НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:56

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ивайло Гоцев, Община Симитли: Социалните услуги в общината обхващат най-уязвимите целеви групи

Ивайло Гоцев, Община Симитли: Социалните услуги в общината обхващат най-уязвимите целеви групи

3 Януари 2018 | 19:44 | Агенция "Фокус"
Симитли. Много са социалните услуги, с които Община Симитли разполага и предлага на населението. Те обхващат най-уязвимите целеви групи. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Ивайло Гоцев, ръководител на Социалното звено към Общината. По думите му през годините винаги са се старали да доразкриват и разкриват нови такива, които да са в помощ на населението. „Към момента те са основно обхващащи най-уязвимите обществени целеви групи - възрастни хора над 65-годишна възраст и деца и лица с увреждания. Услугите се предоставят от Община Симитли в социални заведения или под формата на интегрирани здравни социални услуги. Това е мобилна услуга и се предоставя както в домовете, така и в центрове от съответните специалисти“, каза още Гоцев. Той добави, че услугите са няколко и са от резидентен тип. Такива са целодневните 24-часови социални услуги за лица с деменция, с физически и психически увреждания и услуга в общността, което е вид дневна грижа. „Успяваме да предоставим и задоволим основните потребности, които са набелязани както в Община Симитли като необходимост, така и в национален план“, подчерта Гоцев.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: До края на януари Община Симитли продължава работата по изпълнението на проекта „Независим живот“

Благоевград: До края на януари Община Симитли продължава работата по изпълнението на проекта „Независим живот“

3 Януари 2018 | 17:10 | Агенция "Фокус"
Симитли. До края на януари Община Симитли продължава с изпълнението на проект „Независим живот“. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Ивайло Гоцев, ръководител на Социалното звено към Общината. По думите му проектът се изпълнява успешно вече година. „В рамките на проекта предоставяме услугите „Личен асистент“, „Социален асистент“ и „Домашен помощник“. Разкрихме Център за предоставянето на почасови услуги и така поставихме началото. Мисля, че хората усетиха смисъла от това да бъдат обгрижвани в домашна среда, да получават тази помощ вкъщи“, каза още Гоцев. Според него хубавото е, че тази помощ не се изразява само в това медицинска сестра да премери кръвното на даден човек или да го консултира, насочвайки го към конкретния специалист. „В рамките на тази услуга хората получават внимание и отношение благодарение на което чувстват, че все още са пълноценни и биват зачитани от останалите, че някой мисли за тях“, добави Гоцев. Той коментира още, че през 2017 година Община Симитли е била одобрена и с проект от Министерството на труда и социалната политика, по фонд „Социална закрила“. „Неговата цел бе да модернизираме кухненското оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж“, подчерта Гоцев.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Майк Помпео е новият държавен секретар на САЩ. 26 април 2018 година
Майк Помпео е новият държавен секретар на САЩ. 26 април 2018 година

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.