НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:32


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

The Independent: Според бивш министър на финансите-консерватор искащите Брекзит министри в настоящото правителство „си нямат представа“ от икономика

The Independent: Според бивш министър на финансите-консерватор искащите Брекзит министри в настоящото правителство „си нямат представа“ от икономика

4 Януари 2018 | 01:12 | Агенция "Фокус"
Лондон. Според бившия министър на финансите на Великобритания лорд Джеймс О’Нийл от Гейтли, членовете на настоящето правителство на страната, включително външният министър Борис Джонсън „си нямат представа“ от икономика и че са „луди“ да съсредоточават толкова много енергия върху договори за свободна търговия след Брекзит с Нова Зеландия, вместо с Китай, пише The Independent.
„Искащите Брекзит министри в правителството на министър-председателя Тереза Мей са интелектуалци, умни хора, но си нямат представа от света на икономиката.“, заяви лорд О’Нийл. „Само седмица след референдума за Брекзит китайците ни предложиха споразумение за свободна търговия. Тереза Мей дори не го забеляза“, допълни той. „Тази година БВП на Китай ще отбележи ръст от 6,7%. Номинално това е цялото БВП на Австралия само за една година. А нашите министри си губят времето с Нова Зеландия. Това е лудост“, смята бившият министър.
„В чужбина се проявява интерес към Великобритания, както и готовност за търговия и инвестиции с нас. Това влиза в контраст с песимизма, който често се демонстрира от някои политици, коментатори и журналисти в страната“, убеден е О’Нийл.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

New Europe: България поема ротационното председателство на ЕС с Брекзит, миграцията и Сърбия на дневен ред

New Europe: България поема ротационното председателство на ЕС с Брекзит, миграцията и Сърбия на дневен ред

2 Януари 2018 | 14:55 | Агенция "Фокус"
София. България за първи път в историята си пое председателството в Съвета на ЕС и избра „Съединението прави силата“ като негов слоган, пише New Europe.
„България ще поеме председателството в ЕС в ключов за Съюза момент. Нека мотото „Съединението прави силата“ да ни води“, заяви българският министър-председател Бойко Борисов. „Убеден съм, че ще работим с успех по нашите приоритети и по приемствеността“, допълни той.
България е поставила приоритет върху четири ключови сфери по време на своето шестмесечно председателство: бъдещето на Европа и на нейните млади хора, Западните Балкани, сигурността и стабилността и цифровата икономика.
България сега ще трябва да се справи със крайния срок през юни, когато лидерите на ЕС ще трябва да се разберат относно миграцията и да извършат реформа на т.нар. „Дъблински регулации“, която все още предизвиква разделения в Съюза.
Бежанската криза в Южна и Източна Европа изисква подобряване на отношения между ЕС и Турция, които се влошиха след опита за преврат в страната през 2016 г. България има обща граница с Турция и сега може да е шансът Съюзът да използва дипломатическите умения на София за стопляне на отношенията с Анкара.
През март отново ще започнат преговорите за Брекзит, които сега ще се фокусират върху преходния период след март 2019 г. и върху бъдещите търговски отношения с Лондон.
София се стреми за по-нататъшна кохезия в ЕС, както и към изграждането на по-близки връзки със страните от Западните Балкани след Брекзит.
Според дипломатически източници Сърбия очаква „крайният срок“ за нейното влизане в ЕС през 2025 г. да бъде обявен официално по време на българското председателство, защото България „набляга върху ясната европейска перспектива“ за Западните Балкани.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Българското председателство в съвета на ЕС в европейските медии (ОБЗОР)

Българското председателство в съвета на ЕС в европейските медии (ОБЗОР)

2 Януари 2018 | 14:00 | Агенция "Фокус"
София. От 1 януари 2018 г. България пое 6-месечното ротационно председателство на Съвета на ЕС. София обяви четири приоритетни сфери за своето първо председателство – бъдещето на Европа и на нейните млади хора, стремежа за членство в ЕС на страните от Западните балкани, сигурността и стабилността и развитието на цифровата икономика. Темата присъства в редица европейски медии.

Естонската държавна медия ERR съобщи, че страната, която досега бе ротационен председател на Съвета на ЕС, България, която сега поема ролята и Австрия, която е след нея, са определили като цел създаването на работни места, икономическия ръст, сигурността, по-голямото чувство на увереност на хората, климатичните промени и чистата енергия, а също така засилването на позициите на единна Европа по света.

Ирландското издание The Irish Times смята, че България се надява да придвижи напред членството на съседите си в ЕС и да бъде домакин на стотици срещи и събития на Съюза. Слоган на председателството е „Съединението прави силата“ и единството е ключова негова цел, докато ЕС иска да поддържа общи позиции по Брекзит и да се справи със заплахата срещу законността и демокрацията от Унгария, Полша и Румъния. Със 100 хил. от своите граждани в момента работещи и живеещи във Великобритания, България би желала Брекзит да премине колкото се може по-хармонично. За разлика от Варшава, Будапеща или западните европейски столици, София няма желание да разбунва духовете в Брюксел, което ще я направи отговорен председател в този труден момент. България е най-бедния член на ЕС и все още не може да влезе в Шенгенската зона. Председателство, преминало без скандали, може да подобри имиджа на България и да я приближи до Шенген.

Според Deutsche Welle преговорите за Брекзит, относно съставянето на обща позиция по мигрантската криза и подготовката за приемането на нов бюджет на Съюза за след 2020 година са само три от проблемите, с които България ще се сблъска. Според Лиляна Павлова, българският министър за европейското председателство, за да се справи страната успешно със стоящите пред нея задачи ще бъде нужен политически консенсус, диалог и взаимно разбиране. По думите на Павлова, България ще положи усилия за да запази единството и стабилността в Съюза, но според нея, пред София има и допълнителни задачи, пише още медията. Сред тях са подсигуряването на повече възможности за бъдещето на младите хора, нещо което е тясно свързано с приемането на следващия бюджет на ЕС.

Унгарските медии също отбелязаха ротационното председателство на България. Вестник Magyar Hirlap отбелязва, че това ще е първото председателство на източноевропейската държава, откакто стана член на ЕС през 2007 г. и напомни, че на встъпителната среща на председателството членовете на Европейската комисия, водени от своя председател Жан-Клод Юнкер, ще посетят София на 11 януари, където ще бъдат обсъдени българските приоритети. Телевизия PannonTV съобщава, че по отношение на Западните Балкани България подчертава, че страните в региона се нуждаят от европейска перспектива и че са необходими конкретни стъпки и ясни планове за действие. В областта на политиката за сигурност и миграция българското правителство трябва да постигне консенсус между страните-членки на ЕС. София се стреми към справедливо и дългосрочно решение на въпросите в областта предоставянето на убежище. Тя предупреди, че кризата трябва да се третират в корените ѝ. Според информационния портал Karpathir в рамките на ЕС бяха предизвикани притеснения, след като след изборите в България през пролетта в управляващата коалиция влезе националистическата партия „Обединени патриоти“. Вицепремиерът Валери Симеонов например, нарече "непокорни маймуни" на ромите, докато министърът на околната среда Нено Димов отрича климатичните промени.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Българското председателство на Съвета на ЕС - основна тема в македонските медии(ОБЗОР)

Българското председателство на Съвета на ЕС - основна тема в македонските медии(ОБЗОР)

2 Януари 2018 | 13:22 | Агенция "Фокус"
Скопие. От 1 януари 2018 г. България пое 6-месечното ротационно председателство на Съвета на ЕС. Темата е основна за медиите в Македония. Македонското електронно издание Радио "Свободна Европа" пише, че България, която е най-бедната страна член на ЕС, е поела ротационното председателство на ЕС. Изданието цитира българския премиер Бойко Борисов, според когото "европеизацията на Балканите е необходима, за да се спре балканизацията Европа". Българският премиер е цитиран и от електронното издание МКД. Изданието припомня, че през 2017 г. България и Македония подписаха договор за приятелство, въпреки че "между съседите все съществуват различия", като цитира председателя на нерегистрираната ОМО Илинден-Пирин Стойко Стойков, който смята, че "непризнаването на македонското малцинство и на македонсктата нация е основен проблем между България и Македония".
Скопската телевизия "Телма" посвещава репортаж на българското европредседателство, като посочва, че за първи път откакто преди 10 години беше приета в европейското семейство, България ще председателства ЕС. Телевизията цитира македонския президент Георги Иванов, който смята, че председателството на България на Съвета на ЕС ще представлява шанс за Македония да направи крачки в своята евроинтеграция, като специално място трябва да се отдели на срещата на върха ЕС- Западни Балкани, която ще се проведе в София през май.
"Прес 24", "А1 On", "24 вести" и излъчващата на албански език скопска телевизия Алсат-М също обръщат внимание на това, че за първи път България поема председателството на Съвета на ЕС.
"България, която в Европа е под особен надзор, по времена Брекзит и на проблеми с бежанците, трябва да играе особено важна роля в ЕС", пише македонското електронно издание на Радио "Дойче веле". Електронното издание смята, че председателството на ЕС за България всъщност е голямо предизвикателство, като само 3 от най-трудните задачи са преговорите за Брекзит, дебатът за обща бежанска и миграционна политика и подготовката на финансовата рамка от 2020 г. "Дойче веле" цитира Лиляна Павлова, българския министър на европредседателството, която смята, че за успешно председателство на ЕС са необходими политически консенсус, диалог и разбиране, а запазването на единството и стабилността на ЕС за София са най-важните предизвикателства.
Mакедонската държавна агенция "Макфакс" съобщава, че България е поела председателството на ЕС, като акцентира на избрания български слоган "Силата е в единството" и върху поставянето на въпроса за бъдещето на страните от Западните Балкани. "Макфакс" отбелязва, че България е обявила, че ще работи активно за постигането на консенсус за решаването на бежанската криза, въпреки отказа на някои от страните да приемат споразумението за квотата за прием на мигранти. Според агенцията България ще настоява да се намери стабилна система и формула за решаването на тези проблеми.
Изданията А1 Оn, "Локално", Плюс Инфо и Алсат-М акцентират върху това, че Българското председателство на Съвета на Европа е нова възможност за Македония.
Македонската информационна агенция "Мета" също съобщава, че България е новият председател на Съвета на ЕС, като отбелязва, че новото правителство на Зоран Заев е посветило максимално внимание на развитието на отношенията с България.
Електронното издание "Стандарт" обръща внимание, че през следващите 6 месеца Западните Балкани ще бъдат приоритет в работата на България като председател на Съвета на ЕС. Изданието изчислява, че председателството ще струва около 75 млн. евро.
Според "Сител" България ще има за цел да подобри перспективите за членство в ЕС на страните от Западните Балкани и добавя, че се очаква се на 17 май 2018 г. в София да се проведе среща на най-високо ниво на лидерите от ЕС и техните колеги от региона.
Под заглавие "България начело на ЕС: София като условие за Брюксел ни задължава с договор за промяна на историята" е озаглавила репортажа си скопската "Нова телевизия", която се смята за близка до кръга на бившия премиер Никола Груевски. Телевизията смята, че за Македония е важно председателството на България, макар че като условие за подкрепа за ЕС източният съсед е наложил подписването на договор, който най-малко може да се нарече добросъседски, тъй като в него македонският народ се свежда до конституционна категория и се очаква обща комисия да промени македонската история. Телевизията припомня, че ратифицирането на договора в македонския парламента се очаква този месец.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Нова ТВ (Македония): България начело на ЕС: София като условие за Брюксел ни задължава с договор за промяна на историята

Нова ТВ (Македония): България начело на ЕС: София като условие за Брюксел ни задължава с договор за промяна на историята

2 Януари 2018 | 12:59 | Агенция "Фокус"
Скопие. Под заглавие "България начело на ЕС: София като условие за Брюксел ни задължава с договор за промяна на историята" е озаглавила репортажа си скопската "Нова телевизия", която се смята за близка до кръга на бившия премиер Никола Груевски. В публикацията се цитира съобщение на портала на европредседателството, че "когато се говори за обединена Европа, не трябва да забравяме, че Западните Балкани имат необходимост от ясна европейска перспектива и свързаност между страните членки" и заедно с това се твърди, че София ще постави като условие договора за промяна на македонската история. Нова телевизия смята, че за Македония е важно председателството на България, макар че като условие за подкрепа за ЕС източният съсед ни наложи да подпишем договор, който най-малко може да се нарече добросъседски, тъй като в това, което подписаха Заев и Борисов, македонският народ се свежда до конституционна категория, отказахме се от македонското малцинство, а се очаква обща комисия да промени македонската история. Телевизията припомня, че ратифицирането на договора в македонския парламента се очаква този месец.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

PannonTV (Унгария): България пое ротационното председателство на ЕС

PannonTV (Унгария): България пое ротационното председателство на ЕС

2 Януари 2018 | 12:50 | Агенция "Фокус"
София. България пое за първи път, откакто стана член на ЕС, шестмесечното ротационно председателство на Съюза, предава унгарския телевизионен канал PannonTV.
София изложи своите програма приоритети: икономическия растеж и социалното сближаване, укрепването на интеграцията на страните от Западните Балкани, стабилността на континента цифровизацията.
Подчертава се, че първата област - икономическата ефективност е от решаващо значение за бъдещето на Европа, и въпреки, че ситуацията като цяло е положителна, някои общи предизвикателства все още трябва да бъдат решени.
По отношение на Западните Балкани България подчерта, че страните в региона се нуждаят от европейска перспектива и че са необходими конкретни стъпки и ясни планове за действие.
В областта на политиката за сигурност и миграция българското правителство трябва да постигне консенсус между страните-членки на ЕС. София се стреми към справедливо и дългосрочно решение на въпросите в областта предоставянето на убежище. Тя предупреди, че кризата трябва да се третират в корените ѝ.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

"Сител" (Македония): България за първи път председателства ЕС

"Сител" (Македония): България за първи път председателства ЕС

2 Януари 2018 | 12:47 | Агенция "Фокус"
Скопие. България за първи път пое 6-месечното председателство на ЕС. Очаква се фокусът на българското председателство да бъде върху политиката за миграционната реформа, след като през декември миналата година лидерите на ЕС се обвързаха с ангажимента за постигане на компромисен договор за реформиране на европейската система за прием на защита. Според "Сител" България ще има за цел да подобри перспективите за членство в ЕС на страните от Западните Балкани. Очаква се на 17 май 2018 г. в София да се проведе среща на най-високо ниво на лидерите от ЕС и техните колеги от региона.
Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

"Стандарт" (Македония): България пое председателството на ЕС, Западните Балкани са един от приоритетите

"Стандарт" (Македония): България пое председателството на ЕС, Западните Балкани са един от приоритетите

2 Януари 2018 | 12:40 | Агенция "Фокус"
Скопие. България пое председателството на ЕС, Западните Балкани станаха един от приоритетите в нейната работа, предава македонското електронното издание "Стандарт". "Стандарт" отбелязва, че около 2000 са мероприятията, които се очаква да се проведат в Брюксел, Люксембург и София,а в България се очаква да пристигнат повече от 25 000 делегати и гости. Икономическото издание смята, че председателството ще струва около 75 млн. евро. "Стандарт" пише, че в следващите 6 месеца ще води заседанията на различни състави на Съвета с изключение на Съвета за външни работи, а нейната роля ще бъда да медиаторства и да опитва да сближи различните позиции. Изданието от беляза, че един от основните приоритети на Българското председателство ще бъде бъдещето на страните от Западните Балкани.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

"Локално": Председателството на България на Съвета на ЕС - нова възможност за Македония

"Локално": Председателството на България на Съвета на ЕС - нова възможност за Македония

2 Януари 2018 | 12:27 | Агенция "Фокус"
Скопие. Българското председателство на Съвета на Европа е нова възможност за Македония, предава македонското електронно издание "Локално". Изданието цитира официалната програма за председателството, в която се казва, че България ще се стреми в позитивен дух да постигне реални резултати, следвайки принципите на прозрачност и почтеност и реализирайки отговорност към гражданите от страна на председателството.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

"Мета" (Македония): България вече председателства ЕС

"Мета" (Македония): България вече председателства ЕС

2 Януари 2018 | 12:25 | Агенция "Фокус"
Скопие. България вече е новият председател на Съвета на ЕС и за първи път изпълнява тази длъжност, откакто беше приета в Съюза през 2007 г., съобщава македонската информационна агенция "Мета". Агенцията цитира официално съобщение на сайта на Българското председателство, в което се казва, че "страната ще търси баланс между специфичните потребности на страните членки и стратегическите приоритети на ЕС за постигането на реални и видими резултати в активен диалог с гражданите за европейски въпроси и отговорите на техните очаквания за по-голяма сигурност, постоянен ръст и по-силно присъствие на ЕС на световната сцена. Когато говорим за обединена Европа, не трябва да забравяме, че Западните Балкани имат необходимост от ясна европейска перспектива и свързаност между страните членки". Агенцията отбелязва, че новото правителство на Зоран Заев посвети максимално внимание на развитието на отношенията с България.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

А1 Оn (Македония): Председателството на България на Съвета на ЕС - нова възможност за Македония

А1 Оn (Македония): Председателството на България на Съвета на ЕС - нова възможност за Македония

2 Януари 2018 | 12:18 | Агенция "Фокус"
София. Българското председателство на Съвета на Европа е нова възможност за Македония, предава македонското електронно издание А1 Оn. Изданието цитира официалната програма за председателството, в която се казва, че България ще се стреми в позитивен дух да постигне реални резултати, следвайки принципите на прозрачност и почтеност и реализирайки отговорност към гражданите от страна на председателството.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

"Макфакс" (Македония): България пое председателството на ЕС

"Макфакс" (Македония): България пое председателството на ЕС

2 Януари 2018 | 12:14 | Агенция "Фокус"
Скопие. България пое председателството на ЕС, предава македонската държавна агенция "Макфакс", като акцентира на избрания български слоган "Силата е в единството" и върху поставянето на въпроса за бъдещето на страните от Западните Балкани. "Макфакс" отбелязва, че България е обявила, че ще работи активно за постигането на консенсус за решаването на бежанската криза, въпреки отказа на някои от страните да приемат споразумението за квотата за прием на мигранти. Според агенцията България ще настоява да се намери стабилна система и формула за решаването на тези проблеми.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

IBNA: Сърбия има високи очаквания от българското председателство в ЕС

IBNA: Сърбия има високи очаквания от българското председателство в ЕС

2 Януари 2018 | 12:05 | Агенция "Фокус"
Белград. България поема председателството в ЕС. През следващите шест месеца София ще придвижва напред плановете на Съюза, включително и по процеса на разширяване в Западните Балкани. Сърбия очаква, че крайният срок за нейното влизане в ЕС през 2025 г. ще бъде обявен официално по време на българското председателство, предава Independent Balkan News Agency (IBNA).
„Фактът, че България набляга върху ясната европейска перспектива на Западните Балкани е важен за Сърбия“, според Радио-Телевизия на Сърбия (РТС). Очаква се, че това ще продължи по време на следващите две председателства – тези на Австрия и Румъния.
„Тези страни смятат, че разширяването е важно и че ще е част от дневния ред на председателствата им. Междувременно, ние ще се готвим за присъединяването към ЕС, както обикновено, ако не и по-бързо. Ключови ще са приемствеността, както и прилагането на реформите и ясната политическа воля“, заяви сръбският министър по въпросите, свързани с ЕС, Ядранка Йоксимович.
Централното събитие по време на председателството на ЕС ще бъде срещата на високо равнище в София през април. Европейската перспектива за Западните Балкани за първи път бе спомената по време на срещата на високо равнище в Солун през 2003 г. Сега се очаква посланието категорично да се затвърди, с обявяването на 2025 г. като година на разширение.
Преди срещата на високо равнище в София, стратегията за приемането на Сърбия и Черна гора през 2025 г., ще се приеме в Брюксел. „Това ще бъде най-позитивното послание, което ще чуя, откакто Сърбия започна процеса по присъединяване през 2000 г. Ако този документ се приеме, посланието ще бъде ясно: искат ни вътре, а от нас зависи да изпълним критериите“, заяви Владимир Медяк от Европейското движение на Сърбия.
Според наличните данни българските политици наскоро потвърдиха своята позиция, че „Сърбия принадлежи на ЕС“ и че София ще работи по ускоряването на присъединителния процес на своя съсед.
В началото на председателството на страната си българският министър-председател Бойко Борисов заяви, че е време за „нова глава“ по отношение на българските съседи, които все още не са членове на ЕС.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

"Дойче веле" (Македония): България поема председателството на ЕС в трудно време

"Дойче веле" (Македония): България поема председателството на ЕС в трудно време

2 Януари 2018 | 12:04 | Агенция "Фокус"
Скопие. България, която в Европа е под особен надзор, по времена Брекзит и на проблеми с бежанците, трябва да играе особено важна роля в ЕС, пише македонското електронно издание на Радио "Дойче веле". Електронното издание смята, че председателството на ЕС за България всъщност е голямо предизвикателство, като само 3 от най-трудните задачи са преговорите за Брекзит, дебатът за обща бежанска и миграционна политика и подготовката на финансовата рамка от 2020 г. "Дойче веле" цитира Лиляна Павлова, българския министър на европредседателството, която смята, че за успешно председателство на ЕС са необходими политически консенсус, диалог и разбиране, а запазването на единството и стабилността на ЕС за София са най-важните предизвикателства.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

"Телма" (Македония): България начело на ЕС, Македония очаква напредък в преговорите

"Телма" (Македония): България начело на ЕС, Македония очаква напредък в преговорите

2 Януари 2018 | 11:37 | Агенция "Фокус"
Скопие. За първи път откакто преди 10 години беше приета в европейското семейство, България ще председателства ЕС. 6-месечният мандат, който тя приема от Естония, започва с девиза "Силата е в единството" като един от най-важните приоритети в своята работа България обяви борбата за връщане на вниманието на ЕС към страните от Западните Балкани, предава скопската телевизия "Телма" в репортаж посветен на българското европредседателство. Телевизията цитира македонския президент Георги Иванов, който смята, че председателството на България на Съвета на ЕС ще представлява шанс за Македония да направи крачки в своята евроинтеграция, като специално място трябва да се отдели на срещата на върха ЕС- Западни Балкани, която ще се проведе в София през май.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Радио "Свободна Европа" (Македония): Бойко Борисов: "С европеизацията на Балканите ще спре балканизацията на Европа"

Радио "Свободна Европа" (Македония): Бойко Борисов: "С европеизацията на Балканите ще спре балканизацията на Европа"

2 Януари 2018 | 11:28 | Агенция "Фокус"
Скопие. Най-бедната страна член на ЕС България пое ротационното председателство на ЕС, съобщава македонското електронно издание Радио "Свободна Европа" и цитира българския премиер Бойко Борисов, който написа в профила си в социалната мрежа "България пое председателство на Съвета в ключов момент за ЕС с девиза " В единстовто е силата". Изданието коментира, че официална София, която добре познава региона, ще опита да използва председателството, за да се помогне за дефинирането на европейска стратегия за помощ и подкрепа на страните от бивша Югославия и Албания. Радио "Свободна Европа" отбелязва, че през май в България ще се проведе първата среща на върха между ЕС и Балканите след 15-годишно прекъсване. Публикацията на изданието завършва с цитат на Борисов, че "европеизацията на Балканите е необходима, за да се спре балканизацията Европа".

Превод и редакция: Василена Йорданова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Рекорден брой турци в чужбина са гласували на президентските и парламентарни избори в родината им. 20 юни 2018 г.
Рекорден брой турци в чужбина са гласували на президентските и парламентарни изб...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.