НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:46


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Диана Стефанова, главен еколог на Община Благоевград: Ще се стремим към понижаване замърсяването на атмосферния въздух чрез понижаване количествата на ФПЧ 10 и ПАВ

Диана Стефанова, главен еколог на Община Благоевград: Ще се стремим към понижаване замърсяването на атмосферния въздух чрез понижаване количествата на ФПЧ 10 и ПАВ

7 Декември 2017 | 13:36 | Агенция "Фокус"
Благоевград. С реализацията на проекта „Актуализация на програмата за качеството на атмосферния въздух на територията на Община Благоевград” ще се стремим към понижаване замърсяването на атмосферния въздух, чрез понижаване количествата на фините прахови частици (ФПЧ10) и полицикличните ароматни въглеводороди (ПАВ). Това обяви на пресконференция Диана Стефанова, главен еколог на Община Благоевград и ръководител на проекта, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Според Стефанова конкретната цел, която си поставят с актуализираната програма е свързана с достигане на установените норми на тези два показателя на територията на Община Благоевград и запазването нивата на тези замърсители в норма. „Тоест голямата цел, която си поставяме е да се опитаме да направим така, че да няма превишение на тези два показателя на територията на нашата община. Проектното предложение косвено допринася и за постигане на специфичната цел по приоритетна ОС 5 „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух чрез понижаване количествата на ФЧП 10“ на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020“, предоставяйки база на която да се основава изборът на адекватни към местните условия мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух“, каза още Диана Стефанова. Тя добави, че постигането на тези цели може да се осъществи единствено чрез формулирането и избор на подходящи мерки за ограничаване или предотвратяване на замърсяването. Диана Стефанова допълни, че Община Благоевград вече има и одобрен проект за закупуването на електромобил за нуждите на звеното за Социални дейности в общината.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Проектът за качеството на атмосферния въздух на територията на общината, който ще бъде реализиран до края на 2018 година, е на стойност 98 000 лв.

Благоевград: Проектът за качеството на атмосферния въздух на територията на общината, който ще бъде реализиран до края на 2018 година, е на стойност 98 000 лв.

7 Декември 2017 | 13:21 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Около 98 000 лева е стойността на проекта „Актуализация на програмата за качеството на атмосферния въздух на територията на Община Благоевград”, който ще бъде реализиран до края на 2018 година. Това каза на пресконференция заместник-кметът на Община Благоевград по европейски проекти и програми Зорница Кралева, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Ръководител на проекта е Дияна Стефанова, главен еколог на Община Благоевград. „Надявам се, че със съдействието на цялата общественост и с предложенията, които ще давате гражданите към нас и най-вече с публичността, която даваме на тази програма, то ще постигнем добри резултати“, каза Зорница Кралева. Тя заяви, че всички жители на Благоевград могат да подават свои предложение относно това какво трябва да се случи, за да се актуализира по най-добрия начин програмата за качеството на атмосферния въздух. „Ако например тръгнем да подменяме отоплителните уреди на твърдо гориво с нови такива, които да са с брикети, то очакваме да получим мнението на всички вас – дали ще сте съгласни на такова нещо. От друга страна, една от мерките, които може да заложим в програмата е свързана с поставянето на филтри на жилищните сгради, тоест и тук очакваме съдействието на населението, най-малко, за да получим достъп до кооперациите“, заяви Зорница Кралева.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Втора среща между лидерите на Северна и на Южна Корея Ким Чен-ун и Мун Джей-ин 27 май 2018 година
Втора среща между лидерите на Северна и на Южна Корея Ким Чен-ун и Мун Джей-ин 2...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.