НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:41


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ивайло Гоцев, Община Симитли: Социалните услуги в общината обхващат най-уязвимите целеви групи

Ивайло Гоцев, Община Симитли: Социалните услуги в общината обхващат най-уязвимите целеви групи

3 Януари 2018 | 19:44 | Агенция "Фокус"
Симитли. Много са социалните услуги, с които Община Симитли разполага и предлага на населението. Те обхващат най-уязвимите целеви групи. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Ивайло Гоцев, ръководител на Социалното звено към Общината. По думите му през годините винаги са се старали да доразкриват и разкриват нови такива, които да са в помощ на населението. „Към момента те са основно обхващащи най-уязвимите обществени целеви групи - възрастни хора над 65-годишна възраст и деца и лица с увреждания. Услугите се предоставят от Община Симитли в социални заведения или под формата на интегрирани здравни социални услуги. Това е мобилна услуга и се предоставя както в домовете, така и в центрове от съответните специалисти“, каза още Гоцев. Той добави, че услугите са няколко и са от резидентен тип. Такива са целодневните 24-часови социални услуги за лица с деменция, с физически и психически увреждания и услуга в общността, което е вид дневна грижа. „Успяваме да предоставим и задоволим основните потребности, които са набелязани както в Община Симитли като необходимост, така и в национален план“, подчерта Гоцев.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Община Симитли ще работи за развитие на интегрираните социални услуги

Благоевград: Община Симитли ще работи за развитие на интегрираните социални услуги

3 Януари 2018 | 15:35 | Агенция "Фокус"
Симитли. Занапред Община Симитли не отдава развитието на социалните услуги в посока количество, а качество. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Ивайло Гоцев, ръководител на Социалното звено към Общината. По думите му ще бъдат положени усилия за развиването на интегрираните социални услуги, за да улеснят достъпа до децата, възрастните и семействата в риск. „Идеята ни е да може да предоставяме услугите по домовете, защото не всички могат да бъдат обхванати от социалните заведения. Има хора, които имат нужда от задоволяването на ежедневни потребности от социално-битов характер“, каза още Гоцев. Той добави, че някои от тях имат и нужда от медицинска грижа, каквото дори в момента предоставят по един проект. „Други се нуждаят от рехабилитационна грижа. Искаме да постигнем иновативен вид социална услуга и мисля, че Община Симитли ще се справи в работата си по отношение нейното развиване“, подчерта Гоцев.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер Себастиан Курц. 21 юни 2018 година
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.