НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:02

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Емил Кабаиванов, СДС: Новата мисия на СДС е да се убедят хората да съберат усилия и да се намери формулата за идеала за съвременна и силна България

Д-р Емил Кабаиванов, СДС: Новата мисия на СДС е да се убедят хората да съберат усилия и да се намери формулата за идеала за съвременна и силна България

7 Декември 2017 | 20:37 | Агенция "Фокус"
София. Новата мисия на СДС е да се убедят хората, които искат България да се промени и не са удовлетворени от сегашното състояние на икономиката, реда и функционирането на държавата, че трябва да съберат усилия, за да се намери формулата за постигане на идеала за съвременна и силна България. Това каза пред Радио „Фокус“ д-р Емил Кабаиванов, заместник председател на Съюза на демократичните сили (СДС), по повод 28 години от създаването на политическата формация. Според него българската десница, част от която е и СДС, трябва да намери своето достойно място в политическия живот, за да бъде гарант, че надеждите и очакванията отпреди 28 години, ще бъдат постигнати.
„Трябва да се промени начинът на правене на политика, отношението и контакта с българските граждани. Трябва да се застане пред тях с няколко приоритета, да се потърси тяхното мнение по тези приоритети, както и по въпроса за формулирането на националната кауза на България. Тя трябва да движи страната през следващите десетилетия. Това няма да стане за 1, 2 или 3 месеца, но процесът не може да бъде и много бавен, защото ние изоставаме от съседните европейски държави“, коментира д-р Кабаиванов.
Той допълни, че липсва на страната ни национална доктрина, като има актуализирана Национална стратегия, която е част от Националната доктрина. По думи на д-р Кабаиванов СДС и другите автентични десни партии трябва много активно да формулират тази доктрина, която липсва вече 28-30 години, защото са постигнати няколко цели – членство в ЕС и в Северноатлантическия алианс, които са важни, но не са крайна цел, а средство за постигане на стабилна, силна и развиваща се, с бъдеще, България.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Албания е връхлетяна от наводнения. 21 март 2018 година
Албания е връхлетяна от наводнения. 21 март 2018 година

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.