НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Николай Нанков: От 540 км републикански пътища в област Смолян, 260 км са в много добро състояние, а по-голямата част от останалите пътища ще бъдат ремонтирани

Министър Николай Нанков: От 540 км републикански пътища в област Смолян, 260 км са в много добро състояние, а по-голямата част от останалите пътища ще бъдат ремонтирани

23 Февруари 2018 | 19:29 | Агенция "Фокус"
Смолян. От 540 км републикански пътища в област Смолян, 260 км са в много добро състояние, а от участъците в лошо състояние, които са 140 км, 100 км ще бъдат ремонтирани. Това заяви министър Николай Нанков в Смолян, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. По думите му само по европейските програми „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и програмата за трансгранично сътрудничество с Гърция, през следващите години в региона ще бъдат вложени около 100 млн. лв. в пътища. Предвидена е рехабилитация на почти 65 км републикански пътища по направлението Смолян - Девин - Михалково – Кричим, като работата по тях се очаква да започне през пролетта. Министър Нанков отбеляза, че усилено се работи и по проекта за изграждане и отваряне на Гранично-контролно пропускателен пункт „Рудозем-Ксанти“. „С 11 млн. лв. от програмата за трансгранично сътрудничество Гърция-България ще се рехабилитира пътят към границата между Средногорци и Рудозем и ще се изгради обходен път на Рудозем с дължина почти 3 км за над 6 млн. лв. Възложен е и ремонт на пътя Загражден – Белица“, допълни министърът.
Нанков посочи, че в област Смолян по линия на МРРБ са заделени средства и за ВиК проекти. Предстои подмяна на водопроводите в селата Гела и Момчиловци, а съвсем скоро ще стартира и тръжната процедура за избор на изпълнител на проекта за воден цикъл на Смолян, който е на стойност над 70 млн. лв.
Министър Нанков подчерта, че Смолян е сред отличниците по програмите за енергийна ефективност. Към момента в града са санирани 29 жилищни блока. Със средства по линия на ОПРР предстои да се санират други 10 жилищни блока в града.
Нели ГЕРГЬОВСКА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Николай Нанков инспектира строителството на спортна зала в Смолян и околовръстния път на града

Министър Николай Нанков инспектира строителството на спортна зала в Смолян и околовръстния път на града

23 Февруари 2018 | 18:26 | Агенция "Фокус"
Смолян. Министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков инспектира строителството на спортна зала в Смолян и околовръстния път на града, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. Физкултурният салон на ППМГ „Васил Левски“ през деня ще се ползва от учениците на гимназията, а вечер ще е спортна зала за жителите на Смолян. Министър Нанков заяви, че срокът за изпълнението на проекта е 30 месеца и изрази надежда, обектът да бъде приключен дори предсрочно. „Хубаво е, че в Смолян се прави физкултурен салон. От тези 620 млн. лв., които отиват за инфраструктура в образованието, 10 % са за спортна инфраструктура – спортни площадки, басейни и други. Обикновено се говори за рехабилитация на стара инфраструктура. Малко са обектите като в Смолян, където се строят нови сгради. Адмирации за проекта – той ще се ползва от гражданите на града и учениците на училището“, каза той.
Министърът инспектира обекта в присъствието на областния управител на Смолян Недялко Славов, кмета на Смолян Николай Мелемов, представители на фирмата-изпълнител на обекта, представители на училището и граждани. Директорът на гимназията Мария Илиева отбеляза пред министъра, че училището, към което се прави новото спортно съоръжение, е най-старото средно учебно заведение в Средните Родопи, което след две години ще чества своя 100-годишен юбилей. С ученици от гимназията, Илиева подари на Нанков книга „История на Райковската гимназия“ на Никола Чернев, значка на училището и почетен знак с лика на Апостола. По думите на Илиева, строителството на спортното съоръжение е ценно не само за гимназията, но и за децата на Смолян. „Имаме добри спортисти в града, а местната власт подкрепя спорта и образованието, които са приоритет за развитието на Смолян“, допълни директорът на гимназията.
Обиколката на Нанков продължи и с инспектиране на околовръстния път на Смолян, до завършването на който остават още около 2 км. Утре министърът ще инспектира и язовир „Пловдивци“ край Рудозем и ще проведе работни срещи с областния управител и кмета на Смолян, както и с представители на ресорните институции на МРРБ в Смолян.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер Себастиан Курц. 21 юни 2018 година
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.