НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:10

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Кметът Даниел Панов връчи Академичната награда на Общината

Велико Търново: Кметът Даниел Панов връчи Академичната награда на Общината

7 Декември 2017 | 16:14 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи Академичната награда на Общината, с която местната власт всяка година подкрепя изявен абсолвент от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Церемонията бе част от тържественото заседание на Алма-матер в Старата столица, посветено на студентския празник – 8 декември. Носител на отличието, чиято парична равностойност е 5000 евро, стана юристът Благой Тумбаров. Номинацията му бе дело на Академичния съвет на висшето учебно заведение и бе гласувана от Великотърновския общински съвет.
След празничното слово на ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов, кметът Даниел Панов припомни, че Община Велико Търново връчва Академична награда за 17-а поредна година. „Старата столица дава пример за провеждането на реална образователна политика, в центъра на която са младите хора. Именно те са бъдещето на Велико Търново и на България. Тук, в града на славните Асеневци, ние показваме, че просветата е основен приоритет“, каза в словото си Даниел Панов. Той благодари на учредителите на Академичната награда и на хората, оценили нейната значимост през годините.
Кметът на Велико Търново подчерта голямата роля на университета, на преподавателите и студентите за съвременния просперитет на Старата столица и за добрите перспективи, потенциала и възможностите за бъдещето. Той благодари на ректорското ръководство, на академичната общност и на младите хора за активното участие в обществения живот.
„Велико Търново е жив, млад, красив и успешен град, отворен към съвременните тенденции и към глобалния свят. Студентският празник е събитие, което всяка година допълнително зарежда Старата столица с положителна енергия, надежди, идеи и мечти. Нека бъдем единни и заедно да работим, за да бъде градът ни още по-добър за живеене, за образование, за научна и професионална реализация“, подчерта Даниел Панов. „Празнувайте бурно, но и разумно“, обърна се към младите хора кметът.
Студентите, преподавателите и гостите на тържественото заседание бяха поздравени и от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Сред гостите на празника бяха областният управител проф. Любомира Попова, общински съветници, представители на академичната общност и обществените среди.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Конвой от верни на Дамаск групировки в сирийската провинция Африн. 23 февруари 2018 г.
Конвой от верни на Дамаск групировки в сирийската провинция Африн. 23 февруари 2...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.