НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:54

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: Община Дупница е сключила договор с фирма за управление на отпадъците

Кюстендил: Община Дупница е сключила договор с фирма за управление на отпадъците

12 Януари 2018 | 15:13 | Агенция "Фокус"
Дупница. Община Дупница е сключила договор с фирма за управление на отпадъците. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Красимир Георгиев, зам.-кмет на Община Дупница. По думите му официалното подписване на договора е било между кмета на Община Дупница Методи Чимев и с управителя на фирмата, спечелила обявената обществена поръчка за управление на битовите отпадъци на общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол.
Договорът на фирмата ще бъде до изграждането на регионален център за неопасни битови отпадъци край село Джерман. Заплащането ще бъде на количество събран, оползотворен и извозен отпадък. „Провеждането на процедурата обхвана и други две общини – Бобов дол и Сапарева баня, като Община Дупница бе водеща в провеждането и реализирането на процедурата по избор. Събираният отпадък ще бъде извозван в кв. „Филиповци” в София”, каза Красимир Георгиев. По думите му в общината няма да има проблем с отпадъците.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Георгиев, зам.-кмет на Дупница: Предстои подписване на договор с фирма-изпълнител за управление на отпадъците в общината

Красимир Георгиев, зам.-кмет на Дупница: Предстои подписване на договор с фирма-изпълнител за управление на отпадъците в общината

8 Януари 2018 | 11:19 | Агенция "Фокус"
Дупница. Предстои подписване на договор с избраната фирма-изпълнител за управление на отпадъците в Дупница. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Красимир Георгиев, зам.-кмет на Община Дупница. По думите му на 8 януари изтича крайният срок, съгласно Закона за обществените поръчки, след избирането на фирмата-изпълнител. „Битовите отпадъци ще бъдат извозвани от територията на общината, откарван на съоръжения за предварително третиране на отпадъците, някои фракции ще отиват на специализирано депо за строителни отпадъци, а това което не може да бъде оползотворено – ще бъде депонирано в отговарящо на изискванията регионално депо”, каза Красимир Георгиев. По думите му отпадъците ще бъдат транспортиране на около 65 километра от Дупница. Самият отпадък ще се събира в специални контейнери. Цялата дейност по управлението на отпадъците ще се извършва от избраната фирма. Същото се отнасян и за общините Сапарева баня и Бобов дол, които са включени в общата обществена поръчка.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: В Дупница ще бъдат отворени офертите по обществената поръчка за депониране и преработка на битовите отпадъци

Кюстендил: В Дупница ще бъдат отворени офертите по обществената поръчка за депониране и преработка на битовите отпадъци

29 Декември 2017 | 10:49 | Агенция "Фокус"
Дупница. В града ще бъдат отворени офертите по обявената обществена поръчка за депониране и преработка на битовите отпадъци. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил зам.-кметът на Общината Красимир Георгиев. По думите му от 10.00 часа комисията е започнала с отваряне на подадените ценови и технически оферти за предварително третиране и депониране на лицензирано депо на битовите отпадъци за общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол. Трите общини участват с една обществена поръчка. Съгласно обявената обществена поръчка годишното количество смесен битов отпадък, което се генерира от жизнената, търговска, производствена и други дейности, от жителите и обитателите на трите общини, възлиза общо на около 19 000 тона. С обявената обществена поръчка се цели изпълнение на законовите ангажименти за извършване на предварително третиране на битов отпадък преди обезвреждане, достигане на по-високо ниво на управление на отпадъците и извличане на суровини от потока битов отпадък и предаването им за оползотворяване. Последната цел е намаляване на количествата отпадъци, оставащи за обезвреждане, съответно обезвреждането им на действащо депо, отговарящо на нормативните изисквания.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Георгиев, зам.-кмет на Дупница: В началото на 2018 г. трябва да бъде избрана фирма за оползотворяване и депониране на битовите отпадъци в общината

Красимир Георгиев, зам.-кмет на Дупница: В началото на 2018 г. трябва да бъде избрана фирма за оползотворяване и депониране на битовите отпадъци в общината

18 Декември 2017 | 15:55 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. В началото на следващата година трябва да бъде избрана фирма за дейностите по оползотворяване и депониране на битовите отпадъци за територията на Община Дупница. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил зам.-кметът на Община Дупница Красимир Георгиев. По думите му вече е в ход обществена поръчка за избор на фирма, която да поеме отпадъка в община Дупница, да извършва предварително третиране, а остатъкът да бъде депониран. Обществената поръчка приключва на 29 декември, тогава ще бъдат отворени ценовите и техническите оферти. „Надявам се, че в началото на месец януари да имаме избран изпълнител, който ще реши проблема с отпадъците”, каза Красимир Георгиев. По думите му по всяка вероятност Община Дупница ще се възползва за кратко от опцията, която предстои да бъде приета от Министерски съвет за възможност проблемните общини да разпределят отпадъците си по лицензирани депа. „Най-вероятно ще се възползваме от нея не повече от месец, а ако има обжалване на процедурата и за срока на обжалване”, каза Красимир Георгиев.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Френският президент Еманюел Макрон изнесе реч пред Конгреса на САЩ. 25 април 2018 година
Френският президент Еманюел Макрон изнесе реч пред Конгреса на САЩ. 25 април 201...

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.