НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:49

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Общината разполага с добре изградена спортна инфраструктура

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Общината разполага с добре изградена спортна инфраструктура

7 Декември 2017 | 12:57 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Община Благоевград разполага с добре изградена спортна инфраструктура. Това каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов по време на обучението на тема „Бъдеще в Европа – Какво предстои?“, което се провежда в зала „22 септември“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. По думите му само през последните 5 – 6 години са били създадени редица спортни съоръжения. „Изградихме спортни зали, реновирахме Спорния интернат, направихме нов басейн с олимпийски размери, на чието откриване присъстваше и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Освен това направихме десетки спортни площадки, а в момента изграждаме и стадион. Така че ние се стремим да създаваме условия и среда за всички, които имат желание да спортуват“, каза още д-р Камбитов. Според него едно от предимствата на Благоевград е, че всички тези бази се поддържат и предоставят на спортните клубове от общината безплатно. „Смятам, че много малко общини в България имат такава практика. Извън всичко това може би най-важното нещо е, че се стремим да помагаме на младите хора в това какъв спорт да изберат. Също така спортният ни календар е много богат като се започне от Спортната панорама за деца, която провеждаме и се стигне до редицата международни спортни турнири, на които сме домакини“, подчерта д-р Камбитов. Кметът на Благоевград добави, че и за в бъдеще Общината ще продължава да следва тази си политика, която е насочена към развитието на спортна и участието на младите хора в него.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Българското европредседателство е голяма отговорност за България, защото ставаме лицето на Европа

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Българското европредседателство е голяма отговорност за България, защото ставаме лицето на Европа

7 Декември 2017 | 12:26 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Българското председателство на Съвета на ЕС е голяма отговорност за България, защото ставаме лицето на Европа. Това каза кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов по време на обучението на тема „Бъдеще в Европа – Какво предстои“, което се провежда в зала „22 септември“ в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Според кмета от 1 януари 2018 година страната ни ще бъде изправена пред големи предизвикателства, които обаче дават и големи възможности. „Ние поехме отговорността, предизвикателствата ще ги преодолеем, възможностите трябва да ги използваме и да ги реализираме“, каза още д-р Камбитов.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: В града ще се проведе обучение на тема „Бъдеще в Европа - какво предстои?“

Благоевград: В града ще се проведе обучение на тема „Бъдеще в Европа - какво предстои?“

7 Декември 2017 | 08:13 | Агенция "Фокус"
Благоевград. В града ще се проведе обучение на тема „Бъдеще в Европа - какво предстои?“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов ще открият обучението. Събитието ще се проведе от 10.30 часа днес в зала „22 септември“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Терористичен акт и заложническа ситуация във френския град Требе. 23 март 2018 година
Терористичен акт и заложническа ситуация във френския град Требе. 23 март 2018 г...

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.