НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Положителна оценка за работата на Областната дирекция на МВР даде ръководството на Министерството на вътрешните работи

Велико Търново: Положителна оценка за работата на Областната дирекция на МВР даде ръководството на Министерството на вътрешните работи

8 Март 2018 | 16:02 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Положителна оценка за работата на Областната дирекция на МВР във Велико Търново даде ръководството на Министерството на вътрешните работи. Това заяви пред журналисти зам.-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново. Той открои три положителни тенденции в работата на Областната дирекция. Едната е увеличението на разкриваемостта на телефонните измами.
„Ръстът на регистрираните телефонни измами е устойчив. Завишението е много малко, но разкриваемостта е значително завишена. Това се дължи на превантивната работа и на средствата и способите, които използваме за разкриваме на тази престъпната дейност“, допълни гл. комисар Георги Арабаджиев. Той посочи,че втората положителна тенденция в работата на ОДМВР – Велико Търново е намалението на престъпленията, извършени от малолетни и непълнолетни. „Това е много важен акцент в нашата работа също свързан с широкия аспект от преванционни мерки, които се прилагат. Вие сте запознати с механизма между МВР, Министерство на образованието и Министерство на труда и социалната политика“, допълни гл. комисар Арабаджев.
Като трети положителен аспект в дейността на великотърновската полиция той посочи добрата работа по отношение на пътния контрол и подчерта, че броят на издадените наказателни постановления и на актове за установяване на административни нарушения е завишен. По думите му в резултат на добрата контролна дейност пътнотранспортният травматизъм е намален.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Областната дирекция на МВР е на 12-то място в страната по разкриваемост на престъпления

Велико Търново: Областната дирекция на МВР е на 12-то място в страната по разкриваемост на престъпления

8 Март 2018 | 14:20 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Областна дирекция на МВР – Велико Търново е на 12-то място в страната по разкриваемост на престъпления. Това каза пред журналисти директорът ст. комисар Димитър Машов след проведения годишен отчет-анализ за дейността на Дирекцията, предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново. Той допълни, че регистрираните престъпления през 2017 година са 3271, докато през 2016 година те са били 3179. „Има леко увеличение на регистрираните престъпления, но за сметка на това има по-добра разкриваемост в сравнени с предходната година”, посочи гл. комисар Машов. Той допълни, че за изминалата година тя е 57,29% при 57,16% за 2016 година. По думите му добрите резултати се дължат на екипната работа между Областната дирекция, Прокуратурата и Съда. Директорът на великотърновската полиция посочи, че единият от основните приоритети, по които Дирекция работи, е превенцията. За изминалата година са отчетени много добри резултати и по направление ограничаване на наркоразпространение, както и на разпространение на стоки без акциз. Спестените средства за бюджета от тези дейности са в размер на около 208 000 лева.
На годишния отчет-анализ на дейността на ОД МВР – Велико Търново присъстваха зам.-главният комисар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев и зам.-директорът на ГДБОП ст. комисар Стоян Темелакиев.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Рекорден брой турци в чужбина са гласували на президентските и парламентарни избори в родината им. 20 юни 2018 г.
Рекорден брой турци в чужбина са гласували на президентските и парламентарни изб...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.