НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:47


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Любомир Виденов, ЦСМП - Видин: От началото на годината зачестяват повикванията, свързани със остри респираторни заболявания и грип

Д-р Любомир Виденов, ЦСМП - Видин: От началото на годината зачестяват повикванията, свързани със остри респираторни заболявания и грип

18 Януари 2018 | 17:44 | Агенция "Фокус"
Видин. От началото на годината зачестяват повикванията в Центъра за спешна медицинска помощ във Видин, свързани със остри респираторни заболявания и грип. Това каза за Радио „Фокус“ – Видин д-р Любомир Виденов, началник на филиала. Той посочи, че посещенията са при хора от всички възрасти. „Особено тежки са последиците при възрастните хора, които имат хронични заболявания. Оплакванията при тях са за задух, силно главоболие и висока температура“, каза д-р Виденов. Той посочи, че при голяма част от пациентите се налага да бъдат настанени в болница. „Над 80% от хората с остри респираторни заболявания, които са посетени от екипите на ЦСМП - Видин се налага да бъдат хоспитализирани с пневмонии. При децата също често респираторните заболявания се усложняват и стигат до пневмонии“, обясни д-р Виденов. Наблюдава се увеличение на болните от остри респираторни заболявания в областта за седмицата от 8 януари до 14 януари съобщиха от Регионална здравна инспекция – Видин. Статистиката сочи 188 заболели на 10 000 души. За област Видин епидемичните стойности са 241 на 10 000 души.
Анна ЛОЗАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Пепа Цветанова, РЗИ - Видин: Наблюдава се увеличение на болните от остри респираторни заболявания в областта

Д-р Пепа Цветанова, РЗИ - Видин: Наблюдава се увеличение на болните от остри респираторни заболявания в областта

15 Януари 2018 | 14:40 | Агенция "Фокус"
Видин. Наблюдава се увеличение на болните от остри респираторни заболявания в областта за седмицата от 8 януари до 14 януари в сравнение с предходната. Това каза за Радио „Фокус“ – Видин д-р Пепа Цветанова, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ към Регионална здравна инспекция – Видин. Тя посочи, че стойностите са все още далеч от епидемичните. „Заболеваемостта от остри респираторни заболявания през седмицата 8 - 14 януари е 188 на 10 000. За област Видин епидемичните стойности са 241 на 10 000“, каза д-р Цветанова. Тя добави, че ежедневно се следи броят на болните. Най-висок е делът на заболелите деца до 4-годишна възраст, увеличава се и броят на заболелите възрастни хора над 65 години.
Анна ЛОЗАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ердоган. 21 май 2018 г.
Ердоган. 21 май 2018 г.

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.