НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:12

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

БСП иска разсекретяване на постановлението на прокуратурата и доклада на ДАНС за Акцизната информационна система (ОБЗОР)

БСП иска разсекретяване на постановлението на прокуратурата и доклада на ДАНС за Акцизната информационна система (ОБЗОР)

16 Януари 2018 | 20:28 | Агенция "Фокус"
София. БСП ще започне инициатива за разсекретяване на доклада на ДАНС и прокуратурата за работата на Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС). Това обяви на пресконференция зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев. Той обърна внимание, че от август 2016 г. премиерът Бойко Борисов разполага с тези документи, които разкриват слабости в работата на системата. Бойчев поясни, че има приходи, които не са били събрани от държавата и допълни, че става въпрос за стотици милиони левове. Според Жельо Бойчев големият въпрос е имат ли връзка слабостите в работата на Акцизната информационна система с убийството на данъчния служител, тъй като убитият е отговарял за фискалния контрол на стоки с голям риск. По думите му, ако тези документи бъдат разсекретени, никой няма да зададе въпроса дали БСП има основание за вот на недоверие, който ще бъде внесен на 17 януари 2018 г. Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ допълни, че голямата цел на вота, е да се помогне на българските граждани и да се видят реални действия за борба с корупцията. На пресконференция от ГЕРБ посочиха, че вотът на недоверие преследва конюнктурна цел на БСП и е открито нападение срещу стабилността на настоящото управление. Председателят на Правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов посочи, че от мнозинството очакват аргументацията на „БСП за България“ и имат готовност да отговарят на всички повдигнати въпроси и да разсеят необоснованите твърдения на опозицията. Кирилов обърна внимание, че и досега от ГЕРБ са давали отговор на всички твърдения, които БСП е отправяла към настоящото управление. По думите му доверието в българската държава и икономика се възстановява. Според него българските граждани имат ясна представа за конкретните резултати. „Имаше определен стремеж отново да се ескалира напрежение в общественото пространство. Виждате, че правителството и мнозинството успяхме да се справим с всички предизвикателства. Ще продължим работата си в тази посока и смятаме, че ще получим подкрепата на голяма част от българите“, каза още Данаил Кирилов.
Деница КИТАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Жельо Бойчев, БСП: Големият въпрос е имат ли връзка слабостите в работата на Акцизната информационна система с убийството на данъчния служител

Жельо Бойчев, БСП: Големият въпрос е имат ли връзка слабостите в работата на Акцизната информационна система с убийството на данъчния служител

16 Януари 2018 | 14:43 | Агенция "Фокус"
София. Големият въпрос е имат ли връзка слабостите в работата на Акцизната информационна система с убийството на данъчния служител. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев по време на пресконференция в централата на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ уточни, че убитият данъчен служител е отговарял за фискалния контрол на стоки с голям риск. Жельо Бойчев коментира, че в доклада на ДАНС и прокуратурата за БАЦИС, който БСП иска да бъде разсекретен, се съдържа информация, в която са описани всички слабости в работата на тази информационна система. „Това са приходи, които не са били събрани от българската държава - стотици милиони левове, които не се събират в българската хазна“, допълни Бойчев.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Намерен е автомобилът на стрелците на данъчния инспектор в София

Намерен е автомобилът на стрелците на данъчния инспектор в София

22 Декември 2017 | 19:08 | Агенция "Фокус"
София. Намерен е автомобилът на стрелците на данъчния инспектор Иво Стаменов, предаде БНТ. Колата е намерена в столичния квартал "Хаджи Димитър". След като е бил извършен оглед на място, тя е била преместена в лаборатория на полицията за допълнителни експертизи.
43-годишният директор на отдел "Фискален контрол" в НАП бе прострелян в понеделник сутринта, докато се движел с колата си по столичната улица "Дунав". Той е в тежко, но стабилно състояние. Разследва се версията, че е нападнат заради професионалните си задължения.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Държавата ще „отговори твърдо“ на опита за убийство на данъчния служител, с разследването се заема най-добрият екип на СДВР (ОБЗОР)

Държавата ще „отговори твърдо“ на опита за убийство на данъчния служител, с разследването се заема най-добрият екип на СДВР (ОБЗОР)

21 Декември 2017 | 19:54 | Агенция "Фокус"
София. Когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава, и ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг, а ние искаме с колегите от МВР и от прокуратурата да ви създадем максималния комфорт да си вършите работата, защото вие я вършите в полза на цялото общество, на всеки един човек. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към директора на Националната агенция за приходите и ръководителите на териториалните ѝ дирекции по време на срещата с тях в Министерски съвет, повод за която стана инцидентът с простреляния в столицата на 18 декември данъчен служител. По време на срещата премиерът е уверил, че виновните за това деяние ще бъдат заловени и ще получат наказание, съгласно закона. „Имаме утвърден от прокурорите план, имаме насоки, имаме, дето се вика, достатъчно, за да им го върнем така, както заслужават. И това ще бъде сторено, може да бъдете сигурни, да ходите на работа на спокойни", посочи още министър-председателят.
След срещата в Министерски съвет се проведе и брифинг, на който бяха изнесени още подробности, свързани с този случай. На него главният прокурор Сотир Цацаров поясни, че опитът за убийство на данъчния служител не е свързан с неговия личен живот, а с изпълнението на професионалните му задължения. Той определи случая като „посегателство, което е изключително нагло“ и увери, че държавата ще „отговори твърдо“. По думите му в разследването на това престъпление е ангажиран най-добрият екип от СДВР, а всички действия по координацията са възложени на директора на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор Борислав Сарафов.
Финансовият министър Владислав Горанов подчерта, че от Военно-медицинската академия, където пострадалият е приет за лечение, всеки ден пристигат успокояващи новини за неговото състояние. По думите му там работят добри специалисти, които разполагат с модерна техника, медикаменти и консумативи, за да успеят да помогнат на пострадали, който продължава да бъде в тежко състояние. Според Горанов случилото се е „нагло покушение“ и „изстрел срещу държавността“.
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев увери, че ще бъде заловен не само извършителят на опита за убийство, но и поръчителят. Той се обърна и към семейството на пострадалия като ги успокои и увери, че той е ръцете на най-добрите добри лекари от ВМА. „Лично аз бях онзи ден при него. Запознах се със състоянието му, запознах се и с това как се грижат за него. Нека от семейството му бъдат спокойни”, подчерта министър Радев.
От своя страна директорът на НАП Галя Димитрова благодари на всички институции за усилията, които полагат случаят да бъде разрешен и също изрази увереност, че извършителят скоро ще бъде установен и задържан. „Ние осъзнаваме, че нашата работа е рискова. Няма как това да е по друг начин, след като работим с хора, които не искат да спазват закона и след като контролираме стоки с най-висок фискален риск”, допълни тя и увери, че усещайки закрилата на държавата, служителите на НАП ще продължат добросъвестно да изпълняват задълженията си.
Иван ЛАЗАРОВ


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

 Премиерът Бойко Борисов: Когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава, и ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг

Премиерът Бойко Борисов: Когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава, и ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг

21 Декември 2017 | 14:33 | Агенция "Фокус"
София. Когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава, и ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с ръководството на Националната агенция за приходите и с директорите на териториалните дирекции на Агенцията, съобщиха от правителствената информационна служба. "Имаме много ясен план. Благодаря за отличната работа през годината, за това, че благодарение на вашия труд, като пчелички, приходните агенции – и двете, са с близо милиард повече приходи. Благодарение на вас, защото от нас е волята, а от вас е работата, заедно с колегите от МВР и, разбира се, с абсолютната подкрепа на главния прокурор – най-видимият резултат е повечето пари в бюджета, благодарение на който може да се дават и давахме и повече пенсии, увеличение на заплатите и на учители, и на полицаи и на военни и т. н", заяви премиерът. Във връзка с нападението на данъчен служител той отбеляза: "Когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава, и ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг, а ние искаме с колегите от МВР и от прокуратурата да ви създадем максималния комфорт да си вършите работата, защото вие я вършите в полза на цялото общество, на всеки един човек. Защото от приходите, които събирате, може да се прави всичко, което даже ни обвиняват, че сме раздали като повече в бюджета, а те са над 700 милиона сигурно – пак повтарям: за полицаи, техника, отбрана, сигурност, учители, университети, училища, детски градини и какво ли не". "Така че, от всички нас, първо, едно голямо благодаря. И имайте увереност, че няма да ги оставим безнаказано, а и вие ще сте и част от това, което колегите професионалното ръководство предложиха като ответни мерки", допълни премиерът. "Така хората ще ни вярват повече, така ще разберат че това, което правим, е принципно, правилно и безкомпромисно. И рано или късно, правилата ще се спазват. Така че, много приказки не е нужно да се казват. Имаме утвърден от прокурорите план, имаме насоки, имаме, дето се вика, достатъчно, за да им го върнем така, както заслужават. И това ще бъде сторено, може да бъдете сигурни, да ходите на работа на спокойни", каза още премиерът Борисов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев: Ще намерим не само извършителя на опита за убийство на служител на НАП, но и поръчителя на това посегателство

Министър Валентин Радев: Ще намерим не само извършителя на опита за убийство на служител на НАП, но и поръчителя на това посегателство

21 Декември 2017 | 12:46 | Агенция "Фокус"
София. Решени сме, с цялата строгост на закона и това, което той ни позволява, да стигнем докрай – да намерим не само извършителя, а и този, който е поръчал това посегателство. Това заяви по време на брифинг в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Валентин Радев във връзка с простреляния на 18 декември в София служител на Национална агенция за приходите, за чийто живот медиците от ВМА все още се борят, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
Министър Радев се обърна и към семейството на пострадалия като ги успокои и увери, че той е ръцете на добрите лекари от ВМА. „Лично аз бях онзи ден при него. Запознах се със състоянието му, запознах се и с това как се грижат за него. Нека от семейството му бъдат спокойни”, подчерта министър Радев. „Всички, които работят в НАП и митниците чуха от нас, че държавата е зад тях. Нека да работят спокойно. Ние ще ги защитим”, допълни още той.
От своя страна директорът на НАП Галя Димитрова благодари на всички институции за усилията, които полагат случаят да бъде разрешен и изрази увереност, че извършителят скоро ще бъде установен и задържан. „Не мога да скрия, че за мен и колегите ми това е шок. Ние не можем да приемем такова брутално престъпление, което е извършено срещу наш колега. Това не е просто едно посегателство срещу колега или НАП като институция, а е посегателство срещу държавността изобщо”, заяви Димитрова. „Ние осъзнаваме, че нашата работа е рискова. Няма как това да е по друг начин, след като работим с хора, които не искат да спазват закона и след като контролираме стоки с най-висок фискален риск”, допълни тя и увери, че усещайки закрилата на държавата, служителите на НАП ще продължат добросъвестно да изпълняват задълженията си.
Иван ЛАЗАРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Владислав Горанов: Посегателството срещу служител на НАП е изстрел срещу държавността

Министър Владислав Горанов: Посегателството срещу служител на НАП е изстрел срещу държавността

21 Декември 2017 | 12:17 | Агенция "Фокус"
София. Разглеждаме това посегателство не само като такова върху една конкретна личност и един служител, а като изстрел срещу държавата и държавността. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов по време на брифинг във връзка с простреляния на 18 декември в София служител на Национална агенция за приходите, за чийто живот медиците от ВМА все още се борят, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „По всички информации, с които разполагаме, той е и ще продължава да бъде един честен държавен служител”, заяви министър Горанов. Той подчерта, че от Военно-медицинската академия, където пострадалият е приет за лечение, всеки ден пристигат успокояващи новини за неговото състояние. „Там работят уникални специалисти. Лечебното заведение разполага с най-модерната апаратура и със всички най-високо технологични медикаменти и консумативи. Те са уверени, че посоката, в която се развива жертвата на това нагло покушение, е положителна”, допълни министър Горанов.
Иван ЛАЗАРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Главният прокурор Сотир Цацаров: Опитът за убийство на данъчния служител не е свързан с личния му живот, а с изпълнението на служебните му задължения

Главният прокурор Сотир Цацаров: Опитът за убийство на данъчния служител не е свързан с личния му живот, а с изпълнението на служебните му задължения

21 Декември 2017 | 12:11 | Агенция "Фокус"
София. На този етап е ясно едно – посегателството и опитът за убийство не е свързан с личния живот на данъчния служител. Не е свързан с едни или други лични мотиви, а е свързан очевидно с изпълнението на служебните му задължения. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по време на брифинг в Министерски съвет във връзка с простреляния на 18 декември в София служител на Национална агенция за приходите, за чийто живот медиците от ВМА все още се борят, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „За първи път от много време насам има посегателство, което не се изчерпва само до чертата на запален личен автомобил или посегателство върху лично имущество. За първи път от много време имаме посегателство, което е изключително нагло, изключително демонстративно и на което трябва да се отговори твърдо от държавата”, посочи Цацаров и подчерта, че според него простреляният служител е добросъвестен и стриктно е изпълнявал своите задължения. По думите му в разследването на този случай е ангажиран най-добрият екип от СДВР, а всички действия по координацията са възложени на директора на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор Борислав Сарафов. „Държавата ще трябва да покаже, че е на мястото си и е в състояние да защити тези, които работят за нея”, допълни още Сотир Цацаров.
Иван ЛАЗАРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Премиерът Бойко Борисов ще проведе работна среща с ръководството на НАП

Премиерът Бойко Борисов ще проведе работна среща с ръководството на НАП

21 Декември 2017 | 09:26 | Агенция "Фокус"
София. Премиерът Бойко Борисов ще проведе работна среща с ръководството на Националната агенция за приходите и с директорите на териториалните дирекции на Агенцията. Това съобщиха от правителствена информационна служба. В срещата ще участват министрите на финансите Владислав Горанов и на вътрешните работи Валентин Радев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: С опасност за живота остава 43-годишният мъж, който беше прострелян на ул. "Дунав"

София: С опасност за живота остава 43-годишният мъж, който беше прострелян на ул. "Дунав"

19 Декември 2017 | 08:30 | Агенция "Фокус"
София. С опасност за живота остава 43-годишният мъж, който беше прострелян на ул. "Дунав". Това съобщиха от пресцентъра на ВМА, където пострадалият е настанен. Мъжът е приет във ВМА на 18 декември 2017 г. с огнестрелно нараняване. Пациентът е в тежко състояние и с опасност за живота. Вчера вечерта му е направена втора операция, множество преливания на кръв и плазма, както и тежка медикаментозна поддръжка на жизнените функции.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Данъчен служител бе прострелян на път за работа в столицата, лекарите се борят за живота му (ОБЗОР)

Данъчен служител бе прострелян на път за работа в столицата, лекарите се борят за живота му (ОБЗОР)

19 Декември 2017 | 03:38 | Агенция "Фокус"
София. Служител на Национална агенция по приходите бе прострелян в столицата на път за работа. Инцидентът е станал сутринта в 08.40 часа в района на ул. „Дунав“. Пострадалият мъж е на 43 години и е с рана в дясната раменна част, като са засегнати големи кръвоносни съдове. Той е приет за операция във Военномедицинската академия (ВМА), а от лечебното заведение информираха, че той е в критично състояние и с реална опасност за живота. Има поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта. Пациентът все още е в хеморагичен шок, въпреки прелетите 16 сака кръв и още толкова плазма.
Пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров даде подробности по случая, като уточни, че простреляният мъж е бивш полицейски служител, а след това е започнал работа в НАП. По думите му мъжът е прострелян при шофиране на личния си автомобил към работното си място. „Управлявал е автомобила с бавна скорост по по-тясна улица. Такова място е избрано. Два са изстрелите, които са проникнали през предното стъкло. Две са нараняванията и в момента се борят за живота на жертвата. Работи се изключително интензивно с огледи, с изземване на веществени доказателства“, заяви Цацаров.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Данъчен служител бе прострелян на път за работа в столицата, лекарите се борят за живота му (ОБЗОР)

Данъчен служител бе прострелян на път за работа в столицата, лекарите се борят за живота му (ОБЗОР)

18 Декември 2017 | 19:49 | Агенция "Фокус"
София. Служител на Национална агенция по приходите бе прострелян в столицата на път за работа. Инцидентът е станал сутринта в 08.40 часа в района на ул. „Дунав“. Пострадалият мъж е на 43 години и е с рана в дясната раменна част, като са засегнати големи кръвоносни съдове. Той е приет за операция във Военномедицинската академия (ВМА), а от лечебното заведение информираха, че той е в критично състояние и с реална опасност за живота. Има поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта. Пациентът все още е в хеморагичен шок, въпреки прелетите 16 сака кръв и още толкова плазма.
Пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров даде подробности по случая, като уточни, че простреляният мъж е бивш полицейски служител, а след това е започнал работа в НАП. По думите му мъжът е прострелян при шофиране на личния си автомобил към работното си място. „Управлявал е автомобила с бавна скорост по по-тясна улица. Такова място е избрано. Два са изстрелите, които са проникнали през предното стъкло. Две са нараняванията и в момента се борят за живота на жертвата. Работи се изключително интензивно с огледи, с изземване на веществени доказателства“, заяви Цацаров.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: С опасност за живота е 43-годишният мъж, който беше прострелян на ул. "Дунав"

София: С опасност за живота е 43-годишният мъж, който беше прострелян на ул. "Дунав"

18 Декември 2017 | 15:51 | Агенция "Фокус"
София. С опасност за живота е 43-годишният мъж, който беше прострелян в района на ул. "Дунав". Това съобщиха от пресцентъра на ВМА. Мъжът беше приет във ВМА тази сутрин с огнестрелно нараняване. Пациентът е в тежко критично състояние и с реална опасност за живота. Има поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта. Пациентът все още е в хеморагичен шок, въпреки прелетите 16 сака кръв и още толкова плазма.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Гл. прокурор Сотир Цацаров: Простреляният мъж в София е бивш полицейски служител, след това е започнал работа в НАП

Гл. прокурор Сотир Цацаров: Простреляният мъж в София е бивш полицейски служител, след това е започнал работа в НАП

18 Декември 2017 | 12:08 | Агенция "Фокус"
София. Простреляният мъж в София е бивш полицейски служител, след това е започнал работа в НАП. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с простреляния 43-годишен мъж в София, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Прострелян е при шофиране на личния си автомобил към работното си място. Управлявал е автомобила с бавна скорост по по-тясна улица. Такова място е избрано. Два са изстрелите, които са проникнали през предното стъкло. Две са нараняванията и в момента се борят за живота на жертвата. Работи се изключително интензивно с огледи, с изземване на веществени доказателства“, заяви Цацаров и уточни, че знаят, че мъжът е бивш полицейски служител, който след това е започнал работа в НАП.
Той уточни, че ще се запознае с доклада на Турция по отношение на участието на „Булгартабак“ в контрабанда на цигари веднага след като свърши с всички неотложни задачи по експертизите в Момчилград и по организацията на станалото в София.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Оперират във ВМА простреляния в София 43-годишен мъж

Оперират във ВМА простреляния в София 43-годишен мъж

18 Декември 2017 | 10:59 | Агенция "Фокус"
София. Оперират 43-годишния мъж, което бе прострелян в автомобила си на ул. „Дунав” в София. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на Военномедицинска академия, където е приет пострадалият. Раната е в дясната раменна част и са засегнати големи кръвоносни съдове.
След като приключи операцията от лечебното заведение ще дадат повече подробности за състоянието на мъжа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: 43-годишен мъж е бил прострелян в автомобила си в района на ул. „Дунав“

София: 43-годишен мъж е бил прострелян в автомобила си в района на ул. „Дунав“

18 Декември 2017 | 09:49 | Агенция "Фокус"
София. 43-годишен мъж е бил прострелян в автомобила си в района на ул. „Дунав“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицаи от СДВР предприемат действия за изясняване на обстоятелствата около инцидента в града, станал към 8.40 часа. Мъжът е откаран в болница за оказване на медицинска помощ. Районът е заграден, извършва се оглед, предприети са издирвателни действия.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Канада. Торонто. 24 април 2018 г.
Канада. Торонто. 24 април 2018 г.

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.