НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:09


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Районна прокуратура – Свищов е постановила разследване по случая с жената, държала заключени двете си дъщери

Велико Търново: Районна прокуратура – Свищов е постановила разследване по случая с жената, държала заключени двете си дъщери

17 Януари 2018 | 17:02 | Агенция "Фокус"
Свищов. Районна прокуратура – Свищов е постановила разследване във връзка с изнесената информация за изолирани в дома си лица. На 16.01.2018 г. Районна прокуратура – Свищов е уведомена от Районно управление на МВР – Свищов за започването на проверка по сигнал относно жена, която държи в дома си в гр. Свищов заключени своите две дъщери. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Велико Търново.
Проверката на адреса е извършена от служители на РУ на МВР – Свищов и служители от „Дирекция „Социално подпомагане“. На мястото присъствал и екип от ЦСМП – Свищов. Установено е, че на посочения адрес живее П.С. Ц. (, родена 1952г.), заедно със своите две дъщери А.Ц. С. (родена 1975г) и С.Ц.С. ( родена на 1974г). П.С. Ц е осигурила на проверяващите органи доброволно достъп до жилищните помещения. На място била проведена беседа и с А.Ц.С. и П.Ц.С. Същите са отказали да им бъде извършен обстоен преглед в МБАЛ – Свищов и са отрекли да са били държани против тяхната воля на посочения адрес. По тях не са били констатирани видими белези от физическо насилие. Нямат личен лекар, а социалната анкета е констатирала, че са „лица в риск“.
Районна прокуратура – Свищов е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 181 от НК за това че в периода 2011 – 16.01.2018г. в гр. Свищов като е нарушено задължение към низходящите А.Ц.С. и С.Ц.С. и с това същите са поставени в ги поставени в положение на сериозно затруднение.
Под ръководството и наблюдението на РП – Свищов се извършват действия по разследване – провежда се оглед на мястото, където са живели лицата. Възложено е и провеждането на разпити на свидетели. Събират се доказателства според които ще се прецени необходимостта от назначаване на експертизи. Работата по случая продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Проверяват къща в Свищов, в която 65-годишна жена с години е държала двете си дъщери

Велико Търново: Проверяват къща в Свищов, в която 65-годишна жена с години е държала двете си дъщери

16 Януари 2018 | 22:03 | Агенция "Фокус"
София. Полицията и прокуратурата в Свищов проверяват къща край дунавския град, в която 65-годишна жена години е държала двете си дъщери, предава БНР. За случая се разбра днес, когато полицията влезе в къщата след сигнал, че в дома на улица "Георги Тишев" 13 се укриват хора. Вътре в безпомощно състояние са открити двете сестри - Анжела и Стефка, на 40 и 37 години.
Съседите изпаднали в ужас от случилото се, тъй като не са виждали сестрите в последните 6-7 години, а в поведението на майка им нямало нищо притеснително. Тя разказвала, че дъщерите й са в София и не поддържа контакт с тях.
На този етап няма яснота как тя ги е държала вързани и в безпомощно състояние толкова години. Няма яснота и дали жените са изведени от къщата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сватбата между британския принц Хари и актрисата Меган Маркъл. 19 май 2018 година
Сватбата между британския принц Хари и актрисата Меган Маркъл. 19 май 2018 годин...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.