НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:11

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: 4 431 кандидат-водачи на моторни превозни средства са обучени от БЧК да оказват първа долекарска помощ

Варна: 4 431 кандидат-водачи на моторни превозни средства са обучени от БЧК да оказват първа долекарска помощ

23 Февруари 2018 | 17:25 | Агенция "Фокус"
Варна. 4 431 кандидат-водачи на моторни превозни средства са обучени от БЧК – Варна да оказват първа долекарска помощ. Това стана ясно по време на отчетното събрание на областната структура във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. 85 са новите спасители, обучени през 2017 година в курсовете по водно спасяване на БЧК – Варна. На 495 спасителя е проведен изпит за заверка на талон за работа. Над 8000 информационни дипляни по водноспасителен минимум са предоставени на всички петокласници и осмокласници в областта през годината. 115 деца и младежи са участвали в Националния турнир „Млад спасител“. Доброволният екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи участва в четири национални учения.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Илко Раев, Областен съвет на БЧК – Варна: Отчитаме ръст от над 30% на членския състав, който вече е над 11 000 души

Илко Раев, Областен съвет на БЧК – Варна: Отчитаме ръст от над 30% на членския състав, който вече е над 11 000 души

23 Февруари 2018 | 16:19 | Агенция "Фокус"
Варна. Областната организация на БЧК във Варна отчита дейността си за 2017 година, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. На събранието присъстват председателят на БЧК Христо Григоров, както и партньори на червенокръстката организация – представители на държавната и местна власт, институции, неправителствени организации. Председателят на Областния съвет на БЧК – Варна Илко Раев отчете, че активната работа на членовете и доброволците от 51 дружества в 12 общински съвета е довела до привличане на нови активисти и ръст от над 30% на членския състав. За 2017 година варненската организация има 11 050 членове и над 900 доброволци, работещи по отделните направления. Социалната дейност на организацията във Варна е достигнала чрез своите проекти, програми и кампании до над 20 000 отделни лица и над 50 институции и услуги в общността. 569 тона храни на стойност 1 001 600 лева са предоставени на 17 567 правоимащи лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най- нуждаещите се лица. 204 лица са подпомогнати с над 1 тон храни, дарени от съпричастни граждани в рамките на кампания „Купи и дари“ на БЧК и верига магазини. 60 деца в неравностойно положение от община Суворово получават топъл обяд в училище. 600 варненци са зарадвани с празничен концерт и пакет с храни от първа необходимост от кампания „Заедно за Коледа“ в партньорство с Община Варна, Дирекция „Социално подпомагане“ и Икономически университет – Варна.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Христо Григоров, БЧК: 60% от финансовия ресурс, който набира БЧК, вече идва и от корпоративния бизнес

Христо Григоров, БЧК: 60% от финансовия ресурс, който набира БЧК, вече идва и от корпоративния бизнес

23 Февруари 2018 | 15:38 | Агенция "Фокус"
Варна. 60% от финансовия ресурс, който набира БЧК, вече идва и от корпоративния бизнес. Това каза пред журналисти във Варна Христо Григоров, председател на БЧК, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. „Ако преди две - три години финансовият ресурс се събираше от хората с ниски пенсии, които даряваха по 50 - 60 лева, сега корпоративният бизнес вече взема много активно участие. 60 - 70% от финансовия ресурс, който набира БЧК, вече идва и от корпоративния бизнес“, заяви Христо Григоров. По думите му в ценностната система на българина, дълбоко в неговата душа, все още съществуват понятията милосърдие, съпричастност, готовност да помогне. „Когато ние се обърнем към българския народ с една ясна визия, той се отзовава. Хората имат доверие в БЧК, защото се отчитаме пред българския народ до стотинка. Когато човек дарява, трябва да знае за какво дарява и когато дарява, той трябва да получи отчет къде е отишло левчето, което е дал. Третият компонент е, че когато имаме кампании, когато събираме сериозен финансов ресурс, ние организираме този финансов ресурс да се харчи от обществен съвет, в който участват журналисти, общественици, представители на различните религиозни структури в България. И те са гарант, че парите отиват на място“, каза още Христо Григоров.
Във Варна председателят на БЧК Христо Григоров участва в събранието на Областната организация на БЧК – Варна. „В национален мащаб вървят годишните отчетни събрания. Резултатите навсякъде са изключително добри, а Варна е една от най-силните ни структури“, отбеляза Христо Григоров.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протести във Франция срещу реформите на президента Еманюел Макрон. 22 март 2018 година.
Протести във Франция срещу реформите на президента Еманюел Макрон. 22 март 2018 ...

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.