НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:55

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ямбол: Започна обновяването на втората част от централната улица „Г. Раковски“

Ямбол: Започна обновяването на втората част от централната улица „Г. Раковски“

13 Февруари 2018 | 17:38 | Агенция "Фокус"
Ямбол. С церемония по „първа копка“ бе даден официален старт на строително-ремонтните работи по обновяване на втората част от централната пешеходна улица в Ямбол - „Г. Раковски“. Дейностите обхващат участъка от пресечката с ул. „Преслав“ до тази с ул. „Ген. Владимир Заимов“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Ямбол. Мерките са в изпълнение на проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.
Целите на проекта и заложените в него дейности бяха представени на пресконференция от кмета на Ямбол Георги Славов и ресорния зам.-кмет по работата с европейски програми Красимира Петрова. С модернизирането на този участък от ул. „Г. Раковски“ ще завършат мерките по цялостно обновяване на основната пешеходна зона на града. Реализирането на дейностите ще има като ефект естетизирана и модерна градска среда, по-високо качество на живот на живущите в района и съвременен облик на ямболския център. Мерките включват: изцяло нова настилка; ново, енергоефективно улично осветление; обновяване на съществуващи и обособяване на нови кътове за отдих с пейки, зелени площи, нови дървесни и декоративни видове и др.; изграждане на нова детска площадка с комбинирани уреди за различни възрастови групи; осигуряване на достъпна градска среда за хора с увреждания.
Общата стройност на дейностите, заложени по този обект, е в размер на над 3,8 млн. лв., което е 100 процента финансиране по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Изпълнител на строителните работи е Консорциум „Строй Груп Ямбол“ ДЗЗД. Ремонтните дейности са планирани да приключат в рамките на девет месеца.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Парад по случай 10 години от обявяването на независимостта на Косово. 18 февруари 2018 г.
Парад по случай 10 години от обявяването на независимостта на Косово. 18 февруар...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.