НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:14

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Главният прокурор Сотир Цацаров: Имаме подозрения кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков

Главният прокурор Сотир Цацаров: Имаме подозрения кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков

8 Февруари 2018 | 16:45 | Агенция "Фокус"
София. Имаме подозрения кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров по повод отвличането на Адриан Златков и освобождаването под парична гаранция на четиримата обвинени за него, предаде репортер на Агенция „Фокус“. На въпрос дали има данни за още хора, замесени в случая, Сотир Цацаров отговори: „Естествено, че има данни за още хора и естествено, че се работи върху това. Хората, за които става дума са или помагачи или просто част от изпълнителския апарат. Едно такова престъпление изисква и поръчител, а такъв поръчител има“. В отговор на въпрос знае ли се кой е изпълнителят, Цацаров посочи: “Има съответни подозрения“. „Дори и изясняването на доказателствата до този момент е изискало сериозен труд. Тоест е изисквало огромен труд и огромно събиране не само на оперативна информация, но и в превръщането й в годни доказателствени средства. Не напразно благодарихме на колегите от сръбската прокуратура и сръбското Министерство на вътрешните работи. Помощта им беше безценна и продължава. Трудно се доказват подобен тип деяния. За мен е извършена огромна работа“, посочи още главният прокурор. Във връзка с обвиненията към прокуратурата, че акциите й са пиар, той коментира: „Те нещата обикновено са така – прокуратурата е обвинявана, че не работи, а когато прокуратурата работи, е обвинявана, че прави пиар“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

САС пусна срещу парична гаранция четиримата обвинени, че са помагали за отвличането на Адриан Златков

САС пусна срещу парична гаранция четиримата обвинени, че са помагали за отвличането на Адриан Златков

8 Февруари 2018 | 15:08 | Агенция "Фокус"
София. САС пусна срещу парична гаранция четиримата обвинени, че са помагали за отвличането на Адриан Златков, предаде БНР. 10 000 лева е паричната гаранция, която определи Софийският апелативен съд, за свободата на Ивайло Борисов-Ториното, Мартин Марков и Георги Джамбазов. Четвъртата обвиняема за отвличането на 25-годишния Адриан Златков - Здравка Стефанова, е с двойно по-малка парична гаранция. Тримата апелативни съдии отмениха като неправилно и незаконносъобразно решението на Софийския градски съд, който преди седмица задържа четиримата под стража, с мотив - че няма достатъчно данни за съпричастността им към отвличането.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Софийският апелативен съд решава дали да остави за постоянно в ареста задържаните за отвличането на Адриан Златков

Софийският апелативен съд решава дали да остави за постоянно в ареста задържаните за отвличането на Адриан Златков

8 Февруари 2018 | 08:01 | Агенция "Фокус"
София. Софийският апелативен съд ще разгледа мерките за неотклонение спрямо Ивайло Борисов- Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов, Здравка Стефанова, обвинени за съучастие в отвличането на Адриан Златков. Това сочи справка на сайта на Софийския апелативен съд.
„Фокус“ припомня: На 31 януари Софийска градска прокуратура повдигна обвинения нa четиримата за отвличането на Адриан Златков, син на бизнесмена Тони Златков. 25-годишният мъж изчезна рано сутринта на 30 август миналата година от района пред дома му в село Герман, и бе открит няколко дни по-късно, на 11 септември вечерта, в добро здравословно състояние. След платен откуп от страната на семейството му, младият мъж бе изоставен от похитителите си на пътя между София и Самоков и се придвижи на стоп до бензиностанция в кв. „Горубляне“, откъдето се свърза със родителите си. Пред медиите тогава Тони Златков обясни, че лично е водил преговорите с похитителите посредством SMS-и и отхвърли варианта отвличането да е свързано с бизнеса му. Той заяви, че най-вероятно похищението е дело на организирана група, чиято цел са парите.
Ивайло Борисов – Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова са обвинени като помагачи на неизвестни извършители, отвлекли Златков. От държавното обвинение посочват, че значителна част от доказателствения материал е събран с активното сътрудничество на органите на МВР на Р Сърбия, както на сръбската прокуратура. Името на Ивайло Борисов – Ториното нашумя преди 2 години, когато негови охранители пребиха млад мъж на Околовръстното шосе на София.
На 2 февруари Софийският градски съд остави в ареста четиримата. Според прокуратурата Ивайло Борисов – Ториното и шофьорът му Мартин Марков осигурили две коли, с които бил похитен Адриан. А другите двама арестувани – Георги Джамбазов и Здравка Стефанова, закупили сръбски SIM-карти, с които са водени преговорите за откупа с бащата Тони Златков.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Съдът остави в ареста четиримата задържани във връзка с отвличането на Адриан Златков

Съдът остави в ареста четиримата задържани във връзка с отвличането на Адриан Златков

2 Февруари 2018 | 11:04 | Агенция "Фокус"
София. Софийският градски съд остави в ареста четиримата задържани във връзка с отвличането на Адриан Златков, предаде бТВ. Мерките за неотклонение бяха гледани до късно снощи, но съдията отложи решението си за днес сутринта.
Според прокуратурата Ивайло Борисов – Ториното и шофьорът му Мартин Марков осигурили две коли, с които бил похитен Адриан. А другите двама арестувани – Георги Джамбазов и Здравка Стефанова, закупили сръбски SIM-карти, с които са водени преговорите за откупа с бащата Тони Златков.
Ивайло Борисов твърди, че е невинен и не знае кой може да стои зад отвличането.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Тони Златков, баща на Адриан Златков: Простили сме на извършителите

Тони Златков, баща на Адриан Златков: Простили сме на извършителите

1 Февруари 2018 | 09:22 | Агенция "Фокус"
София. Простили сме на извършителите. Това каза Тони Златков, бащата на отвлечения през миналото лято Адриан, в ефиран а предаването "Тази сутрин" по бТВ. Той отговори отрицателно на въпроса дали се е опитвал сам да разбере кой е извършил престъплението. „В моя манталитет реванш или отмъщение не съществува. Въобще не се интересувам от това. Лично ние сме простили и гледаме напред. Не искаме да се връщаме, искаме час по-скоро да забравим всичко”, подчерта той.
Тони Златков не разкрива и колко е платил за свободата на сина си. „Подписал съм декларации, че не може и не трябва да огласявам такава информация”, обясни той.
След случилото се цялото му семейство е с охрана. По думите му е нормално животът им да се промени след такъв стрес и шок. „Все пак се опитваме да забравим и да гледаме напред и да живеем нормалния живот, който винаги сме си водили”, посочи Тони Златков.
„Смятам, че тези, които са извършили това деяние срещу Адриан, ще бъдат открити. Вярвам го истински, вярвам го още от първия ден, когато видях как действат институциите”, допълни той.
Вчера стана ясно, че четирима души са обвинени за участие в отвличането на 25-годишния Адриан Златков. Те обаче не са извършителите, а заподозрени за помагачество.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокуратурата повдигна обвинения нa четирима души за отвличането на Адриан Златков (ОБЗОР)

Прокуратурата повдигна обвинения нa четирима души за отвличането на Адриан Златков (ОБЗОР)

1 Февруари 2018 | 04:39 | Агенция "Фокус"
София. Софийска градска прокуратура повдигна обвинения нa четирима души за отвличането на Адриан Златков, син на бизнесмена Тони Златков. 25-годишният мъж изчезна рано сутринта на 30 август миналата година от района пред дома му в село Герман, и бе открит няколко дни по-късно, на 11 септември вечерта, в добро здравословно състояние. След платен откуп от страната на семейството му, младият мъж бе изоставен от похитителите си на пътя между София и Самоков и се придвижи на стоп до бензиностанция в кв. „Горубляне“, откъдето се свърза със родителите си. Пред медиите тогава Тони Златков обясни, че лично е водил преговорите с похитителите посредством SMS-и и отхвърли варианта отвличането да е свързано с бизнеса му. Той заяви, че най-вероятно похищението е дело на организирана група, чиято цел са парите.
На 31 януари, 5 месеца след отвличането, прокуратурата повдигна обвинения на Ивайло Борисов – Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова. Те са обвинени като помагачи на неизвестни извършители, отвлекли Златков. Четиримата са задържани за срок до 72 часа, като в рамките на утрешния ден Софийска градска прокуратура ще внесе в Софийски градски съд искане за налагане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Работата по случая продължава с разпити на свидетели, претърсвания, изземвания и други.
От държавното обвинение посочват, че значителна част от доказателствения материал е събран с активното сътрудничество на органите на МВР на Р Сърбия, както на сръбската прокуратура.
Името на Ивайло Борисов – Ториното нашумя преди 2 години, когато негови охранители пребиха млад мъж на Околовръстното шосе на София.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокуратурата повдигна обвинения нa четирима души за отвличането на Адриан Златков (ОБЗОР)

Прокуратурата повдигна обвинения нa четирима души за отвличането на Адриан Златков (ОБЗОР)

31 Януари 2018 | 19:58 | Агенция "Фокус"
София. Софийска градска прокуратура повдигна обвинения нa четирима души за отвличането на Адриан Златков, син на бизнесмена Тони Златков. 25-годишният мъж изчезна рано сутринта на 30 август миналата година от района пред дома му в село Герман, и бе открит няколко дни по-късно, на 11 септември вечерта, в добро здравословно състояние. След платен откуп от страната на семейството му, младият мъж бе изоставен от похитителите си на пътя между София и Самоков и се придвижи на стоп до бензиностанция в кв. „Горубляне“, откъдето се свърза със родителите си. Пред медиите тогава Тони Златков обясни, че лично е водил преговорите с похитителите посредством SMS-и и отхвърли варианта отвличането да е свързано с бизнеса му. Той заяви, че най-вероятно похищението е дело на организирана група, чиято цел са парите.
На 31 януари, 5 месеца след отвличането, прокуратурата повдигна обвинения на Ивайло Борисов – Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова. Те са обвинени като помагачи на неизвестни извършители, отвлекли Златков. Четиримата са задържани за срок до 72 часа, като в рамките на утрешния ден Софийска градска прокуратура ще внесе в Софийски градски съд искане за налагане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Работата по случая продължава с разпити на свидетели, претърсвания, изземвания и други.
От държавното обвинение посочват, че значителна част от доказателствения материал е събран с активното сътрудничество на органите на МВР на Р Сърбия, както на сръбската прокуратура.
Името на Ивайло Борисов – Ториното нашумя преди 2 години, когато негови охранители пребиха млад мъж на Околовръстното шосе на София.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокуратурата повдигна обвинения нa четирима души за отвличането на Адриан Златков

Прокуратурата повдигна обвинения нa четирима души за отвличането на Адриан Златков

31 Януари 2018 | 18:04 | Агенция "Фокус"
София. Софийска градска прокуратура повдигна обвинения нa четирима души за отвличането на Адриан Златков. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. На 30 август 2017 г. е образувано досъдебно производство (ДП) по повод извършено тежко умишлено престъпление - отвличане на Адриан Златков. Разследването се провежда от СДВР под наблюдението на Софийска градска прокуратура.
Днес, 31 януари 2018 г., след проведени интензивни действия по разследването, в качеството на обвиняеми са привлечени Здравка Стефанова /35 г./, Ивайло Борисов /34г./, Мартин Марков / 43г./и Георги Джамбазов /37г./
На четиримата са повдигнати обвинения, за това, че в съучастие като помагачи са извършили престъпление по чл. 142 ал.2 ,т.1 и 2 вр. ал.1 вр. чл. 20 ал.4 от НК.
Лицата са задържани по реда на чл. 64 от НПК за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващите прокурори.
В рамките на утрешния ден СГП ще внесе в Софийски градски съд /СГС/ искане за налагане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Процесуално-следствените действия продължават с разпити на свидетели, претърсвания, изземвания и други.
С оглед етапа на досъдебното производството и събраните до момента доказателства кръгът на обвиняемите лица не се изчерпва само с изброените по-горе.
Значителна част от доказателствения материал е събран с активното сътрудничество на органите на МВР на Р Сърбия, както на сръбската прокуратура.
Към настоящия момент интересите на разследването не позволяват разкриването на каквато и да е допълнителна информация, извън тази в настоящето прессъобщение.
При събиране на нови доказателства, обосноваващи евентуални действия, насочени към реализиране на наказателна отговорност и по отношение на други лица, след разрешение от екипа наблюдаващи прокурори, ПРБ и МВР ще предоставят допълнителна информация чрез пресслужбите си.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Провежда се специализирана полицейска операция в цялата страна

Провежда се специализирана полицейска операция в цялата страна

30 Януари 2018 | 14:53 | Агенция "Фокус"
София. Специализирана полицейска операция по линия на активния криминален контингент се провежда на територията на цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Към момента няма задържани. Работи се по дела, които са процес на разследване съвместно с прокуратурата. Операцията продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Гл. комисар Младен Маринов: Работата по случаите с отвличането на Адриан Златков и взривения банкомат в Сапарева баня продължава

Гл. комисар Младен Маринов: Работата по случаите с отвличането на Адриан Златков и взривения банкомат в Сапарева баня продължава

30 Ноември 2017 | 16:41 | Агенция "Фокус"
София. Работата по случаите с отвличането на Адриан Златков и взривения банкомат в Сапарева баня продължава. Това каза на пресконференция главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов във връзка с отвличането на Адриан Златков и взривения банкомат в Сапарева баня, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Не мога да ви кажа нищо повече. Това, което по трябва и по закон се прави, се прави. Ако имаме нова информация, която може да бъде споделена, съответно след разрешение от прокуратурата, ще я споделим. Колегите работят и не може да споделяме информация“, коментира Маринов.
За мерките за сигурност по време на европредседателство главният секретар заяви, че вчера са били по обектите, където ще бъде основно открито председателството на 11 януари. „Това го правим с цел да вземем максимални мерки и в същото време да направим така, че да не затрудняваме в голяма степен живота в града и нормалното придвижване на гражданите. Нямаме сериозни притеснения и неща, които смятаме, че ще попречат на нормалното протичане на председателството от гледна точка на сигурността. Продължаваме работа. Ако има нещо, което трябва да стигне до гражданите, ще бъде направено по съответния начин, но програмата се променя постоянно“, каза още Младен Маринов.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Гл. комисар Ивайло Спиридонов, ГДБОП: Надявам се в най-кратки срокове да имаме задържани за отвличането на Адриан Златков

Гл. комисар Ивайло Спиридонов, ГДБОП: Надявам се в най-кратки срокове да имаме задържани за отвличането на Адриан Златков

3 Октомври 2017 | 09:34 | Агенция "Фокус"
София. Съществуват организирани престъпни групи по най-различни дейности, но престъпността е различна от начина, по който е била структурирана преди 7-8 години. Това каза директорът на Главната дирекция за Борба с организираната престъпност главен комисар Ивайло Спиридонов в интервю за предаването "Преди всички" по БНР. Сегашните групировки са се специализирали в определена дейност, отчете той и подчерта, че вече няма силови групировки.
Съществуват групи в почти всеки един регион, които тормозят местното население, и това е една от основните ни задачи – да елиминираме тези групи.
Директорът на ГДБОП заяви, че се надява съвсем скоро да има задържани за отвличането на 25-годишния Адриан Златков.
"Отвличането на Адриан Златков беше факт. В МВР има създаден екип за работа и този екип е от най-добрите служители от абсолютно всички оперативни структури. Екипът, към момента, работи доста добре. Аз съм оптимист за изхода от работата по този случай, от това, което знам, че колегите са достигнали. Надявам се в най-кратки срокове да имаме и задържани", заяви той.
По думите му българските престъпници не странят от международната организирана престъпност. ГДБОП има информация, че българи продължават да участват в международния трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа, но те основно са на ниско и средно ниво. "Основно по линия на трафика на кокаин български граждани са замесени в логистиката – пренасянето през океана, в последствие с моторни превозни средства, пренасяне на парични средства и така нататък...", отбеляза гл. комисар Спиридонов.
Той посочи, че в страната се произвеждат малки количества амфетамини, предназначени основно за продажба у нас.
Спиридонов изтъкна, че контрабандата в страната е намаляла за поредна година и вече е около 7%. Около 65-70% от контрабандния внос в страната е на цигари и затова основните усилия за пресичането на контрабандата са насочени натам. Цигарите идват предимно от Гърция, Турция, Македония и Сърбия. Забелязва се и явлението "мравчена търговия" – цели фамилии от пограничните райони минават границата по няколко пъти на ден и всеки път внасят малко количество цигари, които са по-евтини в съседните страни заради по-малкия акциз.
Директорът на ГДБОП отчете, че образуваните досъдебни производства са в пъти повече, откакто структурата е върната в МВР през 2015-а.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев: Моите хора от МВР работят много усърдно, за да открият похитителите на Адриан Златков

Министър Валентин Радев: Моите хора от МВР работят много усърдно, за да открият похитителите на Адриан Златков

24 Септември 2017 | 18:04 | Агенция "Фокус"
София. Моите хора от МВР работят много усърдно и е въпрос на чест да се справят със задачата да открият похитителите на Адриан Златков. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев в предаването „120 минути” по бТВ. Според него не може да става въпрос за организирана структура, която да стои зад отвличането. По думите му това са едни от най-сложните и опасни престъпления. „Надявам се да ги открием възможно най-бързо”, коментира Радев. Той обаче не пожела да даде повече подробности за това докъде точно е стигнало разследването по случая, както и близо колко са органите на реда до разплитане на случая. „Ще бъде кошмарно ако това се случи отново”, добави силовият министър и отрече последните полицейски акции да са свързани с престъпниците, които стоят зад отвличането на Адриан Златков.
По темата за повишаването на заплатите на служителите в МВР, Валентин Радев коментира, нямат спор със синдикатите, но въпросът е кога и как ще се случат нещата. Той призна, че е съгласен, че ниските заплати и материалната база демотивират служителите в системата за сигурност, но уточни, че иска увеличението да бъде устойчиво и постепенно.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Президентът Румен Радев: Битовата престъпност е бич, не виждаме реални резултати от борбата с нея

Президентът Румен Радев: Битовата престъпност е бич, не виждаме реални резултати от борбата с нея

13 Септември 2017 | 18:29 | Агенция "Фокус"
София. Жителите на малките градове и села от години живеят в несигурност. Битовата престъпност е бич, не виждаме реални резултати от борбата с тази престъпност и това тревожи страшно много хора. Това каза президентът Румен Радев в интервю за Нова телевизия. „Престъпността в България винаги е нагла. Бандата на „Наглите“ е метафора на несигурността, в която живеят българите“ заяви държавният глава. „Отвличанията са тревожен синдром, но нека все пак дадем възможност на органите на реда да си свършат работата. Детайлна информация може да очакваме от тях“, каза още Румен Радев, но отбеляза, че отвлеченият Адриан Златков се завърна при семейството си след платен откуп за свободата си. „Темата е трудна и коментарите тук най-добре да се правят от специалисти, от разследващите. Опитът показва, че трябва време наистина. Не е въпросът само на място да се пресекат, въпросът е тези хора да бъдат изправени пред съда. Това отнема време за събиране на валидни доказателства“, коментира държавният глава.
„Надявам се и всички ние вярваме, че нашите органи на реда работят за пресичането на това негативно явление, защото то удря по имиджа на България. То всява отново и възражда страхове, това не е добре за обществото“, добави Румен Радев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев: Има нови детайли за отвличането на Адриан, надяваме се на резултати възможно най-бързо

Министър Валентин Радев: Има нови детайли за отвличането на Адриан, надяваме се на резултати възможно най-бързо

13 Септември 2017 | 15:29 | Агенция "Фокус"
София. Има нови детайли за отвличането на Адриан, разбира се. Това каза пред журналисти след заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред министърът на вътрешните работи Валентин Радев, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Аз желая много конкретика да ви кажа, но нямам право. Ако ви отговоря на въпроса, ще го чуят и похитителите. Дали е работено, колко е работено с тях, как да ви отговоря? Има екип в МВР. Събрани са най-добрите в областта и работят. Има стандарти, по които се работи в зависимост от това накъде отива разследването. Искаме да ни оставите да работим. Надяваме се на резултати възможно най-бързо“, заяви Радев. Той подчерта, че вярва, че ще стигнат бързо до извършителите.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев:  Държавата е по-силна и ще успеем да разкрием отвличането на Адриан

Министър Валентин Радев: Държавата е по-силна и ще успеем да разкрием отвличането на Адриан

13 Септември 2017 | 14:48 | Агенция "Фокус"
София. Държавата е по-силна и ще успеем да разкрием отвличането на Адриан. Това каза по време на заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред министърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод отвличането на Адриан Златков, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Обсъждани са различни планове преди да се знае, че Адриан е отвлечен. Винаги в тези случаи има няколко хипотези. Правени са няколко такива. Данни по разследването не мога да разказвам. Надяваме се максимално бързо да бъде разкрито престъплението. Знаем, че такова отвличане пречи не само на бизнеса, а и на всеки един. Държавата е по-силна и ще успеем. Знаем рискът и очакванията. Надявам се, че ще успеем“, заяви Радев.
Председателят на Комисията Цветан Цветанов изрази увереност, че с предприетите действия МВР ще се справи с това предизвикателство. Той пожела успех в разкриването на престъпната група, отвлякла Адриан.
Красимир Янков от БСП попита какво предприема МВР като превенция и в какви срокове очакват да бъде разкрито това престъпление.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи: Престъпността зависи от много фактори, но най-вече от общото състояние на държавата

Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи: Престъпността зависи от много фактори, но най-вече от общото състояние на държавата

12 Септември 2017 | 19:55 | Агенция "Фокус"
София. Престъпността зависи от много фактори, но най-вече от общото състояние на държавата. Отдавна е настъпило времето в обществото да се проведе открит разговор за нея. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ по Радио „Фокус“ Емануил Йорданов, министър на вътрешните работи в правителството на Иван Костов. Дълги години се борави с данни за регистрирана престъпност, а в същото време се извършват много повече престъпления. Често пострадалите не се свързват с полицията, като една от причините е липсата на доверие. Емануил Йорданов обясни какво би подобрило провеждането на такъв дебат. „На първо място ще се повиши доверието на хората към правоохранителните органи, след това да се постигне обществена нетърпимост към престъпността, а не само към престъпленията, които ни засягат лично. Хората, които имат по-добри материални възможности, би трябвало и сами да обърнат внимание на собствената си сигурност“, обясни Йорданов. Според него МВР дава много широко поле на популизъм и реализиране на ПР в частна форма. Той бе категоричен, че не може да се говори за възраждане на бизнеса с отвличания и мутренските подходи.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Освободиха отвлечения Адриан Златков след платен откуп (ОБЗОР)

Освободиха отвлечения Адриан Златков след платен откуп (ОБЗОР)

12 Септември 2017 | 03:00 | Агенция "Фокус"
София. Освободиха отвлечения Адриан Златков след платен откуп. 25-годишният мъж, който изчезна рано сутринта на 30 август от района пред дома му в село Герман, бе открит в неделя вечерта в добро здравословно състояние. Младият мъж е бил изоставен от похитителите му на пътя между София и Самоков и се е придвижил на стоп до бензиностанция в кв. „Горубляне“, откъдето се е обадил на родителите си. В момента той е в дома си, като му предстои разговор с психолог за случилото се. Бащата на Адриан - Тони Златков, заяви пред журналистите, че е платил откуп, за да бъде освободен синът му. Той не посочи точната сума, но уточни, че размерът ѝ е доста сериозен за семейството. По думите му той лично е водил преговорите с похитителите, които са се свързали с него два дни след изчезването на Адриан. Златков отбеляза, че комуникацията е била посредством SMS-и, преговорите са продължили една седмица, а младежът е освободен ден след плащането на исканата сума. По думите му върху Адриан не е упражнявано насилие. Тони Златков обясни, че още не е ясно как е извършено отвличането, защото Адриан е много дезориентиран. Той добави, че все още не е водил изчерпателен разговор със сина си за похищението, тъй като той е много изтощен и по-добре първо да си почине. Според Златков отвличането по никакъв начин не може да е свързано с бизнеса му, който по думите му е изключително чист, прозрачен и толерантен. Той отхвърли вероятността и някой от обкръжението на сина му да е свързан с отвличането, защото „всички обичат Адриан“. Най-вероятна причина за него остава похищението да е дело на организирана група, чиято цел са парите.
Семейството вече има охрана пред дома си. "Всеки човек би се страхувал - няма човек на земята, който да преживее този кошмар и шок и да не се страхува. Най-важното е, че Адриан е жив и здрав“, каза още Тони Златков и изрази увереност, че извършителите ще бъдат заловени.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Освободиха отвлечения Адриан Златков след платен откуп (ОБЗОР)

Освободиха отвлечения Адриан Златков след платен откуп (ОБЗОР)

11 Септември 2017 | 21:23 | Агенция "Фокус"
София. Освободиха отвлечения Адриан Златков след платен откуп. 25-годишният мъж, който изчезна рано сутринта на 30 август от района пред дома му в село Герман, бе открит в неделя вечерта в добро здравословно състояние. Младият мъж е бил изоставен от похитителите му на пътя между София и Самоков и се е придвижил на стоп до бензиностанция в кв. „Горубляне“, откъдето се е обадил на родителите си. В момента той е в дома си, като му предстои разговор с психолог за случилото се. Бащата на Адриан - Тони Златков, заяви пред журналистите, че е платил откуп, за да бъде освободен синът му. Той не посочи точната сума, но уточни, че размерът ѝ е доста сериозен за семейството. По думите му той лично е водил преговорите с похитителите, които са се свързали с него два дни след изчезването на Адриан. Златков отбеляза, че комуникацията е била посредством SMS-и, преговорите са продължили една седмица, а младежът е освободен ден след плащането на исканата сума. По думите му върху Адриан не е упражнявано насилие. Тони Златков обясни, че още не е ясно как е извършено отвличането, защото Адриан е много дезориентиран. Той добави, че все още не е водил изчерпателен разговор със сина си за похищението, тъй като той е много изтощен и по-добре първо да си почине. Според Златков отвличането по никакъв начин не може да е свързано с бизнеса му, който по думите му е изключително чист, прозрачен и толерантен. Той отхвърли вероятността и някой от обкръжението на сина му да е свързан с отвличането, защото „всички обичат Адриан“. Най-вероятна причина за него остава похищението да е дело на организирана група, чиято цел са парите.
Семейството вече има охрана пред дома си. "Всеки човек би се страхувал - няма човек на земята, който да преживее този кошмар и шок и да не се страхува. Най-важното е, че Адриан е жив и здрав“, каза още Тони Златков и изрази увереност, че извършителите ще бъдат заловени.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Тони Златков: Платен е откуп за освобождаването на Адриан

Тони Златков: Платен е откуп за освобождаването на Адриан

11 Септември 2017 | 09:24 | Агенция "Фокус"
София. Платен е откуп за освобождаването на Адриан. Това каза пред журналисти Тони Златков, баща на отвлечения Адриан, който бе открит в неделя вечерта, предаде репортер на Агенция "Фокус". Златков обаче заяви, че не може да коментира какъв е размерът на платната сума. "Само мога да кажа, че за нашето семейство тази сума наистина е доста сериозна", обясни той.
"Аз лично водих преговорите", заяви той като уточни, че похитителите са се свързали с него на втория ден след изчезването на сина му. "На SMS се е водила комуникацията, но другите неща са детайли, които нямам право да давам", каза още Златков. Той коментира, че хората, които са отвлекли сина му, са водили "толерантна комуникация, доколкото може да се нарече така". По думите му преговорите с похитителите са продължили една седмица, като Адриан е освободен ден след плащането на откупа. Той обясни, че Адриан е оставен "някъде в дефилето в посока Самоков" и той се е прибрал на автостоп до дома си. "Ние го взехме от бензиностанция на кв. "Горубляне". Той ни се обади от телефона на хората. Не са го тормозили. Добре са се отнасяли, което колкото и да е странно - трябва да благодаря и за това, включително", коментира Златков.
По думите му отвличането на Адриан по никакъв начин не може да е свързано с бизнеса му. "Бизнесът ми е изключително чист, прозрачен и толерантен", заяви той. Златков каза още, че Адриан не е имал врагове или проблеми. "Има една приказка - всички обичат Адриан", каза той и добави, че не могат да намерят каквато и да е друга причина за похищението освен варианта за организирана група. "Моят начин на живот и този на семейството ми е почтен", заяви Златков."Нямам представа защо се случи това, предполагам, че просто целта на тези хора е пари", каза още той.
Тони Златков каза още, че не е ясно как е станало самото отвличане, защото Адриан е бил много дезориентиран и няма представа. По думите му върху Адриан не е упражнявано насилие. Не сме водили изчерпателен разговор с него по простата причина, че е много изтощен и решихме, че не е правилно. По-добре да си почине.
Психолог не е работил още с него, каза още Тони Златков.
Всеки човек би се страхувал, няма човек на земята, който да преживее този кошмар и шок и да не се страхува, обясни Златков. Той обясни, че преди отвличането къщата му никога не е била охранявана, но след това такава вече има. Най-важното е, че Адриан е жив и здрав, зави Тони Златков.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бащата на Адриан Златков потвърди, че отвличането е било с цел откуп

Бащата на Адриан Златков потвърди, че отвличането е било с цел откуп

11 Септември 2017 | 07:20 | Агенция "Фокус"
София. Тони Златков, бащата на Адриан Златков потвърди, че отвличането е било с цел откуп в ефира на Нова телевизия, след като стан ясно, че 25-годишният мъж е намерен жив и здрав в неделя вечерта. Той обаче не коментира каква е исканата сума и дали тя е платена - изцяло или частично. „Нямаме представа кой ни причини това. Вярвам, че извършителите ще бъдат заловени”, заяви Тони Златков. „В добро здраве е, но има нужда от почивка”, каза той за сина си.
Агенция „Фокус“ припомня: На 30 август към 10.30 часа от тел. 112 бе получен сигнал за изоставен на пътя в района на с. Герман лек автомобил. Веднага към мястото бе насочен екип от столичната полиция. При огледа бе установено, че в колата е имало лични документи и мобилен телефон. Установен бе собственикът на автомобила и бяха предприети всички действия за откриването на местонахождението на водача на колата. Бащата на 25-годишния тогава обясни пред полицията, че момчето не е имало и врагове, които да са способни да направят това.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Намерен е издирваният Адриан Златков

Намерен е издирваният Адриан Златков

11 Септември 2017 | 06:51 | Агенция "Фокус"
София. На 10 септември вечерта е намерен издирваният Адриан Златков. Той е в добро здравословно състояние. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Агенция „Фокус“ припомня: На 30 август към 10.30 часа от тел. 112 бе получен сигнал за изоставен на пътя в района на с. Герман лек автомобил. Веднага към мястото e бил насочен екип от столичната полиция. При огледа бе установено, че в колата е имало лични документи и мобилен телефон. Установен бе собственикът на автомобила и бяха предприети всички действия за откриването на местонахождението на водача на колата. Бащата на 25-годишния е обяснил пред полицията, че момчето не е имало и врагове, които да са способни да направят това.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентски избори в Русия. 18 март 2018 г.
Президентски избори в Русия. 18 март 2018 г.

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.