НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:33

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

„Взгляд“: Около решението на МОК има и добри за Русия новини

„Взгляд“: Около решението на МОК има и добри за Русия новини

6 Декември 2017 | 03:48 | Агенция "Фокус"
Москва. Скандалът около обвиненията за използване на допинг в руския спорт достигна своята кулминация – отборът на Русия бе отстранен от участие в предстоящата Олимпиада в Южна Корея. Въпреки това някои руски спортисти биха могли да участват в Игрите индивидуално и това не е единствената добра вест около решението на комисията на Международния олимпийски комитет, пише „Взгляд“. Комисията така и не е намерила доказателства за държавна подкрепа за допинга в Русия, съобщи председателя на Руския олимпийски комитет Александър Жуков. В доклада на комисията на сайта на МОК се казва: „Комисията на МОК не намери никакви документирани, независими и цялостни доказателства за това, че висшите държавни органи на властта в Русия са подкрепяли или са били осведомени за допинговата система“.


Превод и редакция: Калина Жекова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Sydney Morning Herald: Безпрецетдентна забрана – Русия бе извадена от Зимната олимпиада

Sydney Morning Herald: Безпрецетдентна забрана – Русия бе извадена от Зимната олимпиада

5 Декември 2017 | 22:59 | Агенция "Фокус"
Москва. Международният олимпийски комитет извади Русия от Зимните олимпийски игри в Пьончан, Южна Корея, заради допинг скандала от Игрите в Сочи, пише Sydney Morning Herald.
Наказанието, което няма прецедент в историята на Олимпийските игри, бе оповестено във вторник след продължителното разследване на комитета. Заключенията посочват Русия за виновна за подкрепяна от държавата допинг програма. Схемата навярно може единствено да се съпоставя с мащабната програма, реализирана през 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век в Източна Германия.
Сега спортният свят чака с нетърпение да види какъв ще е отговорът на Москва. Някои руски представители заплашиха с бойкот, ако МОК наложи строго наказание.
Председателят на Руския олимпийски комитет Александър Жуков заяви във вторник, че руските атлети ще обжалват забраната в Спортния арбитражен съд.

Превод и редакция: Калина Жекова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Спорт: Извадиха Русия от Олимпиадата в Пьончан

Спорт: Извадиха Русия от Олимпиадата в Пьончан

5 Декември 2017 | 21:30 | Агенция "Фокус"
Зимни спортове. Международният олимпийски комитет взе решение да забрани на руските спортисти да участват на Зимната олимпиада в Пьончан, която ще се проведе през февруари 2018 година. От организацията сочат като причина подозренията за използване на забранени субстанции от руските спортисти на предишната зимна олимпиада в руския черноморски курорт Сочи през 2014 година. В опит да утешат руснаците, от организацията ще разрешат на всички състезатели, които могат да докажат, че не са вземали допинг, да участват в състезанията под неутрален флаг.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Спорт: МОК ще вземе решение за участието на Русия в Олимпийските игри в Пьончан

Спорт: МОК ще вземе решение за участието на Русия в Олимпийските игри в Пьончан

5 Декември 2017 | 10:34 | Агенция "Фокус"
Лозана. Изпълнителният комитет на Международния олимпийски комитет (МОК) ще обяви днес решението за участието на отбора на Русия в зимните игри в Пьончан, които ще се проведат през февруари 2018 г.
Решението на органа ще бъде взето на основание разследване на две комисии на организацията. Едната от тях има правомощия за проверката на допинг пробите на руските спортисти от Олимпийските игри от 2014 г. в Сочи. Втората комисия разследва съмненията за покровителство на държавно ниво на приемането на допинг от руските спортисти. Докладът на комисията ще бъде представен за първи път днес в Лозана, след което МОК ще обяви решението си за участието на Русия в Олимпийските игри в Пьончан.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Майк Помпео е новият държавен секретар на САЩ. 26 април 2018 година
Майк Помпео е новият държавен секретар на САЩ. 26 април 2018 година

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.