НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:06

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Районна прокуратура – Свищов е постановила разследване по случая с жената, държала заключени двете си дъщери

Велико Търново: Районна прокуратура – Свищов е постановила разследване по случая с жената, държала заключени двете си дъщери

17 Януари 2018 | 17:02 | Агенция "Фокус"
Свищов. Районна прокуратура – Свищов е постановила разследване във връзка с изнесената информация за изолирани в дома си лица. На 16.01.2018 г. Районна прокуратура – Свищов е уведомена от Районно управление на МВР – Свищов за започването на проверка по сигнал относно жена, която държи в дома си в гр. Свищов заключени своите две дъщери. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Велико Търново.
Проверката на адреса е извършена от служители на РУ на МВР – Свищов и служители от „Дирекция „Социално подпомагане“. На мястото присъствал и екип от ЦСМП – Свищов. Установено е, че на посочения адрес живее П.С. Ц. (, родена 1952г.), заедно със своите две дъщери А.Ц. С. (родена 1975г) и С.Ц.С. ( родена на 1974г). П.С. Ц е осигурила на проверяващите органи доброволно достъп до жилищните помещения. На място била проведена беседа и с А.Ц.С. и П.Ц.С. Същите са отказали да им бъде извършен обстоен преглед в МБАЛ – Свищов и са отрекли да са били държани против тяхната воля на посочения адрес. По тях не са били констатирани видими белези от физическо насилие. Нямат личен лекар, а социалната анкета е констатирала, че са „лица в риск“.
Районна прокуратура – Свищов е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 181 от НК за това че в периода 2011 – 16.01.2018г. в гр. Свищов като е нарушено задължение към низходящите А.Ц.С. и С.Ц.С. и с това същите са поставени в ги поставени в положение на сериозно затруднение.
Под ръководството и наблюдението на РП – Свищов се извършват действия по разследване – провежда се оглед на мястото, където са живели лицата. Възложено е и провеждането на разпити на свидетели. Събират се доказателства според които ще се прецени необходимостта от назначаване на експертизи. Работата по случая продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Проверяват къща в Свищов, в която 65-годишна жена с години е държала двете си дъщери

Велико Търново: Проверяват къща в Свищов, в която 65-годишна жена с години е държала двете си дъщери

16 Януари 2018 | 22:03 | Агенция "Фокус"
София. Полицията и прокуратурата в Свищов проверяват къща край дунавския град, в която 65-годишна жена години е държала двете си дъщери, предава БНР. За случая се разбра днес, когато полицията влезе в къщата след сигнал, че в дома на улица "Георги Тишев" 13 се укриват хора. Вътре в безпомощно състояние са открити двете сестри - Анжела и Стефка, на 40 и 37 години.
Съседите изпаднали в ужас от случилото се, тъй като не са виждали сестрите в последните 6-7 години, а в поведението на майка им нямало нищо притеснително. Тя разказвала, че дъщерите й са в София и не поддържа контакт с тях.
На този етап няма яснота как тя ги е държала вързани и в безпомощно състояние толкова години. Няма яснота и дали жените са изведени от къщата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентът на Палестинската автономия Махмуд Аббас призова за свикване на международна конференция, посветена на мира в Близкия изток, по време на свое обръщение към Съвета за сигурност на ООН. 20 февруари 2018 г.
Президентът на Палестинската автономия Махмуд Аббас призова за свикване на между...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.