НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:20

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: Проектът за качеството на атмосферния въздух на територията на общината, който ще бъде реализиран до края на 2018 година, е на стойност 98 000 лв.

Благоевград: Проектът за качеството на атмосферния въздух на територията на общината, който ще бъде реализиран до края на 2018 година, е на стойност 98 000 лв.

7 Декември 2017 | 13:21 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Около 98 000 лева е стойността на проекта „Актуализация на програмата за качеството на атмосферния въздух на територията на Община Благоевград”, който ще бъде реализиран до края на 2018 година. Това каза на пресконференция заместник-кметът на Община Благоевград по европейски проекти и програми Зорница Кралева, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Ръководител на проекта е Дияна Стефанова, главен еколог на Община Благоевград. „Надявам се, че със съдействието на цялата общественост и с предложенията, които ще давате гражданите към нас и най-вече с публичността, която даваме на тази програма, то ще постигнем добри резултати“, каза Зорница Кралева. Тя заяви, че всички жители на Благоевград могат да подават свои предложение относно това какво трябва да се случи, за да се актуализира по най-добрия начин програмата за качеството на атмосферния въздух. „Ако например тръгнем да подменяме отоплителните уреди на твърдо гориво с нови такива, които да са с брикети, то очакваме да получим мнението на всички вас – дали ще сте съгласни на такова нещо. От друга страна, една от мерките, които може да заложим в програмата е свързана с поставянето на филтри на жилищните сгради, тоест и тук очакваме съдействието на населението, най-малко, за да получим достъп до кооперациите“, заяви Зорница Кралева.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Първа пресконференция за актуализация на програмата за качеството на атмосферния въздух ще се проведе в града

Благоевград: Първа пресконференция за актуализация на програмата за качеството на атмосферния въздух ще се проведе в града

7 Декември 2017 | 07:38 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Първа пресконференция по проект „Актуализация на програмата за качеството на атмосферния въздух на територията на Община Благоевград“ ще се проведе в 11.30 часа в зала №5 в сградата на Община Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
Настоящата програма за качеството на атмосферния въздух е с период на действие 2015 - 2018 г. Тя е съобразена и с директивите на Европейския съюз. На пресконференцията ще станат ясни и основните цели на проекта, както и действията, които ще бъдат предприети за неговото изпълнение.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Конвой от верни на Дамаск групировки в сирийската провинция Африн. 23 февруари 2018 г.
Конвой от верни на Дамаск групировки в сирийската провинция Африн. 23 февруари 2...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.