НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Димитър Николов, кмет на Бургас: Формираме много сериозни политики по отношение на инвестиции в инфраструктурата, в образование и в здравеопазване

Димитър Николов, кмет на Бургас: Формираме много сериозни политики по отношение на инвестиции в инфраструктурата, в образование и в здравеопазване

30 Януари 2018 | 14:45 | Агенция "Фокус"
София. Формираме много сериозни политики по отношение на инвестиции в инфраструктурата, в образование и в здравеопазване. Най-вече тази година рекорден брой средства са отделени за изграждане на инфраструктура в новите индустриални територии. Това каза пред журналисти кметът Димитър Николов по повод бюджет 2018, предаде кореспондентът на Радио „Фокус“-Бургас. „В следващите години ефектът ще е много видим за Бургас в направление инвестиране и изграждане на индустриални мощности“, каза още кметът. По думите му общинската администрация успява да предвиди интересът и търсенето на инвеститорите в тези нови индустриални територии. „Там, където има закупени терени и са започнали изработването на ПУП-ове и работни проекти за изграждане на сградите, ние им осигуряваме инфраструктура, за да могат да бъдат много по-достъпни и по-логистично управляеми“, каза още кметът Димитър Николов.
Мария РУСЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Общинските съветници приеха бюджета на Общината за 2018 година

Бургас: Общинските съветници приеха бюджета на Общината за 2018 година

30 Януари 2018 | 12:29 | Агенция "Фокус"
Бургас. Общинските съветници приеха бюджета на Община Бургас за 2018 година, предаде кореспондент на Радио „Фокус“ - Бургас. Рамката е 248 671 410 лева. Държавните приходи са 89 886 140 лева, като общата субсидия за делегирани от държавата дейности по чл. 52 от Закона за Държавния бюджет на Република България за 2018 година е 86 680 931 лв. Собствените приходи за държавно делегирани дейности са 167 816 лева. Преходният остатък по дейности държавна отговорност е 3 037 393 лева. Общинските приходи са 118 123 610 лв., в това число: данъчни приходи - 39 060 000 лв.; неданъчни приходи - 53 133 694 лв.; трансфери за местни дейности – обща изравнителна субсидия и за зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища – 1 518 800 лв.; целева субсидия от Републиканския бюджет за капиталови разходи - 1 550 300 лв.; трансфери между бюджети - 926 000 лв.; банков заем от фонд „ФЛАГ“ - 11 000 000 лв.; погасяване главници общински дълг - 4 325 461 лв.; друго финансиране - 3 278 857 лева; временни безлихвени заеми - 2 173 372 лева; преходен остатък от общински дейности - 18 217 762 лева. Индикативният годишен разчет за сметките за средства от ЕС е 40 661 660 лева.
Мария РУСЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Димитър Николов, кмет на Бургас: За разлика от предходни години бюджетът за 2018 г. е най-консервативен

Димитър Николов, кмет на Бургас: За разлика от предходни години бюджетът за 2018 г. е най-консервативен

30 Януари 2018 | 11:54 | Агенция "Фокус"
Бургас. За разлика от предходни години бюджетът за 2018 г. е най-консервативен. Това каза по време на разглеждането на проектобюджета на Община Бургас кметът Димитър Николов, предаде кореспондент на Радио „Фокус“ - Бургас". „Тази година с моя екип решихме да подходим изключително песимистично по отношение съставянето на макрорамката на бюджета. Досега винаги БСП са ни критикували, че залагаме много повече приходи от възможните, които се изпълняват в годината. Нашият подход е бил, че по този начин ние ще следим изпълнението на бюджета и ще настояваме администрацията да си завишава приходната част, за да можем да влезем в макрорамката. Тази година подходихме консервативно. Всъщност това ни участ в Министерството на финансите - да бъдем консервативни и да се стремим да слагаме приходна част съответстващата на коректните параметри от предходната година“, каза още Николов. Той изрази удовлетвореност от това, че тази година има възможност през бюджета да се гледа като механизъм за растеж и развитие на града, а не толкова за политическо противопоставяне. Кметът Николов не е доволен от финансовите възможности на бюджета. „Но това е максимумът, който можем да постигнем с приходната част“, добави той. По думите му Бургас е градът с най-ниски данъци спрямо големите градове в страната.
Всички представени партии в Общински съвет - Бургас подкрепиха Бюджет 2018 с изключение на БСП.
Мария РУСЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Ще бъдат изградени 70 нови паркоместа по улица „Поморийска“

Бургас: Ще бъдат изградени 70 нови паркоместа по улица „Поморийска“

30 Януари 2018 | 10:58 | Агенция "Фокус"
Бургас. Ще бъдат изградени 70 нови паркоместа по улица „Поморийска“. Това решиха общинските съветници на днешното си заседание, предаде кореспондент на Радио „Фокус“ - Бургас. Причината е, че Приморският парк се посещава от гражданите и гостите на морския град и засиления трафик през летния сезон. Паркоместата ще се изградят върху северозападния тротоар на улицата от кръстовището с ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ до паркинга на Северния плаж.
Според Георги Дражев от НФСБ изграждането на паркоместата ще доведе до премахване на част от тротоарите. Той добави, че трябва да се види от къде ще дойдат парите за инвестицията. Кметът Димитър Николов посочи, че първоначалните финансови разчети са до 250 000 лева.
Мария РУСЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: С едноминутно мълчание в памет на д-р Галин Белев започна заседанието на Общинския съвет

Бургас: С едноминутно мълчание в памет на д-р Галин Белев започна заседанието на Общинския съвет

30 Януари 2018 | 09:24 | Агенция "Фокус"
Бургас. С едноминутно мълчание в памет на д-р Галин Белев започна заседанието на Общинския съвет, предаде кореспондент на Радио „Фокус“ - Бургас. Предложението бе дадено от д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет на Община Бургас, който каза, че скоропостижно си е отишъл човек, който е посветил живота си на здравеопазването в града. Общинските съветници приеха проекта на дневния ред. Те започнаха разглеждането на Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост за 2018 година.

„Фокус“ припомня, че вчера 61-годишният д-р Галин Белев се самопростреля в собствения си дом с ловна пушка в областта на сърцето. Той е бил управител на ДКЦ 3 в к-с „Меден рудник“. Вероятната причина е здравословен проблем.
Мария РУСЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Общинските съветници ще разгледат проектобюджета на Общината за 2018 година

Бургас: Общинските съветници ще разгледат проектобюджета на Общината за 2018 година

30 Януари 2018 | 08:57 | Агенция "Фокус"
Бургас. Общинските съветници ще разгледат проектобюджета на Община Бургас за 2018 година. Това ще се случи по време на 37-ото редовно заседание, сочи справка на сайта на Общински съвет - Бургас. То ще започне в 09.00 часа в сградата на Дома на нефтохимика. Макрорамката на проектобюджет 2018 е 248 671 410 лв. Капиталовата програма е в размер на 62 101 655 лв.
В проекта на дневния ред на днешното заседание са включени 39 докладни записки и две питания, съответно от Живко Иванов Табаков, председател на Постоянната комисия по туризъм към Общински съвет – Бургас за приходите от концесии и наеми на плажове на територията на Община Бургас за 2017 г. и от общинския съветник Румен Ангелов.
Съветниците трябва да разгледат Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост за 2018 година, да одобрят общата численост на общинска администрация, годишния размер на средствата за работни заплати и разпределението му по месеци за 2018 г., както и да одобрят осигуряването на финансови средства за социални разходи за транспорт на определени групи граждани.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
12 души са ранени в автобус край германския град Любек при нападение с нож. 20 юли 2018 година
12 души са ранени в автобус край германския град Любек при нападение с нож. 20 ю...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.