НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:48

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Експерти на РИОСВ са извършили обход на склада за неопасни отпадъци в село Шишманци, няма тлеещи отпадъци

Пловдив: Експерти на РИОСВ са извършили обход на склада за неопасни отпадъци в село Шишманци, няма тлеещи отпадъци

20 Декември 2017 | 09:10 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите са извършили обход на склада за съхранение на неопасни отпадъци, в който имаше пожар през уикенда. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от ръководството на институцията. Пожарът е напълно овладян, няма тлеещи отпадъци като предпоставка за възникване на ново огнище. В халето има отпадъци, които не могат да бъдат разчистени заради досъдебното производство.
През юли 2017 година екоинспекцията прекрати регистрационния документ на оператора. Халето се ползва от фирма съгласно договор за наем. На дружеството бяха наложени две наказателни постановления от по 4 000 лв. – за неводене на отчетност и за неуведомяване за случай на непосредствена заплаха за екологични щети. Все още се водят следствени действия по случая. До месец юни в него са се съхранявали неопасни отпадъци, предимно от пластмасови опаковки.
„Фокус“ припомня, че пожарът през уикенда е бил в същия склад, който горя през есента. Този път не са горели пластмаси, а текстилни отпадъци. На място има оставена само техника, която да послужи при нужда.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: РИОСВ проверява цеха в Шишманци заради възникналия пожар

Пловдив: РИОСВ проверява цеха в Шишманци заради възникналия пожар

18 Декември 2017 | 16:58 | Агенция "Фокус"
Пловдив. РИОСВ – Пловдив проверява изпълнението на нормативните изисквания по опазване на околната среда във връзка с възникналия пожар в района на екозавода в Шишманци. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Пловдив от екоинспекцията. На територията на предприятието, което е в близост до екологичния завод, се съхраняват горивни отпадъци (RDF). Фирмата-оператор притежава съответната документация по Закона за управление на отпадъците.
Пожарът е възникнал късно вечерта на 16 декември, за което е сигнализирана Областната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението в Пловдив. Ситуацията е овладяна в неделя преди полунощ.
РИОСВ – Пловдив не е била информирана за пожара в района на екозавода в село Шишманци от община Раковски, на чиято територия се намира, от ОД ПБЗН – Пловдив, нито от фирмата, на чиято база се е случил инцидента.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Погасен е пожарът в завода в село Шишманци

Пловдив: Погасен е пожарът в завода в село Шишманци

18 Декември 2017 | 09:51 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Погасен е пожарът в склада на завода в село Шишманци. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Пловдив от РД ПБЗН в Пловдив. На място вече няма екип, тъй като огънят е погасен напълно през нощта. Пожарът е бил в същия склад, който горя и през есента. Този път не са горели пластмаси, а текстилни отпадъци. На място има оставена само техника, която да послужи при необходимост.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Майк Помпео е новият държавен секретар на САЩ. 26 април 2018 година
Майк Помпео е новият държавен секретар на САЩ. 26 април 2018 година

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.