НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:47


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Предстоят ни тежки месеци не защото има проблеми в управлението, а заради конфронтацията, инициирана от БСП

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Предстоят ни тежки месеци не защото има проблеми в управлението, а заради конфронтацията, инициирана от БСП

24 Февруари 2018 | 17:56 | Агенция "Фокус"
Сандански. Предстоят ни тежки месеци не защото има проблеми в управлението, а заради конфронтацията, инициирана от БСП и президента Румен Радев, който се превърна в техен говорител. Това каза на среща с местната структура на ПП ГЕРБ в Сандански зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. „БСП няма видими резултати, за разлика от нас, които имаме и лицето, и визията“, каза Цветанов. Той подчерта, че ГЕРБ трябва да се стреми към постигането на повече неща, защото това очакват хората. „Трябва да работим за повече инвестиции и повишаване доходите на хората. Трябва да бъдем заедно“, посочи Цветанов. По думите му важно е ГЕРБ и нейните представители да говорят за целите, които имат защото изборите за местна власт през 2019 ще са проверка за подкрепата, която партията има в българското общество. „Всичко, което прави ГЕРБ в управлението дават възможност да се случват политики, а стабилността в държавата дава възможност да се полазваме с подкрепата на европейските страни и да усвояваме европейски фондове“, каза още Цветанов. Той отбеляза, че в изборния процес, който предстои след няколко месеца ГЕРБ трябва да вземе най-силният вот и да победи, защото само победителите ще могат да отстояват позициите си в Европа. Той добави, че Община Сандански е пример за това, че ГЕРБ успява да постига видими резултати. „За нас е важно регионите да се развиват. С управлението на Кирил Котев в Сандански показахме, че сме по-добри от тези, които преди това управляваха общината“, подчерта Цветанов. Според него в града и малките населени места са били решени много проблеми, които са трупани с години. „Един от тези беше за спортната зала в Сандански. В предизборната кампания обещахме, че тя ще бъде изградена и вече започва нейното строителство. Искаме да направим Сандански център на леката атлетика и подготовка на спортисти чрез изграждането на специална лекоатлетическа писта, която ще отговаря на европейските стандарти“, добави Цветанов. Той заяви, че с изграждането на автомагистрала „Струма“ ще се дадат повече възможности за развитието на Сандански и област Благоевград. „Трябва да фокусираме вниманието си върху диалога с малките населени места, защото те са тези, които решават изборите. Генералната репетиция за местните избори ще бъдат европейските, които ще ни дадат представа за това как стои ГЕРБ в обществото. Европейските избори ще бъдат проверка за това ли трябва да бъдем част от силна Европа“, коментира Цветанов. Според него е важно да се работи не само за градовете, но и за малките населени места, тъй като техният вот ще бъде определящ.
В Сандански Цветан Цветанов бе заедно с областният координатор на ПП ГЕРБ и депутат Даниела Савеклиева и народният представител Димитър Гамишев. Домакини на срещата бяха кметът на Санданки Кирил Котев и заместник-министъра Александър Манолев.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Андрей Новаков, ГЕРБ: С програмата A.L.E.C.O. доказахме, че от България могат да излизат и хубави неща

Андрей Новаков, ГЕРБ: С програмата A.L.E.C.O. доказахме, че от България могат да излизат и хубави неща

24 Февруари 2018 | 17:07 | Агенция "Фокус"
Сандански. A.L.E.C.O. ще е първата българска програма на ЕС. Много хора не ми повярваха, че ще се случи, но ето че стана. Крайно време беше да докажем, че от България може да излезе и хубаво нещо. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков пред над 120 младежи на 9-тия Зимен университет на Младежи ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Форумът се провежда в Сандански, а негови организатори са МГЕРБ, Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“.
„Различните институции идват и си отиват, но когато си направил нещо, с което си помогнал на някого – то ще остане. Горд съм, че тази програма ще носи името на българин“, изтъкна Новаков пред младите хора. Той обясни, че програмата разполага с почти един милион евро и може да финансира директно физически лица. По думите му всеки може да кандидатства, стига да има изпълним бизнес план. „В крайна сметка обаче всичко зависи от вас, ние даваме само първоначалния тласък“, уточни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.
„През май месец, в рамките на председателството на Съвета на ЕС, започваме преговорите за многогодишната финансова рамка. Важно е по време на дебатите да отстояваме политиките, от които се възползваме и в момента – като кохезионната например“, подчерта Андрей Новаков. Пред аудиторията той коментира и програмата, която той лично предложи, срещу превъртането на километражите. „Тази програма също е постижение. Благодарение на новата единна система, ще помогнем за спирането на тези „обири“, които автотърговците извършват спрямо купувачите“, каза още той.
Политиката създава възможности, но реализацията всеки прави сам. Само образованият човек може да се реализира. Дипломата не гарантира успех, а знанието. С тези думи народният представител от ГЕРБ-София и председател на парламентарната Комисия по образованието и науката Милена Дамянова се обърна към всички присъстващи младежи на Зимния университет. В рамките на конференцията тя изнесе лекция на тема „Образованието като водеща сила към личностно развитие". Дамянова представи пред аудиторията 6 мита за образованието: образованието в България не е на ниво; не е важно какво учиш, важно е да имаш диплома; образованието е само чужди езици , за да отидем в чужбина; нищо не се променя, само става все по-трудно; всеки трябва да се спасява сам, политиците само говорят; образованието не гарантира работа.
„Дипломата не гарантира успех в живота, а знанията. Политиците и законите създават възможности, но всеки сам отговаря за своята реализация. А само образованият човек може да се реализира", посочи Дамянова. Тя сподели, че бизнесът вече не търси хора, които знаят чужди езици, а хората, които знаят чужди езици, имат образование и са креативни.
До края на месеца депутатите от Комисията по образованието и науката, Комисията по труда и социална политика и Комисията по икономика и туризъм очакват от ресорните министерства предложения за законодателни промени, които да премахнат пречките пред дуалното обучение. „Омръзна ми от стратегии за връзката между образованието и бизнеса. Аз и моите колеги в Народното събрание искаме да видим конкретни действия", категоричен бе депутатът от ГЕРБ-София.
„Винаги задавайте въпроси и изисквайте честни отговори. Останалото е губене на време. Рискувайте. Нямате никакво време да се спотайвате и да чакате. Утре винаги е утре, а животът е днес. Работете!“, заключи Дамянова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Георг Георгиев в Сандански: ГЕРБ дава възможност на младите хора да разгърнат способностите си

Георг Георгиев в Сандански: ГЕРБ дава възможност на младите хора да разгърнат способностите си

24 Февруари 2018 | 16:45 | Агенция "Фокус"
Соандански. ГЕРБ дава възможност на младите хора да разгърнат способностите си. Това е възможно благодарение на усилията на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Днес ГЕРБ е това, което е, благодарение на тях. Това каза председателят на Младежи ГЕРБ и зам.-външен министър Георг Георгиев по време на откриването на 9-тия Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Форумът събра над 120 младежи от цялата страна, а негови организатори са Младежи ГЕРБ, Фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“.
Георгиев обясни, че тази година сред участниците в университета има и млади хора, които са симпатизанти на партията, затова и една от целите на форума е да покажат какво е да си част от младежката организация на ГЕРБ. „Сред нас са едни от най-младите народни представители, евродепутати, общински съветници, кметове. Всички вие правите организацията ни такава, каквато е. В дни на най-големи изпитания и трудности, светлината, която стои в края на тунела, показва бъдещето. А то ще бъде такова, каквото го направим ние”, каза Георг Георгиев. Лидерът на МГЕРБ пожела на участниците след лекциите и срещите да получат една по-добра идея и по-добра визия за бъдещето на своите населени места, за своите общини.
„Академиите, които Фондация „“Ханс Зайдел” организира, са една дълга традиция. Тези университети са нещо много важно за нас, тяхната цел е да ви дадем едно обучение, защото част от вас ще се занимават с политика, а тук ще научите да говорите аргументирано, да можете да убеждавате. Академиите ви дават възможност да обменяте мнения, да има връзка между вас”, подчерта Богдан Мирчев от фондация “Ханс Зайдел”.
Кметът на Сандански Кирил Котев подчерта, че университетите дават възможност на младежите да се срещат и черпят опит от хората, които взимат решени за развитието на нашата страна и носят отговорност за всичко това. „Вземете максимума от тези хора, защото това е най-полезният опит”, призова младите хора Кирил Котев.
„Много ми е хубаво с младежи ГЕРБ”, откровен бе кметът на Благоевград Атанас Камбитов. Той заяви, че заедно с колегите си кметове на ГЕРБ от Благоевградска област са готови да отговорят на всякакви въпроси. „Мотото на този форум „Отворени към вас” е показателен за начина, по който винаги е работила партия ГЕРБ. Само ако сме отворени към нас самите, можем да сме отворени и към другите”, коментира д-р Камбитов.
„За девети път МГЕРБ събира млади хора от цялата страна да обмените опит, да почерпите такъв от най-добрите лектори и това. Вие работите с хъс и ентусизъм. Вие утре ще продължите това, което правят успешните ни кметове, министри, депутати. Тази година ще честваме и десетата годишнина на инициативата „Да пуснем корени в България”, което доказва, че усилията на ГЕРБ са насочени към това, младите хора да останат в България тук да разгърнеете своя потенциал”, каза на свой ред народният представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела Савеклиева.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Крупник е пример за населено място, успяло да съхрани традициите през годините

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Крупник е пример за населено място, успяло да съхрани традициите през годините

24 Февруари 2018 | 15:30 | Агенция "Фокус"
Симитли. Село Крупник е пример как през годините са съхранени българските традиции за празнуване на Тодоровден. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, който бе гост на конските състезания в село Крупник (община Симитли), съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Заедно с него на празника бяха областният координатор на ГЕРБ в Благоевградска област и народен представител Даниела Савеклиева и колегите ѝ депутати от ГЕРБ -
Благоевград Стефан Апостолов и Димитър Гамишев.
Пред всички присъстващи Цветан Цветанов подчерта, че кметът на Симитли Апостол Апстолов е пример за това как се съхранява българската духовност и как хората могат да се обединят и да празнуват заедно. „Апостол Апостолов е един от най-успешните кметове в България и е пример за всички с това, което прави”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.
В рамките на събитието Цветанов имаше възможността и да награди победителя в дисциплината „бързо бягане“ Крум Георгиев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов връчи плакети на победителите в категория „Бързо бягане“ на кушиите в Симитли

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов връчи плакети на победителите в категория „Бързо бягане“ на кушиите в Симитли

24 Февруари 2018 | 14:07 | Агенция "Фокус"
Симитли. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов връчи плакети на победителите в категория „Бързо бягане“ на кушиите в Симитли, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Димитър Евтимов бе класиран на трето място, втори стана Мариян Стойнев, а първото място спечели Крум Георгиев. Цветан Цветанов лично връчи наградите на победителите, които включваха плакет и парична сума. Пред събралата се публика Цветанов изрази надежда, че Тодоровден ще бъде съхранен по начина, по който се прави в Симитли. „Кметът на Симитли Апостол Апостолов успя да обедини, както хората, така и кметовете на малките населени места. Радвам, че кметът полага усилия всички да бъдат заедно. Апостол Апостолов е пример за успешен кмет“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. В награждаването участваха още домакините на кушиите кметът на Крупник Иванка Чакалска и кметът на село Полена Веселин Топузов.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Рекорден брой турци в чужбина са гласували на президентските и парламентарни избори в родината им. 20 юни 2018 г.
Рекорден брой турци в чужбина са гласували на президентските и парламентарни изб...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.