НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:15

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: Новата автоматизирана билетна система в градския транспорт ще бъде пусната пилотно утре по линия №10

Варна: Новата автоматизирана билетна система в градския транспорт ще бъде пусната пилотно утре по линия №10

22 Ноември 2017 | 17:53 | Агенция "Фокус"
Варна. Новата автоматизирана билетна система в градския транспорт на Варна ще бъде пусната пилотно утре по линия №10 от общинската транспортна схема. Тя е част от проекта „Интегриран градски транспорт“. Поетапно ще бъдат включени и останалите линии, които обслужват града. Това съобщиха от пресцентъра на Община Варна. В помощ на гражданите са осигурени екипи, които ще помагат на пътниците при ползване на машините за билети. Консултантите ще носят специални баджове и ще обясняват как става закупуването на билети или карти и валидирането им в автобусите, съобщи ръководителят на проекта Биляна Якова.
Цената на билетите остава 1 лв. За пилотната линия №10 машините ще предлагат 2 основни типа продукти – стандартните хартиени билети, които са еднократни, и предплатени карти с електронни билети, в които може да бъде заделена определена сума пари. Електронните билети могат да бъдат изразходвани чрез валидиране на картата в специално валидиращо устройство в автобуса.
Картите за пътуване, издадени от „Градски транспорт“ ЕАД, остават валидни. Предвиден е междинен период, в който ще важат и двата вида продукти.
Мобилното приложение info iTransport за информация на пътниците в реално време може да бъде изтеглено безплатно.
Въвеждането на карта с електронни билети цели да улесни и да спести неудобства на пътниците, които ползват масовия градски транспорт в града. Ползването на карти е и най-добрият вариант за активно пътуващите пътници, тъй като може да се зарежда многократно с електронни билети. За тези, на които се налага еднократно да използват градския транспорт, остава опцията за хартиен билет.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 - 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изнася реч пред
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изнася реч пред "Конференцията за консервативно ...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.