НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:11

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Софийският апелативен съд е изменил мерките за неотклонение на майка и дъщеря, обвинени за убийство на новородено дете в Перник

Софийският апелативен съд е изменил мерките за неотклонение на майка и дъщеря, обвинени за убийство на новородено дете в Перник

23 Ноември 2017 | 16:25 | Агенция "Фокус"
София. Днес, състав на Софийския апелативен съд, е изменил мерките за неотклонение спрямо обвиняемите майка и дъщеря - В.Т. и С. И., обвинени за умишлено убийство на новородено дете в гр. Перник. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София .
В съдебното заседание са били разгледани протестите, подадени от Окръжна прокуратура – Перник срещу променените от първоинстанционния съд мерки за неотклонение от „Задържане под стража“ в „Подписка“.
Двете жени са били задържани в гр. Перник след получен на 13.08.2017 г. сигнал в Областна дирекция на МВР - Перник за намерено тяло на новородено дете в кв. „Тева“. Окръжна прокуратура – Перник ги е привлякла към наказателната отговорност за умишлено умъртвяване на новородено дете, а Окръжен съд – Перник е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и за двете обвиняеми.
На 17.11.2017 г. Пернишкият окръжен съд е уважил подадените от тях искания за изменение на мерките им за неотклонение в по-леки, като ги е променил в „Подписка“.
Софийският апелативен съд е отменил акта на Окръжен съд – Перник и е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за В.Т. и „Домашен арест“ за С.И.Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Перник: Окръжната прокуратура протестира изменените мерки „задържане под стража“ в „подписка“ спрямо майка и дъщеря, обвинени в убийство на новородено дете

Перник: Окръжната прокуратура протестира изменените мерки „задържане под стража“ в „подписка“ спрямо майка и дъщеря, обвинени в убийство на новородено дете

22 Ноември 2017 | 16:50 | Агенция "Фокус"
Перник. Окръжна прокуратура – Перник протестира изменените мерки за неотклонение „задържане под стража“ в „подписка“ спрямо майка и дъщеря, обвинени в убийство на новородено дете. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.
С Определения от 17 ноември 2017 г. Пернишкият окръжен съд е уважил исканията на обвиняемите С. И. и В. Т. за изменение на мерките им за неотклонение „задържане под стража“ в по-леки, а именно – в „подписка“, срещу които прокуратурата е внесла частни протести.
Двете жени са привлечени към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Перник по обвинение за умишлено умъртвяване на новородено дете, извършено в съучастие.
Около 21.30 часа на 13 август 2017 г. в Областна дирекция на МВР - Перник е бил получен сигнал за намерено тяло на новородено дете в пернишкия квартал „Тева“. Под ръководството на ОП – Перник веднага е било започнато досъдебно производство. В резултат на проведеното разследване са били установени извършителите на престъплението – С. И. и В.Т.
Утре, на 23 ноември 2017 г., протестите, внесени от ОП - Перник срещу определените от съда мерки за неотклонение спрямо двете обвиняеми, ще се разглеждат от Софийския апелативен съд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Конвой от верни на Дамаск групировки в сирийската провинция Африн. 23 февруари 2018 г.
Конвой от верни на Дамаск групировки в сирийската провинция Африн. 23 февруари 2...

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.