижила с 28 см, след като вчера бе отчетено покачване с близо 90 см. Нивото днес е 219 см. В 8.00 часа тази сутрин са измерени 3°.
От НИМХ към БАН съобщиха че се очаква да започне процес на повишение на нивата на реките Янтра, Русенски Лом, добруджанските реки и по цялото Черноморие, както и река Струма. Повишенията на нивата ще продължат до 9 март.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Весела Стоянова, дежурен хидролог: От утре се очаква повишение на нивата на реките Янтра, Русенски Лом и Струма

Весела Стоянова, дежурен хидролог: От утре се очаква повишение на нивата на реките Янтра, Русенски Лом и Струма

5 Март 2018 | 13:23 | Агенция "Фокус"
София. От утре се очаква отново да започне процес на повишение на нивата на реките Янтра, Русенски Лом, добруджанските реки и по цялото Черноморие, както и река Струма. Това каза за Агенция „Фокус“ дежурният хидролог Весела Стоянова от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. „Повишенията на нивата ще продължат до 9 март. Тогава ще са по-съществени в долните части на основните реки“, обясни тя. „Днес се очаква нивата на по-голямата част от реките временно да се понижат, тъй като температурите са по-ниски и не се очакват съществени валежи“, посочи дежурният хидролог.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Весела Стоянова, дежурен хидролог: Няма критични завишавания на речните нива, всички реки са в коритата си

Весела Стоянова, дежурен хидролог: Няма критични завишавания на речните нива, всички реки са в коритата си

5 Март 2018 | 13:03 | Агенция "Фокус"
София. Няма критични завишавания на нивата. Има съществени повишения, но към момента всички реки са в коритата си. Това каза за Агенция „Фокус“ дежурният хидролог Весела Стоянова от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. „Към момента речните нива в цялата страна са се повишили и продължават да се повишават на места в следствие на снеготопенето и на валежите, които паднаха вчера и онзи ден“, обясни тя. „Всички реки са във високи води, но няма такива, които са пред преливане“, уточни Весела Стоянова.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер Себастиан Курц. 21 юни 2018 година
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.