НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:47


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: Общинските съветници в Дупница отхвърлиха предложението за управител на общинската болница в града

Кюстендил: Общинските съветници в Дупница отхвърлиха предложението за управител на общинската болница в града

23 Февруари 2018 | 13:59 | Агенция "Фокус"
Дупница. Общинските съветници в Дупница отхвърлиха предложението за управител на общинската болница в града. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Кюстендил от общински съвет – Дупница. Предложението за управител на лечебното заведение е внесено, след проведен конкурс и одобрение от страна на избраната от Общински съвет комисия. Предложението за ръководител на болницата е било за Димитър Стоилов. Против направеното предложение са гласували 12 общински съветници, 9 души са се въздържали, а 5 общински съветници са гласували в подкрепа на предложението. На този етап не е насрочен нов конкурс за управител на общинската болница. Лечебното заведение продължава да се ръководи от назначения прокурист.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Общинският съвет в Дупница ще гласува предложението за управител на общинската болница

Кюстендил: Общинският съвет в Дупница ще гласува предложението за управител на общинската болница

23 Февруари 2018 | 09:06 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Общинският съвет в Дупница ще гласува предложението за управител на общинската болница. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Емил Гущеров, председател на Общински съвет – Дупница. Гласуването ще стане в рамките на свиканото от 10.00 часа заседание на Общинския съвет, което ще се проведе в залата на Община Дупница. В дневния ред е включено гласуване на общински годишен план за младежта, както и общински план за противодействие на тероризма. Съветниците ще разгледат предложения за отдаване под наем на част от имот – публична общинска собственост, предоставяне на земи от общинския поземлен фонд, както и за отдаване под наем на част от недвижим имот – публична общинска собственост, в парк „Рила“- за разполагане на преместваем търговски обект и прилежащ терен. В дневния ред е включено и предложение за предоставяне право на безвъзмездно ползване на сдружение с нестопанска цел “Спортен клуб Марек 13” върху общински недвижим имот – частна общинска собственост.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Около 2 млн. лева са задълженията на общинската болница в Дупница

Кюстендил: Около 2 млн. лева са задълженията на общинската болница в Дупница

22 Февруари 2018 | 14:31 | Агенция "Фокус"
Дупница. Около 2 млн. лева са задълженията на общинската болница в Дупница. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Емил Гущеров, председател на Общински съвет – Дупница. По думите му има много добра оценка за работата на назначения прокурист в лечебното заведение. „Почти всички съветници изразиха своето положително становище от работата на прокуриста, от резултатите които госпожа Иванова е постигнала за тези три седмици. За това време тя е успяла да анулира или да предоговори договори и финансови взаимоотношения с различни институции, а на база на това са спестени вече близо 72 хиляди лева на годишна база. Това са най-вече предоговорени взаимоотношения с различни фирми и институции. Вижда се, че нейният избор беше изключително правилен, защото това беше и нашата основна цел – да запушваме пробойните и всички течове в харченето”, посочи Емил Гущеров.
Според него отделно прокуристът е открил и нерегламентирани плащания в аптеката, която е в общинската болница. Там съответно ще бъдат наложени и наказания, защото става въпрос за злоупотреби. „Свършила е много работа. Прокуристът беше избран и за още нещо, което е много важно, а именно да получим точна картина за финансовото състояние на лечебното заведение. До момента имаше различни данни за задълженията на болницата. Стана ясно, че задълженията на общинската болница възлизат на около 2 млн. лева”, каза Емил Гущеров.
Той заяви също, че част от констатациите на прокуриста на болницата са свързани със злоупотреби в лечебното заведение. „На срещата, която проведох, беше препоръчано да се подадат сигнали до съответните институции, защото в някои дейности има засечени злоупотреби. Другото нещо е липсата на достатъчно адекватност при стопанисването на лечебното заведение. Беше даден пример за по-високо плащане при извършване на услуги и при някои лекарства”, каза Емил Гущеров. По думите му прокуристът е на мнение, че не трябва да бъдат намалявани и нивата на компетентност на болницата, защото вариантът да има приходи в общинската болница е да се запазят тези нива. Според него всички заедно ще успеят да стабилизират общинската болница.
„Повод за това ми дава пламъкът който видях в очите на прокуриста и на завеждащите на отделения в болницата. Те трябва да се движат заедно, да бъдат един отбор, с което да постигнат резултатите и болницата да бъде стабилизирана. На срещата присъства и г-н Стоилов, който е предложението за нов управител на лечебното заведение. Надявам се, че ако бъде избран и получи подкрепата на общинските съветници, той ще работи заедно със завеждащите на отделенията”, каза Емил Гущеров. Според него лечебното заведение има невероятни лекари и експерти, въпросът е добрият мениджмънт.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Емил Гущеров, Общински съвет – Дупница: Ролята на общинската болница е голяма, тя изпълнява и социална функция

Емил Гущеров, Общински съвет – Дупница: Ролята на общинската болница е голяма, тя изпълнява и социална функция

22 Февруари 2018 | 14:22 | Агенция "Фокус"
Дупница. Ролята на общинската болница в Дупница е голяма, тя изпълнява и социална функция. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Емил Гущеров, председател на Общински съвет – Дупница. По думите му на проведената организирана от него среща, свързана с бъдещето на лечебното заведение, са се отзовали много съветници, представители на различните постоянни комисии, завеждащите на отделения в болницата, прокуристът и избраният за управител.
„Основната й цел беше да се начертаят основните задачи, стоящи пред новоизбраното ръководство на болницата, съобразени с решенията, взети от страна на Общинския съвет в Дупница. Мога да кажа, че тази среща беше изключително ползотворна. Знаете, че болницата е в тежко състояние. От около един месец има действащ прокурист на болницата, а близо една година се провеждат конкурси, на които се явяват кандидати или пък няма кандидати за управител. В миналия петък проведохме конкурс, а комисията одобри един кандидат, утре на сесията ще видим дали ще бъде приета неговата кандидатура”, каза Емил Гущеров.
По думите му срещата е преминала в диалогична форма. Всеки участник е изказал мнението си за общинската болница, всеки осъзнал важната роля на лечебното заведение и социалната й функция.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Работна среща за бъдещето на общинската болница ще се проведе в Дупница

Кюстендил: Работна среща за бъдещето на общинската болница ще се проведе в Дупница

21 Февруари 2018 | 14:42 | Агенция "Фокус"
Дупница. Работна среща за бъдещето на общинската болница ще се проведе в Дупница. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Емил Гущеров, председател на Общински съвет – Дупница. По думите му работната среща ще се проведе тази вечер в залата на общината, но тя ще бъде затворена. На нея ще присъстват представители на комисиите към Общинския съвет, на Община Дупница, както и лекари и ръководството на общинското лечебно заведение. Ще присъства и прокуристът Мария Иванова. Участие в дебата ще вземат и завеждащите на отделения, както и председателят на Районната колегия на Български лекарския съюз в Кюстендил д-р Красимир Панчев. “Срещата ще бъде закрита за представители на медиите, поради работния й характер”, каза Емил Гущеров. Основната цел е да се начертаят основните задачи, стоящи пред новоизбраното ръководство на болницата, съобразени с решенията, взети от страна на Общинския съвет в Дупница.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Димитър Стоилов е получил положителна оценка на конкурса за управител на общинската болница в Дупница

Кюстендил: Димитър Стоилов е получил положителна оценка на конкурса за управител на общинската болница в Дупница

16 Февруари 2018 | 16:08 | Агенция "Фокус"
Дупница. Димитър Стоилов е получил оценка от 4,62 на конкурса за управител на общинската болница в Дупница. Това съобщи за Радио „Фокус”-Кюстендил Емил Гущеров, председател на Общински съвет – Дупница. „Имаме добра новина, комисията даде положителна оценка на кандидата за управител на общинската болница. Това е една добра новина за здравеопазването в Дупница”, каза Емил Гущеров. По думите му оценката е поставена върху представената концепция за развитие на лечебното заведение за срок от 3 години. На предстоящата сесия на Общинския съвет ще бъде внесена докладна записка, с която се предлага на съветниците да утвърдят Димитър Стоилов като управител на лечебното заведение. Досега той е работил като контрольор в РЗОК в Кюстендил.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Конкурс за директор на общинската болница ще се проведе в Дупница

Кюстендил: Конкурс за директор на общинската болница ще се проведе в Дупница

16 Февруари 2018 | 09:05 | Агенция "Фокус"
Дупница. Конкурс за директор на общинската болница ще се проведе в Дупница. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Емил Гущеров, председател на Общински съвет – Дупница. Конкурсът ще започне от 11.00 часа в залата на общината. Документи за участие в конкурса е подал само един кандидат – Димитър Стоилов. През месец януари с решение на Общинския съвет конкурсът беше удължен, защото тогава не се яви нито един кандидат за управител на Многопрофилна болница за активно лечение – „Св. Иван Рилски”. До момента лечебното заведение се управлява от избрания от съветниците прокурист.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Емил Гещуров, Общински съвет - Дупница: Лошият мениджмънт е основният проблем за общинската болница в града

Емил Гещуров, Общински съвет - Дупница: Лошият мениджмънт е основният проблем за общинската болница в града

5 Февруари 2018 | 13:53 | Агенция "Фокус"
Дупница. Лошият мениджмънт е основният проблем за общинската болница в Дупница. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Емил Гущеров, председател на Общински съвет – Дупница. По думите му до момента са проведени два конкурса за управител на лечебното заведение, на които са се явили кандидати, но техните писмени програми не са получили оценка, по-голяма от 4 и 50, която е необходима, за да преминат към втори тур на събеседване. На третия конкурс не се е явил нито един кандидат и според наредбата за медицински заведения, срокът на конкурса е удължен с 15 дни. „Вярвам, че в този срок ще се появи някой по-смел човек от сектор здравеопазване, защото всички хора, с които досега сме водили разговори относно начина на работа на лечебното заведение, многократно са заявявали, че в здравното заведение има много добри лекари – специалисти, много добър медицински персонал, проблемът е в лошия мениджмънт. В тази насока стигнахме и неслучайно да изберем и прокурист”, каза Емил Гущеров. По думите му трябва заедно, обединени всички да се стремят това лечебно заведение да продължи да съществува на територията на Дупница.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: С 15 дни се удължава срокът за подаване на заявления за участие в конкурса за управител на общинската болница в Дупница

Кюстендил: С 15 дни се удължава срокът за подаване на заявления за участие в конкурса за управител на общинската болница в Дупница

30 Януари 2018 | 09:30 | Агенция "Фокус"
Дупница. С 15 дни се удължава срокът за подаване на заявления за участие в конкурса за избор на управител на общинската болница в Дупница. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Емил Гущеров, председател на Общински съвет – Дупница. До 13 февруари кандидатите за управител на лечебното заведение може да подават своите заявления и документи, съгласно условията и реда за провеждане на конкурси за възлагането на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения. Конкурсът за възлагане на управлението на Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски” ще се проведе на 16 февруари от комисия, определена с решение на Общински съвет – Дупница.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Ще бъде удължен срокът на конкурса за управител на общинската болница в Дупница

Кюстендил: Ще бъде удължен срокът на конкурса за управител на общинската болница в Дупница

26 Януари 2018 | 15:43 | Агенция "Фокус"
Дупница. Ще бъде удължен срокът на конкурса за управител на общинската болница в Дупница, след като нито един кандидат не е подал документи за участие в първоначално определения период. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Емил Гущеров, председател на Общински съвет – Дупница. По думите му решението за удължаване на конкурса е взето по време на днешното заседание на Общинския съвет. Доцент Димитър Недин, изпълняващ до момента длъжността на временен управител на лечебното заведение ще бъде освободен от поста. До избирането на управител на болницата, ръководството се поема от действащия в момента прокурист – Мария Иванова.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Нито един кандидат не е подал документи за участие в конкурса за управител на общинската болница в Дупница

Кюстендил: Нито един кандидат не е подал документи за участие в конкурса за управител на общинската болница в Дупница

16 Януари 2018 | 12:40 | Агенция "Фокус"
Дупница. Нито един кандидат не е подал документи за участие в конкурса за управител на общинската болница в Дупница. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил председателят на комисията по провеждане на избора – Стефан Ковачев. Комисията се е събрала в 11.00 часа в залата на Община Дупница, но поради липса на кандидати е направено предложение за прекратяване на процедурата по избор на управител, както и да се обяви нова дата и състав на комисия. Предложението, заедно с протокола от заседанието, ще бъдат изпратени до Общински съвет – Дупница. Съветниците трябва да решат и дали да бъде удължен договорът на досегашния временно изпълняващ длъжността управител на лечебното заведение доцент Димитър Недин.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Матей Попниколов, зам.-областен управител на Кюстендил: За да се запази функцията на общинската болница в Дупница, тя трябва да се преструктурира

Д-р Матей Попниколов, зам.-областен управител на Кюстендил: За да се запази функцията на общинската болница в Дупница, тя трябва да се преструктурира

15 Януари 2018 | 15:00 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. За да се запази функцията на общинската болница в Дупница, тя трябва да се преструктурира. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил д-р Матей Попниколов, зам.-областен управител на Кюстендил и член на областната здравна комисия. По думите му той е бил човекът, подписал учредителния акт за създаване на общинска болница, в рамките на председателстването му на Общински съвет – Дупница. „Всичко зависи от мениджмънта на лечебното заведение. Скоро има конкурс за управител на болницата. Смятам, че този път ще се явят кандидати, които да имат опит в тежкото администриране”, каза д-р Матей Попниколов. Той добави, че е важно и самият колектив на болницата какво иска. „Нещата не са толкова сложни. Това лечебно заведение има приходи, има и разходи. Приходите трябва да бъдат увеличени, а разходите – намалени. Това лечебно заведение има възможност да увеличи приходите, но колективът трябва да поиска това”, каза д-р Матей Попниколов.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: До средата на декември се събират кандидатури за прокурист на общинската болница в Дупница

Кюстендил: До средата на декември се събират кандидатури за прокурист на общинската болница в Дупница

29 Ноември 2017 | 16:36 | Агенция "Фокус"
Дупница. До средата на месец декември се събират кандидатури за прокурист на общинската болница в Дупница. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Кюстендил от Общински съвет – Дупница. На 15 декември ще се проведе заседание на Общинския съвет, когато съветниците трябва да гласуват подадените кандидатури. Избирането на прокурист на лечебното заведение има за цел да оздрави финансовото състояние на болницата, той ще представлява принципала, което е практика в много общински болници в страната. По този начин ще се гарантира контрол върху финансовата политика. Очаква се желаещите да заемат позицията да имат образование и опит в областта на финансите. Кандидатите могат да подават документи чрез общинските съветници или в деловодството на Общинския съвет.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Общинските съветници в Дупница са отложили за следващо заседание избора на прокурист за общинската болница

Кюстендил: Общинските съветници в Дупница са отложили за следващо заседание избора на прокурист за общинската болница

24 Ноември 2017 | 15:12 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Общинските съветници в Дупница са отложили за следващо заседание избора на прокурист за общинската болница. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Емил Гущеров, председател на Общински съвет – Дупница. Изборът на прокурист е бил включен в дневния ред за заседанието на Общинския съвет за днес. Изборът ще бъде направен на предстоящото заседание, което ще бъде насрочено за 15 декември. Днес за поста са предложени имената на д-р Йордан Никулчин и Александър Иванов. Съветниците са взели решение комисия да извърши одит на общинската болница. Резултатите трябва да бъдат готови и предоставени на Общински съвет в срок до 20 дни. Нов конкурс за избор на управител на болницата е насрочен за 16 януари 2018 година. Председател на комисията по избор ще бъде д-р Стефан Ковачев. За секретар е определен Йонко Гергов, а членове ще бъдат общинските съветници Иван Танев и Станислав Павлов, както и представител на Регионалната здравна инспекция.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Общинският съвет в Дупница ще решава въпроса с управлението на МБАЛ „Св. Иван Рилски”

Кюстендил: Общинският съвет в Дупница ще решава въпроса с управлението на МБАЛ „Св. Иван Рилски”

24 Ноември 2017 | 09:26 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Общинският съвет в Дупница ще решава въпроса с управлението на общинската болница. Това съобщи пред Радио „Фокус” – Кюстендил Емил Гущеров, председател на Общински съвет – Дупница. Съветниците ще проведат редовно заседание от 10.00 часа в залата на Община Дупница. За заседанието е внесена докладна записка относно извършване на промени в учредителния акт на многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски” – Дупница, касаещи избор на прокурист. Ще бъде взето решение и за провеждане на нов конкурс за възлагане на управлението общинската болница.
В рамките на заседанието ще бъде приет начален ликвидационен баланс на общинското дружество „Финансово-счетоводна къща“. Предстоят изменения и допълнения на Наредбата за определянето на местните такси и цени на услуги и администрирането им на територията на Община Дупница, както и промяна в състава на Местната комисия за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Втора среща между лидерите на Северна и на Южна Корея Ким Чен-ун и Мун Джей-ин 27 май 2018 година
Втора среща между лидерите на Северна и на Южна Корея Ким Чен-ун и Мун Джей-ин 2...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.