НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:40


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: До края на януари Община Симитли продължава работата по изпълнението на проекта „Независим живот“

Благоевград: До края на януари Община Симитли продължава работата по изпълнението на проекта „Независим живот“

3 Януари 2018 | 17:10 | Агенция "Фокус"
Симитли. До края на януари Община Симитли продължава с изпълнението на проект „Независим живот“. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Ивайло Гоцев, ръководител на Социалното звено към Общината. По думите му проектът се изпълнява успешно вече година. „В рамките на проекта предоставяме услугите „Личен асистент“, „Социален асистент“ и „Домашен помощник“. Разкрихме Център за предоставянето на почасови услуги и така поставихме началото. Мисля, че хората усетиха смисъла от това да бъдат обгрижвани в домашна среда, да получават тази помощ вкъщи“, каза още Гоцев. Според него хубавото е, че тази помощ не се изразява само в това медицинска сестра да премери кръвното на даден човек или да го консултира, насочвайки го към конкретния специалист. „В рамките на тази услуга хората получават внимание и отношение благодарение на което чувстват, че все още са пълноценни и биват зачитани от останалите, че някой мисли за тях“, добави Гоцев. Той коментира още, че през 2017 година Община Симитли е била одобрена и с проект от Министерството на труда и социалната политика, по фонд „Социална закрила“. „Неговата цел бе да модернизираме кухненското оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж“, подчерта Гоцев.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Община Симитли ще работи за развитие на интегрираните социални услуги

Благоевград: Община Симитли ще работи за развитие на интегрираните социални услуги

3 Януари 2018 | 15:35 | Агенция "Фокус"
Симитли. Занапред Община Симитли не отдава развитието на социалните услуги в посока количество, а качество. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Ивайло Гоцев, ръководител на Социалното звено към Общината. По думите му ще бъдат положени усилия за развиването на интегрираните социални услуги, за да улеснят достъпа до децата, възрастните и семействата в риск. „Идеята ни е да може да предоставяме услугите по домовете, защото не всички могат да бъдат обхванати от социалните заведения. Има хора, които имат нужда от задоволяването на ежедневни потребности от социално-битов характер“, каза още Гоцев. Той добави, че някои от тях имат и нужда от медицинска грижа, каквото дори в момента предоставят по един проект. „Други се нуждаят от рехабилитационна грижа. Искаме да постигнем иновативен вид социална услуга и мисля, че Община Симитли ще се справи в работата си по отношение нейното развиване“, подчерта Гоцев.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Пети ден на протести в Скопие срещу договора за името. 18 юни 2018 г.
Пети ден на протести в Скопие срещу договора за името. 18 юни 2018 г.

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.