НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:28


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Министърът на културата Боил Банов е потвърдил ангажимента си за реновирането на Концертната зала в града

Пловдив: Министърът на културата Боил Банов е потвърдил ангажимента си за реновирането на Концертната зала в града

12 Декември 2017 | 16:01 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Министърът на културата Боил Банов е потвърди ангажимента си за реновирането на Концертната зала в Пловдив след среща, домакинствана от областния управител на Пловдив Здравко Димитров. Това съобщи за Радио „Фокус”-Пловдив Здравко Димитров. Министърът на културата е обещал, че ремонтът ще приключи в срок и пловдивчани ще могат да се радват на една съвременна концертна зала. Двамата са обсъдили и редица културни инициативи, по които ще координират усилията си.
Здравко Димитров е провел и среща със зам.- кмета на Пловдив по култура Александър Държиков, изпълнителния директор на Фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев, Елица Василева от общинската фондация, зам.-областните управители Евелина Апостолова и Димитър Керин. Целта на разговора е била обсъждането и подписването на специален меморандум между Областна администрация – Пловдив и фондацията, с който се поставя началото на двустранно партньорство между двете институции в областта на културния обмен в областта. Споразумението ще даде възможност да се търсят начини за поощряване на културните мероприятия в района, които ще наситят с нови интересни фестивали и събития представянето на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година. Представителите на Фондация 2019 са представили отворената покана за финансиране на проекти, инициирани от и за читалищата в Пловдив и региона, с направление „Читалища: общностно участие и иновации“. Поканата е насочена към целия Южен Централен район, който включва областите Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик и в нея могат да кандидатстват, както читалищата в тези области, така и техни партньори, които са приготвили специално проекти по повода, заедно с тях и местните общности. Целта на програмата на Фондация 2019 е да поощрява най-разнообразни културни изяви и възможности за обогатяване на културния живот на тези общности, както и за развиване на социално предприемачество.
Областният управител подчерта, че връзката между институциите е от изключително важно значение, не само за успешното приключване на този проект, но и за оставянето на трайна следа в културното пространство на региона.
Цветана ТОНЧЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ердоган. 21 май 2018 г.
Ердоган. 21 май 2018 г.

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.