НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:49

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Николай Нанков: От 540 км републикански пътища в област Смолян, 260 км са в много добро състояние, а по-голямата част от останалите пътища ще бъдат ремонтирани

Министър Николай Нанков: От 540 км републикански пътища в област Смолян, 260 км са в много добро състояние, а по-голямата част от останалите пътища ще бъдат ремонтирани

23 Февруари 2018 | 19:29 | Агенция "Фокус"
Смолян. От 540 км републикански пътища в област Смолян, 260 км са в много добро състояние, а от участъците в лошо състояние, които са 140 км, 100 км ще бъдат ремонтирани. Това заяви министър Николай Нанков в Смолян, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. По думите му само по европейските програми „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и програмата за трансгранично сътрудничество с Гърция, през следващите години в региона ще бъдат вложени около 100 млн. лв. в пътища. Предвидена е рехабилитация на почти 65 км републикански пътища по направлението Смолян - Девин - Михалково – Кричим, като работата по тях се очаква да започне през пролетта. Министър Нанков отбеляза, че усилено се работи и по проекта за изграждане и отваряне на Гранично-контролно пропускателен пункт „Рудозем-Ксанти“. „С 11 млн. лв. от програмата за трансгранично сътрудничество Гърция-България ще се рехабилитира пътят към границата между Средногорци и Рудозем и ще се изгради обходен път на Рудозем с дължина почти 3 км за над 6 млн. лв. Възложен е и ремонт на пътя Загражден – Белица“, допълни министърът.
Нанков посочи, че в област Смолян по линия на МРРБ са заделени средства и за ВиК проекти. Предстои подмяна на водопроводите в селата Гела и Момчиловци, а съвсем скоро ще стартира и тръжната процедура за избор на изпълнител на проекта за воден цикъл на Смолян, който е на стойност над 70 млн. лв.
Министър Нанков подчерта, че Смолян е сред отличниците по програмите за енергийна ефективност. Към момента в града са санирани 29 жилищни блока. Със средства по линия на ОПРР предстои да се санират други 10 жилищни блока в града.
Нели ГЕРГЬОВСКА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Николай Нанков инспектира строителството на спортна зала в Смолян и околовръстния път на града

Министър Николай Нанков инспектира строителството на спортна зала в Смолян и околовръстния път на града

23 Февруари 2018 | 18:26 | Агенция "Фокус"
Смолян. Министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков инспектира строителството на спортна зала в Смолян и околовръстния път на града, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. Физкултурният салон на ППМГ „Васил Левски“ през деня ще се ползва от учениците на гимназията, а вечер ще е спортна зала за жителите на Смолян. Министър Нанков заяви, че срокът за изпълнението на проекта е 30 месеца и изрази надежда, обектът да бъде приключен дори предсрочно. „Хубаво е, че в Смолян се прави физкултурен салон. От тези 620 млн. лв., които отиват за инфраструктура в образованието, 10 % са за спортна инфраструктура – спортни площадки, басейни и други. Обикновено се говори за рехабилитация на стара инфраструктура. Малко са обектите като в Смолян, където се строят нови сгради. Адмирации за проекта – той ще се ползва от гражданите на града и учениците на училището“, каза той.
Министърът инспектира обекта в присъствието на областния управител на Смолян Недялко Славов, кмета на Смолян Николай Мелемов, представители на фирмата-изпълнител на обекта, представители на училището и граждани. Директорът на гимназията Мария Илиева отбеляза пред министъра, че училището, към което се прави новото спортно съоръжение, е най-старото средно учебно заведение в Средните Родопи, което след две години ще чества своя 100-годишен юбилей. С ученици от гимназията, Илиева подари на Нанков книга „История на Райковската гимназия“ на Никола Чернев, значка на училището и почетен знак с лика на Апостола. По думите на Илиева, строителството на спортното съоръжение е ценно не само за гимназията, но и за децата на Смолян. „Имаме добри спортисти в града, а местната власт подкрепя спорта и образованието, които са приоритет за развитието на Смолян“, допълни директорът на гимназията.
Обиколката на Нанков продължи и с инспектиране на околовръстния път на Смолян, до завършването на който остават още около 2 км. Утре министърът ще инспектира и язовир „Пловдивци“ край Рудозем и ще проведе работни срещи с областния управител и кмета на Смолян, както и с представители на ресорните институции на МРРБ в Смолян.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протести във Франция срещу реформите на президента Еманюел Макрон. 22 март 2018 година.
Протести във Франция срещу реформите на президента Еманюел Макрон. 22 март 2018 ...

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.