НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:05

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Боил Банов: Програмата „Културно наследство и съвременни изкуства“ беше огромна инвестиция с голяма важност и резултатите от нея вече са видими

Министър Боил Банов: Програмата „Културно наследство и съвременни изкуства“ беше огромна инвестиция с голяма важност и резултатите от нея вече са видими

12 Декември 2017 | 10:25 | Агенция "Фокус"
София. Програмата „Културно наследство и съвременни изкуства“ беше огромна инвестиция с голяма важност и резултатите от нея вече са видими. Това каза министърът на културата Боил Банов по време на представянето на резултатите от изпълнението на програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Мога да кажа, че работата не беше лесна, но натрупахме много опит и искрено се надявам, че проблемите ни остават зад гърба и вече открито можем да гледаме към новия програмен период. Искам да благодаря на всички, които преди нас работиха по тази програма – това са може би 9 правителства, и съм убеден, че всички са дали максималното, за да се случат нещата“, каза още той, като уточни, че част от проблемите са били свързани именно с това, тъй като всеки е имал свой поглед и често се е налагало работата да започва отначало.
„Това е първата програма от такъв мащаб, която Министерството на културата изпълнява самостоятелно, и за нас подкрепата от всички страни, която получихме, беше ключова, за да се случат нещата както трябва и законосъобразно. Мисля, че сме много по-подготвени за новия програмен период, имаме изграден сериозен екип, минахме през много перипетии. Искам да се извиня на хората, работещи по проектите, тъй като много пъти сигурно сме ги дразнели, но всичко, което сме вършили, е било с оглед да подобряваме развитието на нашите партньори и на цялата програма“, обясни министър Банов.
Татяна Цветанова – директор на дирекция „Правно обслужване и обществени поръчки“, уточни, че подкрепените проекти по програмата са в областите „Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство“, за която е отпуснат бюджет 7,4 млн. евро, „Документиране на културната история“ с бюджет 2,8 млн. евро, „Достъпност на културното наследство до обществеността“ – 1,3 млн. евро, и Малка Грантова Схема „Представяне и достигане до широката общественост на съвременното изкуство и култура“ – над 700 хил. евро.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Еманюел Макрон ще изнесе реч пред Конгреса на САЩ. 25 април 2018 г.
Еманюел Макрон ще изнесе реч пред Конгреса на САЩ. 25 април 2018 г.

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.